עבור לתוכן

מה עדיף להנדסת חשמל? AMD 2500 או AMD 64 3000

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב חברים!

לפני כמה ימים פניתי לפורום "מפרטי מחשב" בבקשה למחשב סטודנט, בפקולטה להנדסת חשמל.

וקיבלתי שתי אופציות:

האחת מבוססת על AMD ATHLON 64 3000+ ושניה על AMD ATHLON XP 2500

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=85738.0

אני לא יודע במה לבחור, במיוחד אחרי שקראתי את המדריך המתורגם של תום (http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=85738.0)

אני פוחד שה-64Bit יהיה אוברקייל, ותאמינו לי, אני לא רוצה להוציא כסף סתם....

תודה מראש,

וגמר חתימה טובה,

בן.

פורסם

זה מאוד פשוט. ה3000 מהיר יותר, הלוחות חדשים יותר, ויש 64 ביט לעתיד (אגב, יש גם 2800 אם התקציב באמת לחוץ).

מצד שני, הוא עולה יותר.

סביר להניח שלא תרגיש ביותר מדי הבדל בתור סטודנט. אתה לא הולך לעשות place and route לPCB 14 שכבות בתור סטודנט, ככה ששניהם יהיו מספיקים בהחלט.

ועדיין, ה3000 יהיה כמובן יותר מהיר.

חשוב להדגיש שאתה תוכל לעבוד עם שניהם בלי שום בעיה, ואף אחד לא ירגיש איטי במיוחד.

עכשיו תעשה את החשבון שלך - עוד קצת מהירות (יותר מ20%, אני מאמין), או עוד קצת כסף (בערך 500 שקל).

פורסם

יש לי איזשהו מושג לגבי הצרכים לסטודנט להנדסת חשמל (אני בוגר תואר שני בהנדסת חשמל בת"א).

בשנה וחצי הראשונות אין צורך במחש רציני מידי, עיקר השימושים הם אופיס וקצת תכנות ב ++C (בסיסי ביותר).

אחרי זה תתחיל ללמוד קורסים עם אוריאנטציה נומרית (אלגוריתמים, אנליזה נומרית ועוד) ומתחילים להשתמש ב Matlab, שהיא תוכנה לביצוע חישובים מטריציוניים במחשב. אז רצוי מחשב טוב ומעלה, אך אין צורך להשקיע למשל בכרטיס מסך יקר מידי (לצורכי הלימודים כמובן).

בסוף התואר מאוד תלוי איזה קורסי בחירה תיקח. אם המסלולים הם יותר פיזיקליים (אופטיקה, RF וכו') תצטרך מחשב ממש חזק, כי עושים שם המון שימוש ב Matlab.

לשאלתך, לא הייתי משקיע יותר מידי כסף עכשיו, ומשדרג את המחשב בעוד שנה וחצי שנתיים למחשב טוב ומעלה באותו הזמן.

פורסם

יש לי איזשהו מושג לגבי הצרכים לסטודנט להנדסת חשמל (אני בוגר תואר שני בהנדסת חשמל בת"א).

בשנה וחצי הראשונות אין צורך במחש רציני מידי, עיקר השימושים הם אופיס וקצת תכנות ב ++C (בסיסי ביותר).

אחרי זה תתחיל ללמוד קורסים עם אוריאנטציה נומרית (אלגוריתמים, אנליזה נומרית ועוד) ומתחילים להשתמש ב Matlab, שהיא תוכנה לביצוע חישובים מטריציוניים במחשב. אז רצוי מחשב טוב ומעלה, אך אין צורך להשקיע למשל בכרטיס מסך יקר מידי (לצורכי הלימודים כמובן).

בסוף התואר מאוד תלוי איזה קורסי בחירה תיקח. אם המסלולים הם יותר פיזיקליים (אופטיקה, RF וכו') תצטרך מחשב ממש חזק, כי עושים שם המון שימוש ב Matlab.

לשאלתך, לא הייתי משקיע יותר מידי כסף עכשיו, ומשדרג את המחשב בעוד שנה וחצי שנתיים למחשב טוב ומעלה באותו הזמן.

סתם נקודה למחשבה: כשאתה עשית את הקורסים הרלוונטיים האלו, לפני כמה זמן זה היה? ומה היה המחשב שלך אז? ואיך ישתווה מולו XP2500 כיום?

פורסם

עבר זמנו של האתלון XP, זה לא רק ענין של ביצועים ביישומים,

האתלון 64 הוא קניה הרבה יותר טובה. העלות הנוספת היא רק

במחיר של המעבד עצמו והיא השקעה טובה.

הדילמה היא בין שקע 754 לשקע 939.

פורסם

לגבי הנקודה למחשבה,

התוכנות מתקדמות בערך באותו קצב שמתקדמת החומרה, וה Matlab של היום דורשת הרבה יותר מהגירסה שהייתה קיימת אז.

כפי שאמרתי, לשנה וחצי/שנתיים הראשונות אין משמעות לביצועים עדיפים.

מה שכן, תחשוב על דרך שיטתית לגבות נתונים, כי דיסק קשיח עם כל חומר הלימודים שהולך...איי.

פורסם

MATLAB עובד יותר טוב עם P4 . 'צטער .... אין צורך במעבד 64 ביט שכן אין אפליקציות יציבות התומכות בו, לפחות לשנה הקרובה.

ולמהדרין ... תשתמש בכרטיס מסך של MATROX. לחישובים וקטוריים זה כרטיס מצויין .

ואני ראש הוועדה הקרואה  לחפירות ארכאולוגיות במשכן הבית

וגם דוקטורנט להנדסת חשמל   

פורסם

כמו שאמרתי לך במפרט, חלק מתוכנות ההנדסה היום דורשות כושר עיבוד חזק, תוכנות מתימטיות, תוכנות אופטימיזציה, גרפיקה וכו'... קנה מחשב חזק. אני לא עובד עם מטלאב ולא בטוח שהפנטיום יותר חזק היות ועוצמתו של ה AMD הוא באריתמטיקה למרות שגם מחשב פנטיום 4 יהיה מצויין לדעתי ואלי כמו שאמרו למעלה יותר טוב בגלל העבודה היותר טובה עם הזכרון וכולות המולטימדיה. לגרפיקה הפנטיום 4 יהיה חזק יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים