עבור לתוכן

שדרוג- פרסקוט 2.4A או MOBILE BARTON 2500

Featured Replies

פורסם

אז ככה חברים, הגיע סוף סוף הזמן לשדרג את העגלה שלי ( P3 450@580).

ההתלבטות הכי גדולה שלי היא האם ללכת על פרסקוט 2.4A או MOBILE BARTON 2500.

בעקרון אני רוצה לקנות מעבד, לוח אם, זכרון - 512 סה"כ, מארז חדש, וספק חדש.

יש לציין שהמערכת מיועדת כמובן לאוברקלוק

אני חשבתי על :

AXP BARTON MOBILE 2500 - 590 NIS

ABIT AN7 - 550 NIS

GEIL PC3200 256MB - 280 NIS*2 -אפשר אולי גם רק מודול אחד כי הבנתי שה DC לא תורם הרבה במקרה הזה.

Aero7 Plus - 160 NIS

TOTAL: 1860 NIS

לחלופין, מבוסס האינטל:

P4 Prescott 2.4A - 750 NIS (מגיע עם מאוורר לא רע לפי מה שהבנתי לכן לא לוקח אחד יותר טוב)

Abit Ai7/Asus P4P800 SE - 650/610 NIS

GEIL PC3200 256MB - 280 NIS*2

TOTAL: 1920-1960 NIS

* בכוונה לקחתי לוחות טיפה יקרים , אני רוצה SATA RAID, 1394, וכו'.

אני זקוק לעצתכם בנוגע לאיזה פלטפורמה לדעתכם תיתן את התמורה הטובה ביותר לכסף לאחר אוברקלוק.

מוזמנים להציע לוחות/זכרונות אחרים ובמיוחד קירור שזה קטע שאני חלש בו, או כל רעיון אחר שיש לכם , אבל תקציב הגג הוא 2000 ש"ח בשביל השילוש (כולל קירור למעבד).

תודה! :xyxthumbs:

עריכה: שכחתי את עניין המארז והספק, בעקרון מארז זו לא בעיה, נראה לי ה CHENBRO ב 320 ש"ח. בנוגע לספק, יש מצב לדעתכם לקחת 500 ג'נרי ? כל השאר שנחשבים איכותיים עולים 350 ש"ח ומעלה.. הג'נרי עולה 130 ש"ח :) והאמת היא שעד היום היה לי ג'נרי שהחזיק בלי בעייה..

• תגובות 31
  • צפיות 1.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הכרטיס הכי מעולה לOC הוא הAMD Athlon XP Mobile, גם בגלל ההמתחים הנמוכים שהוא עובד איתם (1.43 לאומת 1.65 של ברטון רגיל), והוא בעל מכפלה פתוחה והברטון הרגיל לא פתוח, ובגלל ההפרשים במטחים הברטון מובייל גם צורח פחות חשמל (43W לאומת 65W ברטון רגיל) ולכן המובייל גם פחות מתחמם.

הנה מפרט מבוסס Mobile:

1 Abit NF7-SL ver 2.0 Nforce 2 515 ש"ח

1 AMD Athlon XP 2500 Mobile 1.8GHz 45W 266MHz Barton CPU OEM 590 ש"ח

1 A-DATA 512MB PC 4000 DDR 500 795 ש"ח

1 ZALMAN CNPS7000B-ALCuNew Model 160 ש"ח

סה"כ 2,060 ש"ח

עם המפרט הנ"ל תוכל להגיע בכיף לסביבות ה2400-2500 Mhz, תוכל לראות את היכולות של הכרטיס בOCDB (מאגר לפרויקטים המהרה באתר).

וגם יש ביקורת על הזיכרונות האלו באתר , תוכל לראות איזה פוטנצייל מפלצתי יש למודול הזה מOC.

הבעיה במפרט שלך עם המובייל הוא הAN7 שידוע כקצת בעיתי בכל הנוגע לOC, קראתי במלא מקומות על באפשרות של הµGuru גורם לחוסר יציבות בOC.

והזיכרונות של Geil יש בעיות תאימות עם לוחות מבוססים על NFORCE2 של ABIT, ואין צוריך בDC, מה גם שהזיכרונות האלו ממש לא לOC.

אבל אל תשכח שהספק והקירור במארז מהווים פקטור חשוב בכול הסלט הזה.

ספק ג'נרי כמו שאתה רוהלקחת יספק לך מתחים לא יציבים ויכול לעצור את הOC שלך, וגם לקרוס תחת מעמס ולקחת איתו את כל המערכת.

לכן את יכול לקחת את המארז של Compucase 6A19 שבא עם מארז איכותי של HEC 300W, שידוע שספק איכותי ובעל שם, ויכול לספק אותך בהחלט.

והמארז עצמו מצויין ובעל אפשרויות איוורור, והוא עולה בסביבות ה350.

פורסם

שלום.

בעיקרון צודק, אך לא נראה לי שהקירור הזה של ZALMAN מספיק מאסיבי...

ל OC כזה בכל זאת צריך קירור בסגנון של THERMALRIGHT

בהצלחה

פורסם
  • מחבר

תודה ETB ו CobraDragon.

בנוגע ללוח אם, גם לי היו חששות בנוגע ל uGuro, וממה שראיתי ב http://www.cpudatabase.com/CPUdb/ היו הרבה לוחות כאלה עם אובר לא רע. אבל באמת אין למה לקחת סיכון ואני לא ממש זקוק לתכונות של הגורו ולמען האמת גם בדקתי את הלוח שהצעת עוד לפני כן, אבל פשוט לא מצאתי אותו באתר של אביט לכן נרתעתי ממנו (יש שם בלאגן בכל הבנוגע ל NF7-S/2 /ver2 וכו'...)

בנוגע לזכרונות באמת לא ידעתי שיש בעיית תאימות עם גייל , אני אחליף לADATA.

הדבר היחיד שמציק לי: בתוספת קטנה אני יכול לקבל פרסקוט שבקלות עושה אובר ל3.2 וזה כבר חתיכת מעבד, לא חושב שהברטון ייתקרב לזה (לא מבחינת MHZ כמובן, אלא מבחינת ביצועים)

אפשרויות האובר של הפרסקוט : http://www.hardocp.com/article.html?art=NjAz

אתם לא חושבים שהפרסקוט יהיה הרבה יותר מהיר?

בנוגע למארז, אני לא אוהב את ה - Compucase 6A19 הוא דיי מכוער ודומה למה שיש לי עכשיו, אז אני פשוט אולי אקנה רק ספק.

שוב, תודה!

פורסם

לאביט וגייל יש בעיות סינכרון

פורסם

אל תשכח שהפרסקוט רותח גם בלי OC, בגלל ריבוי הטרנזיסטורים בליבה, ובשביל להגיעה לסביבות ה3-3.2 GIG אתה תצתרך קירור עצבני, מה שקירור אויר על כול סוגיו לא יוכל לספק.

לא מצאתה את הNF7-SL באתר כי, זה בדיוק אותו דבר כמו הNF7-S רק בלי המתאם מPATA לSATA, חוץ מזה זה בדיוק אותו כרטיס.

גם לדעתי ה6A19/69 מוכער, אתה יכול ללכת על ה6920 שהוא (לפי דעתי) הרבה יותר יפה, והוא בא עם ספק איכותי בהספק 400W של HEC.

פורסם
  • מחבר

ETB, לא יודע אם יצא לך להסתכל בלינק שהבאתי, אבל שם, הם עשו אובר ב 900 MHZ עם המאוורר הרגיל , בלי בעיה..

זה נכון שהפרסקוט מתחמחמים יותר, אבל זה היה בעיקר בסטפים הראשונים וזה גם תקף יותר לדגמים המהירים יותר של 3000+ , עכשיו, בדגמים הנוכחים, אני לא מאמין שתהיה בעייה מיוחדת באובר מתון.

תודה בנוגע לעידכון על הלוח, עכשיו זה מסתדר יותר טוב. דבר אחד אבל לא הצלחתי להבין מהאתר, האם יש חיבור חיצוני של 1394 או רק פנימי על הלוח, ממש לא ברור שם.

בנוגע למארז+ספק, אחלה המלצה, הוא באמת נראה לא יחסית למחיר.

פורסם

ברטון ב2500MHZ לוקח בהרבה מעבד אינטל ב3200MHZ

ועוד אם הלוח של אביט וזיכרונות טובים אפשר להגיע לבאסים גבוהים אז בכלל הוא לא רואה את הפרסקוט

פורסם
  • מחבר

תקרא את זה, זה בטח יעניין אותך מאוד

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/celeron-d.html

תודה רבה, קראתי את כל הכתבה, והאמת זה רק חיזק את דעתי ללכת על הפלטפורמה עם הפרסקוט 2.4. הסלרון למרות שהוא בסטפינג ראשוני C0 עדיין הראה יכולות אובר מצויינות, הבעיה היא שגם מהירות שעון מטורפת של 3.8 עזרה לו רק "להתקרב" למעבדים המהירים, כמובן שמיד בדקתי את המחיר שלו וראיתי שה 2.66 עולה כמעט 600 ש"ח ובשביל עוד 150 ש"ח אני קונה פרסקוט שאני בטוח שיהיה הרבה יותר מהיר לאחר האובר.

בנוגע לבחור שטען שהברטון מובייל ב 2500 MHZ מהיר יותר מפרסקוט 3.2, אני ממש לא חושב כך, אתה מוזמן לראות את זה פה: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/prescott-tests_8.html

פורסם

מה אני בדיוק רואה פה? אתה מראה לי מעבדים בלי OC. והAXP3200+ הוא בסח הכל עובד ב2 גיגה הארד בבאס של 200FSB.

אם מובייל אתה יכול להגיע ל2500MHZ בבאס יותר גבוה מ200 בלא מאט. שזה יוצא מעבד הרבה יותר חזק מאשר 3200+.. יותר בכיוון של 3600+ או יותר אם היה דבר כזה

פורסם
  • מחבר

סתם בשביל העדכון:

קניתי שלשום את הפרסקוט 2.4A ולוח של אביט: IC-7G, וזכרונות 2X256 A-DATA 400MHZ

בנוגע לספק, בסוף לקחתי את ה ACTIVE PFC 500W שיש ב KSP. נראה ספק סביר עם שני מאווררים (של סונון אפילו :) ) ומארז לקחתי איזה אחד ג'נרי עם חלון חמוד ומאוורר לדים שקוף בתוכו.

כרגע אני על 3.0 GHZ עם קרור STOCK . המעבד עומד על 54 במנוחה ו 62 מאמץ.

אגב, הזכרונות ב 416 MHZ בגלל היחס 5/4 שיש ללוח הזה, לא רע..

אני עדיין צריך לשים משחה טרמית, כרגע אני משתמש באחת מאוד ישנה שהייתה לי מהמעבד הקודם, אני מאמין שזה ישפר בעוד כמה מעלות טובות.

פורסם
  • מחבר

קניתי מעבד כזה, אבל לא מנועה, קניתי מגמא PC שם זה עולה 756 ש"ח. יש אותו אגב בעוד הרבה חנויות, הוא ממש נפוץ עכשיו.

אם אתה מתכוון לקנות, תדע שהוא 533 וטוב לאוברקלוק, אבל לא תומך ב HT.

פורסם

מצטער לבאס אותך אבל אם המפרט שהוצע לך בהתחלה שכלל XPM היית יכול להגיע לתוצאות הרבה יותר טובות חבל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים