עבור לתוכן

קניית מכשיר סלולארי, מה הכי משתלם?

Featured Replies

פורסם

6600 שאני יהיה במצב יותר טוב אני אפרט...

• תגובות 65
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

התכונות שלהם ממש לא זהות ....

6230 - מכשיר דיי נחמד , מבחינת קישוריות , הוא דגם דיי מתקדם , אבל מתחת למעטפת ההיי טק שלו , הוא סה"כ S40 קצת יותר משופץ : נגן mp3 , מצלמת VGA , טכנולוגיית G2.75 שלא ממש מועילה לאף אחד בארץ . הוא קטן , וקל , ופה הייתרון שלו מסתיים .

6600 - מכשיר הרבה יותר מתקדם , בעל מערכת הפעלה 32 ביט , מולטי טאסקינג מלא , אפשרות להריץ מספר תוכנות במקביל , כמו משיבון מובנה , נגן mp3 , בו זמנית לגלוש באינטרנט בדפדפן האופרה שמותקן בתוכו , שלא לדבר על אלפי תוכנות שנכתבו ופותחו לממשק הכמעט הכי מתקדם בטלפונים סלולריים - symbian 6 , 6.2 , 7 והגירסה ההרבה יותר מוצלחת שלו , הUIQ , מה שמקנה למכשיר תאורתית יכולות כמעט זהות למחשב כף יד גם מבחינת הניהוליות שלו וגם מבחינת העבודה שלו . 2 החיסרונות הכי בולטים שלו הם חוסר יציאת סטריאו לאוזניות על מנת לשמוע מוזיקה , והצורה הביצתית שלו , שלא כולם אוהבים אותה .

ה6230 הוא סתם עוד 3100/3200/7210/7250/5140 - תקראו להם איך שאתם רוצים , אבל הם עדיין מכשירים מפגרים עם אפשרויות מסורסות ויכולות צולעות , פשוט נראה קצת יותר טוב , ולימדו אותו לעשות קצת טריקים חדשים שלא בכרח צריכים במכשיר ברמה ירודה כשלו .

* למכשירי 6230 קיימת בעיה חשמלית שיכולה לפגוע במכשיר בצורה דיי פאטלית , אז אני לא ממליץ לפתוח את המכשירים האלה לאלה שלא מוסמכים לכך .

פורסם

crap

אפשר הכול

מה זה משנה מאיפה הוא מגיע? זה אותו מכשיר פשוט נמכר באזור שונה!

פורסם

ההבדלים בין ה6230 ל6600:

PAFEL לא ציין את ההבדלים כראוי...אז הנה ההבדלים

1. ה6600 גדול ,לא נוח וכבד-"בלטה", ה6230 קטן וקל.

2. ל6230 יש סטריאו, משמע אפשר לשמוע שיריםב איכות נורמלית- ל6600 אין, איכות מונו גרועה.

3. ל6230 ש EDGE- תומך בצפיה בתכנים לייב מהרשת (ערוצי טלוייזיה וכו')

4. אין ל6600 נגן MP3!! אפשר להוריד נגן מהרשת אבל איכות השירים גרועה (מונו) וגם הספיקר הרבה פחות איכותי מאשר ה6230

5. אין ל6600 POP-PORT מה שלא מאפשרמ לך לחבר את כל האביזרים הנלווים שנוקיה מוציאה למכשירים שלה (שימשו במכשיר כמערכת סראונד, אוזניות בדגמים סטנדרטים וכו') והכי חשוב- חיבור למחשב.

6. ל6600 יש סימביאן- מה זה אומר? מערכת הפעלה פתוחה שזה אתה יכול להתקין יישומים על המכשיר, לדעתי זה נחמד אבל לא שווה- אין יישומים שבאמת תשתמש בהם מניסיון שלי וזה יותר בשביל ההתלבות בשבוע שבועעים הראשונים, אין לזה שימוש לעומתה 6230 שכל מה שאתה צריך מגיע כבר איתו.

7. המסך של ה6600 גדול יותר.

8. ל6230 יש רדיו!!

בנוסף PAFEL סימביאן UIQ היא בכלל הגרסא למכשירים עם מסך מגיע..משמע הסוני אריקסון P800\P900 למשל זה לא קשורבכלל ל6600.

עכשיו ככה, מה מאפשר לך לעשות סימביאן? להתקין תוכנות , בד"כ לא שימושיות- יש כמה תוכנות שימושיות אבל הן כבר באות עם ה6230, לדוג': נגן MP3 (התוכנה נתקעת, מניסיון ולא עובדת כראוי), נגן סרטים (מעניק יתרון ל6600 על ה6230 כיוון שהוא מנגן קבצי AVI, מודה) ות'כלס זהו, שאר התוכנות לא שימושיות והן מעין יומנים, נעילת מקשים (שיש כבר ב6230) וכו', בתכל'ס- לא ממש שימושי.

עוד דבר- ה6230 הוא מכשיר מסדרה 40- מה שאומר שרק בממשקו הוא זהה 3100/3200/7210/7250/5140, נוקיה עשו זאת כדי להקל על מעבר משתמשים לשימוש בו ואי סיבוך, כל מה שאתה צריך כמעט נכלל כבר בתוך המכשיר וזה הסיבה היחידה שהוא בכלל מוזכר עם המכשירים האלה, ה6230 ב3 דרגות לפחות מעל כל אלה.

ד"א ה6600, הוא סתם עוד 7610\6260\6630 , רק שכל אחד מהם עולה עליו ב3 דרגות, אז מה הוא שווה בעצם?

אז ככה, תחליט מה יותר חשוב לך: מערכת הפעלה פתוחה שאין לה כמעט שום תוכנות שימושיות,מכשיר ענקי וכבד (בלטה), איכות סאונד גרועה של מונו,אין POP PORT,אין EDGE, אין רדיו(6600)

או לעומתו ה6230: רדיו סטריאופוני, MP3 באיכות סטריאו , מכשיר קטן נוח ושנכנס לכיס בקלות (חלי זה חשוב מאוד, מכשיר שכיף ונוח להסתובב איתו אחרת מה זה שווה?) EDGE (העברת נתונים מהירה ולייב סטרימינג שאין ב6600 בכלל!) וככמובן הממשק הנוח של סדרה 40.

גם המחיר בחו"ל משקף מה שאמרתי, ה6230 עולה בכ10-60 דולר יותר מה6600.

לדעתי- אין מה לחשוב בכלל, 6230!

פורסם

תסלח לי..אבל גם ה6230 וגם ה6600 עדיפים על פניו.

ד"א- הוא ישווק בארץ אחרי החגים באורנג'.

פורסם

אתה כנאה ממש אוהב את נוקיה כנראה, כי כל הביקורות מראות שה E398 הוא פלאפון מצויין ואיכותי מאוד. הרבה יותר קטן מה 6600 המסורבל, מסך הרבה יותר גדול ואיכותי מה6230, ובעל איכות סאונד יותר טובה משל שניהם (על פי ביקורות, אבל אין סיבה לא להאמין להן). הוא גם הרבה יותר יפה משניהם, אבל זה כבר טעם אישי.

אני יודע שלמוטורולה יש מוניטין גרוע מאוד בארץ, אני בעצמי בעלו המתוסכל של C350, אבל אין לשפוט על פי טעויות של עבר, שים לב איך ATI השתפרה בשנים האחרונות.

בקיצר, אני מחכה בקוצר רוח ל398 שלי :jump: :jump:

פורסם

המסך יותר גדול, אבל לא יותר איכותי..נוקיה ידועה כבעלת המסכים הכי איכותיים בשוק ואם תשווה מסך 4096 צבעים של 3100 למשל למסך של סמסונג 923 (65K) תראה שהמסך של ה3100 נראה לפחות אותו הדבר.

אין לE398 צילום וידיאו, יש לו זום דיגיטלי- משמע כמו להגדיל את התמונה לבד במחשב...רק שמחשב יוצאות תוצאות טובות פי כמה וכמה ע"י טכ' השלמת פיקסלים (ברח לי השם)

אין למוטורולה EDGE, אין למוטורולה רדיו, הכרטיסי זיכרון בהם המוטורולה תומך (משמע- אלא שנמכרים בשוק) הם רק עד גודל של 128MB (עם סרטים, MP3 והכל למי מספיק 128?)

המקשים של הנוקיה 6230 הם המקשים הכי נוחים שיש במכשיר כלשהוא בארץ..והממשק של נוקיה הרבה יותר טוב לדעתי זמה של מוטורולה למרות ששמעתי שמוטורולה השתפרו עם הממשק החדש אבל עוד לא יצא לי לנסות.

פורסם

מה הרעיון בלהשוות מסך כלשהו למסך של סמסונג? מסך טלוויזיה מ-1976 יותר טוב מהמסכים של סמסונג ;D

שמעתי שהולכים להוציא עדכון שיאפשר צילום וידאו, אבל בעקרון אני לא צריך את זה, זום דיגיטלי זה שטויות בכל מצלמה ומצלמה, אפילו מצלמות דיגיטליות אמיתיות, וקוראים לזה Interpolation.

אני לא משתמש בתוכן של אורנג' אף פעם, ככה שאני לא צריך EDGE

רדיו יש ברכב ובעבודה, ככה שלא צריך

128 מספיק ועוד איך, אני לא צריך נגן אמפי3, יש לי מינידיסק.

לא יודע בקשר למקשים, מפני שלא התנסתי עם אף אחד מהטלפונים.

בקשר לממשק, הוא אכן השתפר, ככה כולם אומרים.

אל תחשוב שאני לא סובל את נוקיה, הטלפונים שלהם איכותיים מאוד (אם לא הכי), פשוט אני לא סובל את העיצובים החדשים שנוקיה מוציאה, או שהם ילדותיים מדי (3100, 3200) או שהם עסקיים יותר מדי (6600, 6230).

פורסם

ד"א ה6600, הוא סתם עוד 7610\6260\6630 , רק שכל אחד מהם עולה עליו ב3 דרגות, אז מה הוא שווה בעצם?

ROFL

ה7610 זה 6600 עם מצלמה יותר טובה, ה6630 זה ליטוש סופי של ה6600 ותמיכה בדור שלישי ומצלמה יותר טובה

אין בין כל המכשירים שציינת הבדל משמעותי מה6600 רק במחיר, שלדעתי, לא שווה את ההבדל הכ'כ גדול...

אז ככה, תחליט מה יותר חשוב לך: מערכת הפעלה פתוחה שאין לה כמעט שום תוכנות שימושיות,מכשיר ענקי וכבד (בלטה), איכות סאונד גרועה של מונו,אין POP PORT,אין EDGE, אין רדיו(6600)

או לעומתו ה6230:  רדיו סטריאופוני, MP3 באיכות סטריאו , מכשיר קטן נוח ושנכנס לכיס בקלות (חלי זה חשוב מאוד, מכשיר שכיף ונוח להסתובב איתו אחרת מה זה שווה?) EDGE (העברת נתונים מהירה ולייב סטרימינג שאין ב6600 בכלל!) וככמובן הממשק הנוח של סדרה 40.

תרשה לי...ROFL @@!!!

מה אתה מדבר בכלל !??!? ה6230 עלוב לעומת ה6600, ל6600 יש אוזניות ששומעים דרכם לדעתי לא רע בכלל MP3

ובחיים אל תשווה מערכת פתוחה כמו סמביאן למערכת סגורה, זה פשוט לא פייר, הסמביאן לוקח ובגדול

לי יש 6600 אז אל תגיד שאין לו תוכנות לא שימושיות, עוד עניין, בקשר לגודל, מי שמכיר אותי יעיד שהמכשיר הנ'ל שוקל שלישי ממני (רזה,גבוה,לובש ג'ינסים יחסית צמודים)

והגודל לא מפריע לי, המסך המדהים מפצה על הכל, היכולות וידאו האמיתיות שלו שלו, אפשר לראות ממש פרקים של סדרות אהובות בצורה אנכית

תוכנות מעולות, סתם תוכנה מעולה שהתקנתי לאחרונה, CONTROL FREAK נותנת לשלוט על הווינאמפ דרך הBT רואים את כל הרשימת שירים על הצג של המכשיר

יושבים בכיף במיטה\בסלון\בשירותים ;D ומחליפים שירים

משחקי אנגייג' רצים בצורה מעולה, הסיבה היחידה שה6230 עולה יותר זה שפשוט יותר אנשים שלא מבינים במכישירם סלולרים יתפשרו עליו כי הוא לא גדול ויש בו יחסית הרבה, תאחלס, אין מה להשוות זמביאן למערכת סגורה, שני עולמות נפרדים, אני אישית לעולם לא יחזור למערכת סגורה

עכשיו ככה, מה מאפשר לך לעשות סימביאן? להתקין תוכנות , בד"כ לא שימושיות- יש כמה תוכנות שימושיות אבל הן כבר באות עם ה6230, לדוג': נגן MP3 (התוכנה נתקעת, מניסיון ולא עובדת כראוי), נגן סרטים (מעניק יתרון ל6600 על ה6230 כיוון שהוא מנגן קבצי AVI, מודה) ות'כלס זהו, שאר התוכנות לא שימושיות והן מעין יומנים, נעילת מקשים (שיש כבר ב6230) וכו', בתכל'ס- לא ממש שימושי.

אתה כ'כ לא מכיר את המכשיר, אני חורש את הרשת כבר חודשים על תוכנות ואני לא הספקתי לראות את כולן, אני בספק אם אתה מכיר את כולן ובכלל בעמדה לשפוט , יש למכשיר מלא תוכנות שימושיות ,אבל פשוט מלא

התכונות שלהם ממש לא זהות ....

6230 - מכשיר דיי נחמד , מבחינת קישוריות , הוא דגם דיי מתקדם , אבל מתחת למעטפת ההיי טק שלו , הוא סה"כ S40 קצת יותר משופץ : נגן mp3 , מצלמת VGA , טכנולוגיית G2.75 שלא ממש מועילה לאף אחד בארץ . הוא קטן , וקל , ופה הייתרון שלו מסתיים .

6600ה6230 הוא סתם עוד 3100/3200/7210/7250/5140 - תקראו להם איך שאתם רוצים , אבל הם עדיין מכשירים מפגרים עם אפשרויות מסורסות ויכולות צולעות

* למכשירי 6230 קיימת בעיה חשמלית שיכולה לפגוע במכשיר בצורה דיי פאטלית , אז אני לא ממליץ לפתוח את המכשירים האלה לאלה שלא מוסמכים לכך .

צודק בכל מילה

ובקשר לפיסקה האחרונה, מאוד צודק, כבר ראיתי\קראתי על מקרים שהמכשיר פתאום התפגר ללא שום סיבה מיוחדת יש שם איזה רכיב שמאוד מתחמם ונשרף

פורסם

ROFL

ה7610 זה 6600 עם מצלמה יותר טובה' date=' ה6630 זה ליטוש סופי של ה6600 ותמיכה בדור שלישי ומצלמה יותר טובה

אין בין כל המכשירים שציינת הבדל משמעותי מה6600 רק במחיר, שלדעתי, לא שווה את ההבדל הכ'כ גדול...

[/quote']

בדיוק כפי שה6230 הוא 5140 עם מסך פי 10 יותר טוב, MP3 באיכות מעולה, והרחבה לא?

ה7610 זה 6600 עם מצלמה 1.3MP וגודל נורמלי יותר, ה6630 זה מכשיר דור 3 סימביאן 7 שאין מה השלוות אותו ל6600 בכלל.

ה6600 מיושן כבר לעומתם וגם לעומת ה6230, מכשיר של שנה +.

תרשה לי...ROFL @@!!!

מה אתה מדבר בכלל !??!? ה6230 עלוב לעומת ה6600' date=' ל6600 יש אוזניות ששומעים דרכם לדעתי לא רע בכלל MP3

ובחיים אל תשווה מערכת פתוחה כמו סמביאן למערכת סגורה, זה פשוט לא פייר, הסמביאן לוקח ובגדול

לי יש 6600 אז אל תגיד שאין לו תוכנות לא שימושיות, עוד עניין, בקשר לגודל, מי שמכיר אותי יעיד שהמכשיר הנ'ל שוקל שלישי ממני (רזה,גבוה,לובש ג'ינסים יחסית צמודים)

והגודל לא מפריע לי, המסך המדהים מפצה על הכל, היכולות וידאו האמיתיות שלו שלו, אפשר לראות ממש פרקים של סדרות אהובות בצורה אנכית

תוכנות מעולות, סתם תוכנה מעולה שהתקנתי לאחרונה, CONTROL FREAK נותנת לשלוט על הווינאמפ דרך הBT רואים את כל הרשימת שירים על הצג של המכשיר

יושבים בכיף במיטה\בסלון\בשירותים ;D ומחליפים שירים

משחקי אנגייג' רצים בצורה מעולה, הסיבה היחידה שה6230 עולה יותר זה שפשוט יותר אנשים שלא מבינים במכישירם סלולרים יתפשרו עליו כי הוא לא גדול ויש בו יחסית הרבה, תאחלס, אין מה להשוות זמביאן למערכת סגורה, שני עולמות נפרדים, אני אישית לעולם לא יחזור למערכת סגורה

[/quote']

לדעתך אל שומעים רע בכלל? איכות גרועה כזאת עוד לא שמעתי!!!! ואם זה בסדר לדעתך אז חכה שתשתמע ב6230 בסטריאו, ולא במונו מגעיל שסובלים שלמוע איתוב כלל ב6600.

איזה תוכונת שימושיות יש לו? להעביר שירים מהשירותים? וואוו, כבר שווה את הרכישה ולסבול את הגודל הענקי שלו והמשקל הנוסף.

המסך הוא כמו שלה 6230 רק בגודל שונה.

גם ב6230 אפשר לראות פרקים שלס דרות וסרטים מלאים, אומנם הגודל קטן יותר אבל אפשר להבין מה האנשים אומרים בניגוד ל6600 :)

אין כמעט משחקי NGAGE שרצים על ה6600 אז אל תדבר סתם, תבדוק בעצמך בNGAGEGAMING , יש אולי 3 משחקי NGAGE שרצים בצורה טובה והשאר לא רצים\רצים עם צבעים דפוקים.

באמת אין מה השלוות- מכשיר ענקי ומגושם עם עיצוב לא נוח, מסך גדול וסימביאן לעומת מכשיר קטן ונוח, המקשים הכי נוחים שיש, MP3 בסטריאו, EDGE, POP PORT, רדיו..באמת בחירה קשה :)

פורסם

אגב הנושא מה דעתכם על הפיליפס החדש אצל אורנג', לפי הביקורות שקראתי הוא בסדר אבל אין מצלמה. איך הוא בתור פלאפון תקציבי ?

פורסם

בדיוק כפי שה6230 הוא 5140 עם מסך פי 10 יותר טוב, MP3 באיכות מעולה, והרחבה לא?

ה7610 זה 6600 עם מצלמה 1.3MP וגודל נורמלי יותר, ה6630 זה מכשיר דור 3 סימביאן 7 שאין מה השלוות אותו ל6600 בכלל.

ה6600 מיושן כבר לעומתם וגם לעומת ה6230, מכשיר של שנה +.

לא...אלה שינויים גדולים...

מה יש ב7610 ?! בדיוק אותה חומרה! ואני דיי בטוח שהמצלמה שם יותר טובה רק בזכות אינטרפולציית חומרה

6630 הוא כמו שאמרתי גירסא מלוטשת של ה6600, שמו את כל מה שהיה צריך כדי להפוך את ה6600 למושלם, מצלמה טובה, תמיכה בדור 3 וסטיראו בגדול אלה השינויים ! אבל ה6630 הולך לעלות 3K-4K, שלדעתי לא מצדיקים

לדעתך אל שומעים רע בכלל? איכות גרועה כזאת עוד לא שמעתי!!!! ואם זה בסדר לדעתך אז חכה שתשתמע ב6230 בסטריאו, ולא במונו מגעיל שסובלים שלמוע איתוב כלל ב6600.

איזה תוכונת שימושיות יש לו? להעביר שירים מהשירותים? וואוו, כבר שווה את הרכישה ולסבול את הגודל הענקי שלו והמשקל הנוסף.

המסך הוא כמו שלה 6230 רק בגודל שונה.

גם ב6230 אפשר לראות פרקים שלס דרות וסרטים מלאים, אומנם הגודל קטן יותר אבל אפשר להבין מה האנשים אומרים בניגוד ל6600

אין כמעט משחקי NGAGE שרצים על ה6600 אז אל תדבר סתם, תבדוק בעצמך בNGAGEGAMING , יש אולי 3 משחקי NGAGE שרצים בצורה טובה והשאר לא רצים\רצים עם צבעים דפוקים

וואללה איכות זה דבר סובייקטיבי, אותי זה מספק, בכל מקרה אפילו ה6230 לא יגיע ברמה שלו לאיכות נורמלית שאפשר בכלל לקרוא לה איכות...

בקשר למסך, זה אחד הדברים הכי טיפשים ששמעתי זה כמו להגיד "זה רק 21 אינץ' ולא 16" זאת הייתה סתם דוגמא לתוכנה, ואתה רוצה באמת להגיד לי

שלא היה לך כיף לשבת במיטה בסבבה ולהעביר שירים במחשב?! יש אלפי תוכנות ! יש תוכנה שהיא GPS למטיילים יש תוכננות כמו ICQ וMSN

יש תוכנות שאפשר לשלוח דרכן פקס\לקבל, לפתוח ולערוך קבצי וורד,PDF וזה ממשיך....

עוד שטות...אני אישית, אני חוזר שוב,אישית, בדקתי והרצתי 14 משחקי NGAGE...

באמת אין מה השלוות- מכשיר ענקי ומגושם עם עיצוב לא נוח, מסך גדול וסימביאן לעומת מכשיר קטן ונוח, המקשים הכי נוחים שיש, MP3 בסטריאו, EDGE, POP PORT, רדיו..באמת בחירה קשה

וואוו רדיו..פעם אחרונה ששמעתי רדיו היה...אמממ...אממ.....וואללה..לפני המון זמן...

סתם שאלה...משיהו באמת משתמש במדינת ישראל בEDGE? פעמיים של שימוש יעלו לך יותר מהמכשיר...

ואוווווווו POP PORT...רגע...שניה...מה הוא נותן בעצם? וואללה..כלום...סחטיין אחי...

פורסם

התייחסות להודעה של הנחש

הוא דיי סבבה ,  התכונות שלו הפכו למעין mainstream בסלולריים התקציביים היום , אבל הייתי מציע לך לשקול אופציה קצת שונה , מכיוון שתהיה לך בעיית קישוריות למחשב , אורנג' לא מספקים כבלים , ואתה לא ממש תרצה לשלם על תוכן מהמפעיל כגון צלצולים , רקעים ודברים אחרים ...

חלופה דומה היא הסאמסונג 534 , או כל הנוקיות למיניהן .

פורסם
  • מחבר

חשבתי לקנות את ה6230 אבל המחיר :P

אני מחפש מכשיר לצעירים, שיהיה לו מסך טוב, מצלמה סבירה(לא צריך להגזים, לא מצלמה 1 מגה פיקסל), שיתמוך בג'אווה ומשחקים, שיהיו לו צלצולי mp3 וממשק נוח..

בקיצור, אני מחכה לE398

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים