עבור לתוכן

רוצה לעשות רשיון על אופנוע כבד(כמה שאלות והתייעצות)

Featured Replies

פורסם

טוב אז ככה

יש לי רשיון לאוטו וגם יש אוטו אבל בעיית החנייה והפקקים ממש משגעות אותי ואני רוצה לעשות רשיון לאופנוע כבד

הבנתי שאם יש לי וותק מסויים בנהיגה על אוטו אז מספיק לי רק מבחן שליטה ואני לא צריך טסט השאלה היא מה מספר השנים שאני צריך להיות בעל רשיון על אוטו בשביל לענות על הקריטריון הזה?

הבנתי גם שלמי שיש רשיון על 50 סמק יכול לעשות מבחן שליטה גם אם אין לו וותק של כמה שנים

האם זה נכון? ומה הזמן שצריך להיות לי רשיון על 50 סמק בשביל לענות על הקריטריון הזה?

אם באמת למי יש רשיון על 50 סמק צריך רק מבחן שליטה אז האם כדאי לי לעשות עכשיו(עוד אין לי 18) רשיון על 50 סמק ואז כשיגיע 18 לעשות רק מבחן שליטה או לחכות עד גיל 18 ולעשות טסט מלא על כבד?

תודה לעוזרים ושנה טובה

• תגובות 45
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה יכול לעשות רישיון על 50 סמק בגיל 16

פורסם

אם אני לא טועה אתה צירך 3 שנים ותק בשביל 50 סמק, לא ניראה לי שאתה יכול ישר לקפוץ לכבד.

רק תקח בחשבון שהביטוח על כבד עולה כמו ביטוח על BMW 320 שנת 2004.

הנה לינק למשרד הרישוי בנושא:

מי פטור ממבחן תאוריה לאופנוע עד 50 סמ"ק ?

.מחזיק רשיון נהיגה לדרגה 02 ועם וותק של 3 שנים רשאי לגשת למבחן שליטה לאופנוע עד 50 סמ"ק

http://portal.mot.gov.il/RishuiWebHE/index.jsp?subject=HE_RISHUI_51

פורסם

בדיוק

אתה צריך 3 שנים וותק של נהיגה באוטו בשביל להיות זכאי למבחן שליטה על אופנוע 50 סמ"ק, ללא שיעורים.

בשביל אופנוע כבד אתה צריך להיות בן 18 ולעשות את כל השיעורים, אין דרכי קיצור.

גג אתה יכול למצוא מורה קומבינטור שאם תנהג טוב אז הוא יגיש אותך מהר בלי כל השיעורים ובכל זאת ירשום שעשית את כולם.

פורסם

גג אתה יכול למצוא מורה קומבינטור שאם תנהג טוב אז הוא יגיש אותך מהר בלי כל השיעורים ובכל זאת ירשום שעשית את כולם.

ואחרי זה מתפלאים למה יש כל כך הרבה נפגעי תאונות דרכים... ::)

פורסם

לווא דווקא

את אחי לדוגמא, לא היה למורה מה ללמד כבר אחרי השיעור השביעי...

ואין בנאדם שאני סומך עליו יותר מבחינת נהיגה (גם באופנוע וגם באוטו).

אני בכל מקרה הייתי ממליץ לך לעשות הכל ולנהוג בראש שקט.

פורסם

גם אתה חייב קודם רשיון של 50 סמק

ואז עד 500 סמק (עדיין לא אופנוע כבד) שאותו אפשר רק בגיל 18

ואז יש כמה קריטריונים כמו ליהיות מעל גיל 21

ווותק של שנה עם רישיון סוג ב (אופנוע מעל 50 סמק עד ל500) ושוב עוד איזה 15 שיעורים, ואז רישיון לאופנוע כבד (מעל 500 סמק)

פורסם

מה פתאום.

הוא יכול לעשות ישר על 500 אם יש לו 18, הוא לא חייב קודם לעשות על 50.

והוא לא צריך להיות מעל 21 אלא מעל 18!

וותק של שנה על עד 500 מקנה לך את האפשרות להוציא על מעל ל 500.

תיאוריה אתה לא צריך לעשות שוב אם יש לך רישיון על אוטו.

פורסם
  • מחבר

אז מה שאתם אומרים זה ישר כשאני מגיע ל18 ללכת לעשות את כל השיעורים ולהוציא ישר כבר בלי 50 סמק באמצע?

כי חלק מהאנשים פה אמרו שזה בלתי אפשרי וחייבים וותק על אופנוע לפני שמוציאים כבד

פורסם

אז מה שאתם אומרים זה ישר כשאני מגיע ל18 ללכת לעשות את כל השיעורים ולהוציא ישר כבר בלי 50 סמק באמצע?

כי חלק מהאנשים פה אמרו שזה בלתי אפשרי וחייבים וותק על אופנוע לפני שמוציאים כבד

Burton, עזוב מה שאומרים לך, שמע איך זה הולך:

אין צורך ברישיון ל50 סמ"ק, כל מי שמעל גיל 18 יכול לגשת לטסט לעד 500 סמ"ק.

אתה פטור ממבחן תאוריה, אך אתה חייב לעשות את כל השעורים (15 במספר, כל שעור 45 דקות).

תכין תקציב גדול לאופנוע!, ביטוח חובה בלבד (שים לב ללא מקיף) עולה מעל ה3200 ש"ח בשנה!

אל תתקמצן על המיגונים, קסדה *מלאה* (מעל 500 ש"ח), מעיל טוב (מעל 700 ש"ח), כפפות (מעל 200 ש"ח) והמלצה חמה על מגיני בירכיים (200 ש"ח).

אומרים שאופנוע זה מסוכן ובארץ שלנו זה יותר מנכון.

עצה אישית, אם אתה מחפש תשובות לגבי נושאים שקשורים לדו"ג (דו-גלגלי כמובן), למה שלא תשאל בפורום דו"ג? מה לאופנועים ולפורום מחשבים?

http://forums.tapuz.co.il/motorcycle - פורום האופנועים של תפוז, בוא לקהילה שלנו (הפורום הכיי גדול בישראל בנושא).

בנוסף, כנס לhttp://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=8&art_id=115

מאמר על אופנועי עד 500 סמ"ק.

אם אתה רוצה לשאול שאלות נוספות תתחבר אלי 78721024 (ICQ כמובן), אני יעזור לך.

פורסם

אמרתי שהוא חייב קודם 50

כי הוא אמר שהוא עוד לא בן 18..

ותקרא באתר של משרד הרישוי, בשביל אופנוע כבד(500+) צריך ליהיות בני 21 ומעלה, ובשביל 50-500 סמק צריך ליהיות בני 18

תקרא שוב מה שכתבתי..

ומעיל.. תשקיע.. זה דבר חשוב, אם אתה הולך להשקיע בכל התחום ברצינות.. יעני במקום לקנות כל פעם מעיל טיפה יותר טוב תקנה מההתחלה מעיל באיכות,

יש מעילים של דיינס בסיבות ה 3000 שקל, שהם באים עם אפשרויות של הוספה והורדה של שכבות בפנים לכל מזג אויר, ועוד הרבה מאוד אפשרויות.. שווה השקעה אם אתה הולך הלשקיע בתחום..

אה ואל תקפוץ ישר לאופנוע של 500 סמק.. תתחיל עם 50-125

תעבור ל250

400

ככה תעלה לאט לאט

פורסם
  • מחבר

דיברתי עם חבר שלי הוא אמר לי שאני יכול ישר לעשות "עד 500" בגיל 18 בלי וותק על אופנוע ככה שניראה לי שזה מה שאני יעשה

קסדה אני מבין למה צריך אבל למה צריך מעיל מיוחד?

יש לי מעיל סנובורד שהוא בטוח מחמם הרבה יותר מכל מעיל אופנוענים

או שהמעיל הוא בכלל לא בגלל הקור ???

פורסם

גם הקור, וגם הגנה

בדרך כלל מעילי אופנועים איכותיים באים מעור והרבה שכבות דבר שמגן עליך בעת החלקה

כמו שאמרתי אם אתה לוקח את העסק ברצינות תשקיע במעיל, כמו המעילים של דיינס אבל זה מחיר דיי גבוה..

הם גם נראים ממש טוב ועושים גוף יפה =]

פורסם
  • מחבר

אני מקווה שאני יוכל לעמוד בהוצאות

גם שיעורים וטסט(הבנתי שמתאוריה אני פטור) גם אופנוע גם ביטוח וגם ביגוד וקסדה

כמה בערך יעלה לי הכל?

פורסם

תלוי באיכות של מה שאתה קונה.

רישיון כ 1500 שקל

ביטוח כ 3-4 אלף

ביגוד וקסדה כ 4 אלף למשהו ממוצע פלוס

אופנוע תלוי במה שאתה קונה. GS500 עולה כ 17. לאחי יש כזה עם פול פרינג (כל הפלסטיקים מסביב, מוסיף המון יופי), הוא שווה קצת יותר, בסביבות ה 20-21.

יש גם GPZ של ימהה בסביבות המחיר הזה שדי דומה ל GS, או DR 350 אם אתה אוהב יותר אופנועי שטח.

המחירים זה למשומשים מ 97 ככה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים