עבור לתוכן

פירמוט הארד דיסק

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה צצו לי מספר בעיות במחשב וברצוני לפרמט את כל הארד דיסק הנוכח במחשבי.

כיוון שיש שני מערכות הפעלה על המחשב (לינוקס,וינדוס) זה יוצר לי מספר בעיות, כיוון שאני לא יכול למחוק לינוקס ולאחר מכן לעלות את הוינדוס כיוון שהתוכנה שנותנת לך את האפשרות לבחור עם איזו מערכת הפעלה ברצונך לעבוד.

אשמח אם תעזרו לי,

תודה רבה מראש.

שבוע טוב  :cool2:

נ.ב

מרוצה?

פורסם

לא רק שזאת כותרת אידיוטית וכמובן שיש בעיה איתה

אלא גם שאין שום קשר בין הסיטואציה לבין הכותרת...

תיצור דיסקט אתחול שנכנס לדוס (לדוגמא ה "win98 startup disk") ודרך fdisk תמחוק את כל המחיצות (גם המחיצות ה"לא ידועות" שזה בעצם הלינוקס)

ככה תקבל כונן ריק לגמרי

עוד אופציה זה להכניס את הדיסק של XP, להתחיל התקנה ולהגיע לשלב של בחירת מחיצות, ולמחוק הכל.. אבל אני בספק אם הוא יזהה את הכוננים של הלינוקס

לאומת זאת אם תתחיל התקנה בלינוקס ההתקנה דווקא כן תזהה את כל המחיצות ותתן אפשרות למחוק הכל..

לפעם הבאה כדאי שפשוט תרשום הודעה עניינית (לדוגמא רק חמשת השורות האחרונות בהודעה שלך) ככה זה יתן "תמריץ" לאנשים לעזור לך ולא לסגור את ההודעה אחרי עילפון ב3 שורות הראשונות..

פורסם

תכין דיסקט אתחול של WIN98SE.(יש באתר BOOTDISK.COM)

ואז תכניס אותו. בעזרת הפקודה FORMAT X: תפרמט כל אחד מהכוננים.....(כאשר X הוא הכונן שאתה מפרמט, הנקודותיים בסוף)

ואם אתה רוצה לשנות את הרכב המחיצות תשתמש בפקודה FDISK.

מקווה שעזרתי :)

RJ

עריכה:

DAMN עוד פעם איחרתי...

פורסם
  • מחבר

אז יודע מה, רק על הכנות שלך והנחמדות אני אשנה את נוסח ההודעה.

וגם את הכותרת.

ואז תגיד לי אם אתה מרוצה, בסדר?

ובהתקנה של לינוקס לא תיהיה לך אפשרות למחוק את המחיצות.

ובהתקנה של וינדוס הוא לא מזהה את המחיצות של לינוקס כיוון שהן מפורמט שונה שעליו לא עובדת וינדוס.

פורסם

בקשר לזיהוי מחיצות לינוקס תחת התקנת וינדוס, תיארתי לעצמי

בקשר למחיקה ועריכת מחיצות וינדוס ולינוקס תחת התקנת הלינוקס, זה כן אפשרי ברוב ההפצות, אין לי מושג עם מה אתה עובד

אבל כמו שציינתי (ולאחר מכן גם RJ ציין) הכי נוח לעבוד עם דיסקט איתחול ב fdisk

פורסם
  • מחבר

אין בעיות תודה רבה לשניכם!

שבוע טוב והמשך חג שמח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים