עבור לתוכן

המחשב פשוט נתקע

Featured Replies

פורסם

קניתי לאחרונה Radeon 9800 Pro וזיכרון נוסף של 256MB

בימים הראשונים לא הרגשתי בבעיה אבל בימים האחרונים, בכל פעם שאני נכנס למשחק אני שומע שהמחשב עושה רעש כאילו הוא מאתחל את עצמו (או ההארד דיסק או המאוורר) ואחרי כמה שניות הכל נתקע.

במשחקים זה קורה כמעט מיידית (שניות עד כמה דקות), אבל זה קרה לי כמה פעמים גם בזמן גלישה פשוטה (בלי אתרים כבדים, פלאש או משהו מיוחד)

בדקתי את הטמפרטורות של המחשב,

המעבד על 65, הזיכרון על 35-40. אני לא יודע מה הטמפרטורה של הכרטיס מסך אבל יש לו Thermaltake case fan שעובד קרוב אז אני חושב שהטמפרטורה לא קריטית...

אני יודע שהטמפרטורה של המעבד היא סבירה (AMD) אבל אני לא כל כך מבין בטמפרטורת הזיכרון (MB בביוס מתכוון לזיכרון, נכון?) ואני לא יודע אם זו טמפרטורה טובה...

עצות, מישהו?  :-\

עריכה: בדקתי וירוסים והכל היה נקי. והתקלה קורה גם כשהאינטרנט מנותק.

פורסם

יכול להיות שהספק כוח לא סוחב

איזה ספק כוח יש לך ??? (רשום גם של איזה חברה לא רק כמה ואט)

כדי לבדוק אם זה אכן הגורם,נתק את מה שלא הכרחי ,כוננים אופטיים+פלופי+מאוררים של המארז

בדקת באתר של היצרן זכרון / האתר של היצרן לוח אם ,אם הזכרון נבדק על הלוח ?

פורסם
  • מחבר

יש סיכוי שזה הספק באמת... לקחתי את הספק מחבר שזה היה אצלו זרוק... אני אבדוק איזה ספק זה (אני די בטוח שזה 400W אבל אין לי מושג איזו חברה. עריכה: נראה לי ש"סאנשיין" זה השם. יכול להיות?)

אם אני אנתק רק את הצורב והפלופי זה יספיק? כי אני מפחד שהמעבד+כרטיס מסך ישרפו בלי המאוורר הנוסף...

והזכרונות נבדקו על הלוח (Micron וA-Data).

רק מוזר לי שבימים הראשונים לא היתה שום בעיה... זה התחיל רק לפני כמה ימים ולא חיברתי כלום למחשב מאז.  ???

פורסם

sunshine = ג"נרי

ספקי כוח ג"נריים מספקים הרבה פחות ממה שרשום עליהם ,הם לא אמינים,ואם נשרף הספק זה לא סוף הדרך הוא ישרוף עוד חלקים

אם אני אנתק רק את הצורב והפלופי זה יספיק? כי אני מפחד שהמעבד+כרטיס מסך ישרפו בלי המאוורר הנוסף...

לא נראה לי שזה יספיק,שום דבר לא יקרה אם תנתק מה שאמרתי ,ברור שיהיה חם יותר למעבד/לוח/אולי גם כרטיס מסך

אבל לא חום קריטי,וזה רק זמני

שים תיד מאחורי הספק,אתה מרגיש אוויר ??? יכול להיות שהמאורר של הספק שבק חיים ובגלל זה יש בעיות

אם יש לספק שני מאוררים אז שים גם יד ליד המאורר השני

פורסם

תחליף ספק ותראה מה קורה

פורסם

יש גם מצב גדול שזה המעבד, הטמפרטורות מאוד גבוהות.

אצל חבר שלי זה גם תקע לו, הורדתי לו תOC וזה הפסיק להתקע.

פורסם
  • מחבר

צדקתם. תודה רבה. ;)

ניתקתי את הסידירום והפלופי והתקיעות הפסיקו..

אז אני כנראה צריך ספק חדש... אתם יודעים אולי איזה ספק לקנות ומאיזה להמנע?

אני צריך לקנות גם מארז ואני חושב שאני מקבל ספק בנוסף... ספקים כאלה שמגיעים עם המארז מספיקים בדרך כלל?

שוב תודה :xyxthumbs:

פורסם

מה שאתה לא עושה, לא ספק ג'נרי

פורסם

אני צריך לקנות גם מארז ואני חושב שאני מקבל ספק בנוסף... ספקים כאלה שמגיעים עם המארז מספיקים בדרך כלל?:

תלוי איזה מארזים,יש מארזים שמגיעים אם ספק כוח איכותי של חברות ידועות antec/hec לדוגמא אבל רוב המארזים המגיעים אם ספק כוח בדרך כלל אם ספק ג"נרי

באשר למספיק או לא זה תלוי אם הספק ג"נרי או לא וגם במפרט שלך

רשום את המפרט המלא ואני יגיד לך איזה ספק כוח אתה צריך

ומאיזה להמנע?

כל ספק שלא תוצרת אחת מהחברות האלה ,zalman/antec/enermax/thermaltake/ocz/vantec/tagan/fortron/hec

פורסם
  • מחבר

אוקיי... אני כבר מבולבל

המחשב שוב קורס וזה נראה שזה מחמיר מרגע לרגע

לפני כמה שעות ניסיתי להפעיל והוא קרס ברגע שעלה הווינדוס...

כל זאת כשהפלופי, הסידירום ומאוורר אחד מנותקים.

לא בדקתי עדיין עם ספק אחר כי הספק היחיד שיש לי פה חוץ ממה שבמחשב זה עוד ספק סאנשיין 400W...

זה יכול להיות שזה עדיין הספק?

מתי אני אוכל להיות בטוח שמדובר בספק?

פורסם

99.9% שזה הספק. תשאיל מחבר שלך אחד ותבדוק איתו

פורסם

אחי לי יש מפרט כזה:

2.6C עם ה DUAL DDR פועל.

512 MB על 400 MHZ

שני סידירומים והארדיסק 7200

R9800PRO 256 BIT

CREATIVE SOUND BLASTER 5.1

הספק שלי הוא כולה HEC 300W והכל פועל ללא תקיעות.

אני מאמין שזה הספק. כמו כן תבדוק אם הטמפרטורות נורמליות.

אם המארז שלך כבר ישן תחת אז כדאי שתשקול לקנות מארז חדש לאיוורור יעיל. זה גם יכול לעזור.

אני קניתי מארז פשוט ומעולה. עלה לי 300 ומשהו עם הספק של HEC שהזכרתי למעלה

קבל לינק:

https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=33&products_id=840

הוא ממש מצויין.

מומלץ. תמיד כדאי לשדרג גם את המארז.

חג שמח!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים