עבור לתוכן

אם אני מזיז את המארז שלי, אז המחשב מפסיק להידלק. יותר פרטים בפנים

Featured Replies

פורסם

זה הכל התחיל בערך לפני שלושה שבועות, אני הזזתי את המארז שלי כשהמחשב היה דלוק והמחשב נכבה בעצמו, אז הדלקתי אותו שוב, אבל ממש על ההתחלה של ההדלקה שמעתי ציפצופים, שלושה ציפצופים או ארבע ליתר

דיוק (במקום הצפצוף הרגיל ששומעים כשמדליקים את המחשב) ואז הווינדאוס לא עלה. פשוט מסך שחור ולא קורה כלום במחשב.

ניסיתי לעשות CLEAR CMOC או מה שזה לא יהיה (הוצאת חלק מסויים מהלוח אם והחזרתי למקום אחרי זה), אבל זה לא עזר והבעיה נשארה.

יש לי שני זיכרונות, אז הוצאתי אחד ונשארתי עם השני. הדלקתי את המחשב אבל הבעיה נשארה. אז החלפתי זיכרונות ושוב ניסיתי להדליק את המחשב רק עם סטיק זיכרון אחד אבל הבעיה נשארה, אז לפחות שללתי את האפשרות שהבעיה היא בזכרונות. אין לי שום כרטיסים במחשב דרך אגב חוץ מהכרטיס מסך.

אז פירקתי מחדש את כל המחשב והרכבתי אותו, והפעם הבעיה נפתרה, והמחשב נדלק (מבלי לשמוע את שלוש-ארבע הציפצופים האלה).

אז חשבתי שפתרתי כבר את הבעיה, והכנסתי את המארז קצת יותר לכיוון הקיר אבל משום מה שוב הבעיה חזרה (הבעיה שתיארתי בהתחלה).

לא יודע למה, אבל חשבתי על להוציא את הכרטיס מסך ולהחזיר אותו למקום. עשיתי את זה בזהירות, והמחשב שוב חזר לפעול.

אז עכשיו לפחות גיליתי שהבעיה היא אולי בכרטיס מסך או בתושבת ה-AGP של הכרטיס מסך.

אז שוב הוצאתי את כרטיס המסך והחזרתי אותו למקום והדלקתי את המחשב והכל עבד כרגיל. עכשיו כיביתי את המחשב (כשהבעיה כבר נפתרה) והזזתי טיפה את הכרטיס מסך (חשוב לציין שהכרטיס מסך נשאר "יושב" בתושבת ה-AGP שלו בצורה נכונה, רק הזזתי אותו טיפה) והדלקתי את המחשב ושוב הבעיה חזרה- אז עכשיו אני בטוח ב-100% שהבעיה היא בכרטיס מסך או בתושבת ה-AGP שעל לוח האם ולא ברכיב אחר.

אני עכשיו לא יכול להבריג את הכרטיס מסך למארז , כי אם אני אעשה את זה משום מה הבעיה תחזור.

אז עכשיו הכרטיס מסך לא מקובע למחשב, וכל הזזה קטנה שלו או של המארז עצמו יכולה לגרום לזה שהבעיה שתיארתי תחזור.

אז רציתי לדעת מה דעתכם על זה? מה הבעיה פה? בכטיס מסך או בתושבת ה-AGP שעל לוח האם?

אם הבעיה היא בכרטיס מסך אז זאת תהיה בעיה רצינית, כי אין לי אחריות על הכרטיס ואין לי כסף בכלל לקנות כרטיס חדש.

אם הבעיה היא בתושבת ה-AGP שעל לוח אם, אז אני פשוט אשלח אותו לתיקון בחנות במסגרת האחריות.

***אני שוב מציין, שהכרטיס מסך לא יוצא מתושבת ה-AGP או יושב בצורה לא נכונה בה כשהבעיה שתיארתי בהתחלה מתחילה. הוא רק זז טיפה לכיוון מעלה או מטה והבעיה מתחילה בגלל זה.

פורסם

גם אם הכרטיס זז "טיפה" זה יכול לגרום לבעיות כמובן.

ניסית כרטיס מסך אחר?

פורסם

תוציא את הכרטיס מסך, תבדוק שבמהלך הפירוק של המחשב לא הכנסתה בטעות אבק שגורם לבעיות חיבורי לAGP.

אתה צריך להבריג את הכ.מסך למארז!(או לאלתר משהו שהוא יהיה תקוע במקום גם כשאתה מזיז את המחשב!)

פורסם
  • מחבר

בדקתי ואין אבק בתוך תושבת ה-AGP. בכל זאת ניקיתי שם ליתר ביטחון.

ואת הכרטיס מסך אני לא יכול להבריג למארז. כדי להבריג אותו אני טיפה אצטרך להרים אותו למעלה כדי שהבורג יכנס בדיוק

"בחור" (לא ידעתי איך לקרוא לזה) הזה שיש בסוף הכרטיס מסך והחור שבמארז, ואם אני ארים את הכרטיס טיפה למעלה אז הבעיה שוב תתחיל.

עריכה: שכחתי להוסיף גם שלא ניסיתי כרטיס מסך אחר וגם אין לי אפשרות להשיג אחד.

פורסם

אתה תמיד יכול לקדוח חור במקום המתאים במארז

כדי שלא תצטרך להרים את הכרטיס בשביל להכניס

את הבורג

פורסם

זה קורה גם אצלי בפנטיום 3 עם לוח אם של ASUS

הפתרון זה להוציא את כרטיס המסך ולהחזיר בחזרה

פורסם

המארז שלך כנראה עקום.

נסה "למתוח" מעט את החלק העליון של ה Bracket של כרטיס המסך כך שיגיע לחור.

בכלאופן, קח את הכרטיס, ודא שהמגעים נקיים. עשה איזה "פווו" קטן (בלי רוק!) לתוך הסוקט.

הכנס את הכרטיס פנימה, סדר את הבראקט והברג למקום.

פורסם
  • מחבר

כבר מלפני שהבעיה הזאת התחילה אני רציתי לקנות מארז, ביקשתי כבר המלצה מארז בתקציב 190 ש"ח בפורום ציוד הקפי.

אם לא יעזור אז אני אשלח את לוח האם לבדיקה (גם כך המאוורר של הלוח אם הפסיק לעבוד ואני אמור לשלוח אותו לבדיקה)-צירוף מקרים.

תודה על העזרה.

פורסם

האם גם השעון נתקע ?, אם כן היתה לי תופעה כמו שלך (הדלקה רק ע"י טילטול רציני למחשב) הדבר קרה בעקבות קצר בבית.

הפיתרון היחידי (שעבד) החלפת לוח אם .

פורסם
  • מחבר

על איזה שעון אתה מדבר?

ולגביי לוח האם, החלטתי לשלוח אותו מחר (ובאותה הזדמנות גם את הכונן הקשיח) שיבדקו אותו ויתקנות אותו במזגרת האחריות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים