עבור לתוכן

רעש מהמאוורר של על הלוח אם

Featured Replies

פורסם

מקווה שזה הפורום המתאים

לאחרונה המאורר של הלוח אם עושה המון רעש, מישהו יודע ממה זה נובע ואיך אפשר לסדר?

לוח אם: abit nf7

פורסם

אם מדובר על המאורר הקטן הזה שנמצא מתחת למעבד ומעל הכרטיס מסך, אתה יכול פשוט לשלוף את החוט חשמל שלו החוצה והמאורר יעצר

הוא גם ככה לא מקרר מי יודע מה אין לו שימוש רציני

ודרך אגב אהבתי תשם ;D

פורסם
  • מחבר

תודה תודה, נראה לי אתה עזרת לי פעם עם המפרט מחשב.

בכל-אופן לעניינו, הרעש משגע אותי ולא ממש בא לי לנתק את המאורר גם ככה כשניסיתי להשקיט אותו נגעתי קצת במעבד ובכ.מסך והם היו די רותחים(כאשר תוכנות להצגת טמפרטורה מראות שהטמפ במעבד היא בין 40 ל50 שזה לא רע)

פורסם

אין שום קשר בין טמפרטורת הכרטיס מסך והמעבד ובין המאורר הקטן שעל הלוח אם

הוא בסך הכל מקרר את הצ'יפסט (מה שנקרא northbridge)

הוא יכול להסתדר גם בלי מאורר, אני אישית עם צ'יפסט כמו שלך ומאורר כמו שלך, והמאורר כבוי כבר חודש בערך

פורסם

תכבה את המחשב, תוציא את כל המאווררים ותשמן אותם.

לפני שאתה מפרק את המאווררים, תסתכל איך בדיוק הם מורכבים (לאיזה כיוון המדבקה שלהם) כדי שתדע איך להכניס אותם חזרה.

פורסם

בשביל זה תשתמש בשמן מכונות, או (תאמין או לא) בשמן של מכונות תפירה

פורסם
  • מחבר

אוקי אני כבר ממש מיואש והרעש מציק :(

לנתק את המאורר, לא כלכך נשמע לי כרעיון טוב למרות שאני מוכן לעשות זאת למען השקט(ניסיתי לנתק את החיבור של החשמל והוא נראה כאילו הוא הולך להקרע מהלוח אם, לא, לא הצלחתי לנתק :'( )

לשמן את כל המאוררים אין צורך כי אני יודע איזה מאורר עושה רעש, ולא נראה לי ששמן יעזור, זה כאילו הוא נתקע בחלק של המאורר מה גם שאני לא יודע איך משמנים מאוררים ???

למישהו יש עצות אחרות...?

פורסם

ראשית כל עליך לאתר את מקור הרעש.

הרעש יכול לנבוע ממאווררי הספק כח, המעבד, הגשר, ו/או כרטיס המסך, זאת בהנחה שאכן זה נובע ממאאוור ולא מאחד הכוננים.

כבה את המחשב ועצור כל פעם מאוורר אחר עם האצבע ואתר את מקור הרעש.

עצירה למשך זמן קצר לא תפגע, אבל חולק על דעת מלומדי מעלהשהציע לבטל את הקרור שעל הגשר.

מיליוני דולרים היו נחסכים על אימוץ הרעיון שלך.

אך לכל רכיב יש את ארך החיים החזוי שלו וחלק חשוב בחישוב ארך החיים הינו טמפרטורת העבודה של החלק.

לא לחסוך שקלים בודדים !!!

פורסם

אז זהו שמיליוני דולרים באמת נחסכו, בכל הדגמים החדשים של ה nf כבר מביאים את הצ'יפסט גלוי

מניסיון שלי, עם לוחות nf רבים, מכל הדגמים.. עצירת המאורר מוסיפה מעלה אחת גג

אבל אם אתה רוצה להמשיך לסבול מהרעש אז תהנה, הרעש שאצלך לא מפריע לי ;D

פורסם
  • מחבר

את מקור הרעש כבר גיליתי, רשמתי כבר שהוא המאורר שנמצא על הציפסט(אני חושב)

הבעיה היא להשקיט אותו טיפה, לנתק ניסיתי ולא הצלחתי האם זה באמת בטוח? אפשר להיות רגועים?

פורסם

כל החיבורים בנויים כך שיהיה אפשר לנתק אותם (הם לא מודבקים או משהו). כמובן שיש לבצע את הניתוק בזהירות - לתפוס בחלק הקשיח (החלק שעשוי מפלסטיק בד"כ) ולא בחוטים עצמם ואז למשוך. לפעמים צריך לשחק קצת עם החיבור (להזיז אותו ימינה ושמאלה תוך כדי משיכה כלפי חוץ) עד שהוא יוצא.

לפני שאתה מנסה למשוך החוצה חיבור כלשהו, "תפנה את הדרך" - תזיז או תוציא חוטים אחרים שיכולים להפריע לך, וכמו כן תבדוק שאין נעילת ביטחון כלשהי (למשל חתיכת פלסטיק שצריך ללחוץ עליה ואז למשוך כמו שיש בחיבור ה ATX).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים