עבור לתוכן

כמה בעיות לאחר הוספת סלייב(עידכון בעמ' 2 הודעה אחרונה שלי)[דחוף]

Featured Replies

פורסם

הוספתי היום כונן סלייב,חיברתי ככה לוח-מאסטר סלייב כבל אחד ולוח-צורב-די וי די כבל שני.

הכנסתי דיסק התקנה של ווינדוס לכונן די וי די והוא לא שאל אותי press any key to boot from cd... אבל בצורב כן זאת בעייה ראשונה למה זה קורה?(ממקודם הוא עלה משניהם,אם אותן הגדרות ביוס כמו עכשיו).

בעייה שנייה היא שכאשר אני נכנס להתקנה של win 2k או XP אני מקבל \i386\ntkrnlmp.exe is invalid error code 7 (הסלאש האחרון הוא בהתחלה).

הרצתי חיפוש במייקרוסופט,לא מצאתי ת'תשובה.

מישהו יכול לעזור לי?????

ד"א אני יודה אם תוכלו לעזור לי גם בלמה אין לי כונן דיסקטים כשהכבל והכונן בסדר...

אל תסדרו חוטים זה מוביל לאין ספור בעיות!!!

פורסם
  • מחבר

אולי יש בלבול באיך ששמתי ת'קבלים?...

פורסם

למה להקפיץ? טוב בכל מקרה תנסה איפה בכבל שמת ת'מאסטר ואיפה ת'סלייב?

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת?...

דבר שני האם יכול ליהיות שהכבל נקבה שלי לא מתאים לזכר של הסלייב?

עכשיו מקודם זה היה מחובר ככה לח אם מאסטר-דיסק קשיח מאסטר-די וי די ולוח סלייב-צורב סלייב,אז האם זה צריך ליהיות ככה:לח אם מאסטר-דיסק קשיח מאסטר-די וי די ולוח סלייב-דיסק קשיח סלייב-צורב סלייב,כי ראיתי בחוברת שיש הבדל על הלוח בין הסלייב למאסטר.

עזרה מהר מהר,אני כבר המון זמן בלי מחשב...

פורסם

לא הבנתי שומדבר.

בכלאופן, עד כמה שאני מבין, יש לך דיסק קשיח אחד ו2 כונני CD (נחשיב את הDVD כ CD לצורך העניין).

על הלוח צריכות להיות שתי יציאות IDE שאתה משתמש בהן. הן יסומנו כ Primary IDE ו Secondary IDE או IDE0 ו IDE1 או משהו בסגנון.

1. בדוק את המדבקה על הדיסק הקשיח שלך, ומצא את המצב שבו צריך לשים את הג'מפר על מנת שהוא יהיה מוגדר כ Master with no slave present.

אם אין לך מצב כזה, ג'מפר אותו כ Master.

2. חבר את הדיסק הקשיח שלך בעזרת כבל ה IDE (מומלץ שיהיה 80 גידים) ל Primary IDE או IDE0 שעל הלוח.

3. ג'מפר את אחד מכונני ה CD כ Master ואת השני כ Slave.

4. חבר את שני הכוננים על אותו כבל IDE ל Secondary IDE או IDE1 שעל הלוח.

5. אתחל את המחשב, כנס לתפריט ה CMOS (הקשה על Delete), ובדוק שהמחשב מזהה את שלושת הכוננים.

6. זיהה את שלושת הכוננים? הגדר את סדר האתחול (Boot Sequene) כ CD ואחר כך HDD.

7. נסה להתקין חלונות מהדיסק. קיבלת הודעת שגיאה בקריאה מהדיסק בזמן ההתקנה? נסה את הכונן השני.

8. עדיין קיבלת הודעת שגיאה? סבירות גבוהה מאוד שהזכרון שלך לא תקין.

פורסם
  • מחבר

אלב אני רוצה שני כוננים קשיחים

פורסם

תחבר קודם כל רק את הכונן שאתה רוצה שיהיה מסטר , תתקין את הווינדוס ואחרי זה תחבר את הארד-דיסק השני ואז תגדיר אותו בביוס שיהיה סליב והמסטר יהיה מאסטר

ד"א זה תלוי גם בחברה של הארד-דיסקים ... חברות שונות יכולות לעשות קצת יותר בעיות וסיבוכים

פורסם
  • מחבר

תחבר קודם כל רק את הכונן שאתה רוצה שיהיה מסטר , תתקין את הווינדוס ואחרי זה תחבר את הארד-דיסק השני ואז תגדיר אותו בביוס שיהיה סליב והמסטר יהיה מאסטר

ד"א זה תלוי גם בחברה של הארד-דיסקים ... חברות שונות יכולות לעשות קצת יותר בעיות וסיבוכים

?...

בכל מקרה בצורב ובדי וי די שלי יש אותן אפשריות לסידור הג'אמפר,ואני לא יודע איך לעשות סלייב ומאסטר,חוץ מזה שכרגע שניהם על אותו מצב.

אני שואל בגלל שאני חושב לעשות ככה:ide prime-mastrer hdd-slave hdd וsecondary ide-dvd-cdrw ואני לא יודע אם זה לא יעשה בעייה,במקרה ששניהם(הדי וי די והצורב)סלייב,מה קורה ד"א אם מחברים שני סלייבים?

חוץ מזה האם ההצעה שנתתי עכשיו לחיבור בסדר?אם לא תנו בקשה בקשה ת'הצעה הנכונה אני מת לגמור עם זה כבר.

פורסם

אסור שיהיו שניים אותו דבר!

אני מציע לך לעשות ההארדיסק שבו המערכת הפעלה pri master, השני pri slave, הDVD sec master והצורב sec slave (שדרך אגב, בדרגות הpri slave נמצא מעל הsec master)

פורסם
  • מחבר

יש לי צורב ודי וי די של lg ואני לא יודע איך לשנות ת'ג'אמפר לslave\master מישהו יכול לתת לי קישור לאיך?(אין מדבקה אין באתר כלום פשוט כלום).

עכשיו נגיד שיש להם מצב ניטרלי כזה אני יודע...איך בביוס אני משנה לsec master slave כי כיוונתי לאוטומטי והוא רושם none על כל זיהוי.

אולי אני אנסה את זה את הצורב ואת הדיסק הקשיח הסלייב אני אחבר על אותו כבל ואת הקצה שלו כsec ide ואת הדי וי די ואת המאסטר הארד דיסק אני אחבר על אותו כבל ואת הקצה שלו לpri ide. עכשיו בחוברת של הלוח הם ממליצים לחבר את המאסטר והסלייב(הארד דיסקים) לpri ואת כל מה שלא זה לsec (צורב וכו'...)

עשיתי את זה אבל כנראה בגלל בעייה בג'אמפרים של הצורב והדי וי די(שדרך אגב על אותו מצב)זה לא הולך...

אז אני חושב שאני אעשה את הניסוי הבא אני אחבר את שני ההארד דיסקים ככתוב בנ"ל ובינתיים בלי צורב ודי וי די(או רק אחד...)אאני אבדוק מה קורה ואעדכן.

בינתיים מי שחושב שדיברתי כאןרק שטויות שיגיד לי בבקשה מה הוא היה עושה.

עוד דיעות בבקשה.

פורסם
  • מחבר

החזרתי הכל לאיך שהיה קודם,והפלא ופלא הכל עובד...

שמתי לב למשהו מוזר,הprimary master שלי הוא דווקא כונן הdvd .למרות זאת זה לעולם לא הפריע לעבודה תקינה,אולי זה המקרה?

חוץ מזה יכול ליהיות שפשוט ההארד דיסק ההוא לא קיבל כוח?(זה מולק שאני "הכנתי" לא היה לי מפצל אז פשוט חיברתי חוטים אתם יודעים...)

פורסם
  • מחבר

או קי או קיי חבר'ה תשימו לב בבקשה רק לת'ארד האחרון!!!

בהודעה קודמת התבלבלתי הprimary master שלי הוא הכונן הקשיח הראשי,אבל,שמתי לב שהכונן די וי די(שהיה איתו על אותו כבל)היה סלייב->גם הצורב הוא סלייב משום שנתון כי לשניהם אותן אפשרויות גימפור(טוב אני אפסיק עם בדידה 1...),אז מה שעשיתי זה לקחתי ת'הארד דיסק שהוספתי לאחרונה(לא רציתי להגיד חדש)ושיניתי ת'ג'אמפר שלו למאסטר אבל הוא עם אותו כבל של הצורב כלומר הוא יהיה secondary master.

טוב אז עכשיו לא קיבלתי ת'הודעה מוזרה הזאת בהתקנה והכל המשיך כרגיל,ואז כשהוא בא להמשיך בהתקנה(להראות איזה כוננים)קיבלתי פאקינג מסך כחול,שאומר ת'נוסח הידוע של הסר כל חומרה דשה,התייעץ עם המנהל מערכת וכו' כאשר בשורה שנייה יש כמה מילים מופרדות ב_.

מישהו מוכן להגיד לי מה זה?!זה בגלל שבהוא שהוספתי עכשיו יש fat 16 (אני חושב שזה מה שהיה בwin me) ובאחר יש NTFS?

האם אני לא אוכל בכלל להתקין כשהוא מחובר?

ד"א בביוס הכל מזוהה!

בבקשה הגעתי כל כך רחוק אז תעזרו לי אני מת לגמור עם זה.

אייל

פורסם
  • מחבר

בקיצור התקנתי XP pro אבל באמת שרציתי את win 2k pro שסוף סוף השגתי...

בכל מקרה מס' הבעיות הצטמצם:

1.אין לי פלופי,עדיין....

2.מישהו יכול להסביר לי מה לעשות כדי ששוב לא יקרה הדבר הזה שלוקח לו מלא זמן לפרמט ולעלות(אם בכלל) אחרי ההתקנה?

ד"א פעם שעברה זה קרה עשיתי zero fill full וזה הסתדר עכשיו אני יכול לעשות את זה כי גיביתי אבל הבעייה שאין לי פלופי...

תודה לכל מי שעזר עד כאן אבל תמשיכו כן...אחלה עבודה אתם עושים כאן(פיוז קצר למרות זאת...)

אייל

פורסם

אמ תבדוק את החיבורים, שוב

אני לא יודע בידיוק איך חיברת אבל הכי טוב לחבר את כל ה HDD על כבל אחד את כל ה CD על כבל אחד ואת הפלופי למה שאתה רוצה, אני חושב שהפלופי שלי מחובר על ה IDEשל ה HDD

אה וגם תבדוק בביוס וגם את הגאמפרים

יום נעים ובהצלחה :D

פורסם
  • מחבר

חח תודה גם לך(תגובות כאלו יותר נעים לראות),

חיברת את הפלופי וההארד על אותו כבל?...מחשב ישן?...

אממ אני לא הולך להתעסק עם ההארדיסקים או הכוננים יותר מידי כי זה עובד חבל לגעת,רק צריך לשאר הבעיות.

יום נעים לכולם! :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים