עבור לתוכן

כמעט ננעלתי על A64 - אבל כמה שאלות לגבי P4

Featured Replies

פורסם

אז לאחר מחקר מקיף באתרים רבים ולאחרונה באתר הנפלא הזה, החלטתי לבנות מחשב חדש על בסיס A64 אך פתאום צצו כמה מחשבות שגרמו לי לפזול שוב לכיוון אינטל.

- נראה לי שאינטל קצת יותר מתקדמים מבחינת chipsets, תמיכה ב-DDR מהיר יותר, PCI-EX ועוד. אם אני מחפש מחשב בעיקר ליישומים כבדים בסביבת windows xp/longhorn ורוצה להנות מפלטפורמה חדשה - מה המקביל בעולם אינטל ל- socket 939 - כלומר ארכיטקטורה שתישאר זמן רב?

- איזה מעבד מומלץ היום ליישומי windows בסיסיים, הרצת שרתים על המחשב וקצת משחקים ? האם זה prescot או northwood?

תודה

פורסם

Northwood הרבה יותר משתלם

והרבה פחות חם

פורסם

אכן אינטל מתקדמים יותר מבחינת זה שהם כבר מעכשיו מתחילים לתמוך בPCIE

ל-DDR II אין כרגע יתרונות על פני DDR בגלל הlatency הגבוה שלו, דווקא מבחינת זיכרון עדיף A64

בגלל הבקר זיכרון הפנימי שלו.

כרגע היתרון לעתיד של ה A64 הוא התמיכה 64bit, וכאשר תצא מערכת הפעלה אשר תדע לנצל אותה

יהיה שיפור נוסף בביצועים, העתיד הוא 64bit ולא 32..

עוד יתרון של מעבדים של AMD הוא ה NXbit, שאמור באמצעות תמיכת מערכת ההפעלה להקשות על וירוסים לזהם את החשב שלך

לאינטל יש את הsocket 775 עם הפרסקוטים, שגם הם אחלה מעבדים שמציגים ביצועים טובים, יש להם sse3 והם תומכים ב HT

מבחינת מעבד לצרכים שאמרת עדיף מעבד של AMD,

החיסרון היחיד  שלוחות אם לA64 עם PCIE יופיעו רק עוד 3 חודשים

אם אתה רוצה PCIE כרגע האפשרות היחידה שלך היא אינטל

אם אתה רוצה AMD לטווח הארוך מאוד אני ממליץ לחכות קצת

פורסם

דבר ראשון, אם אינטל מעניין אותך אז חכה לשבוע הבא. למיטב ידיעתי אחרי החג יכנסו הלוחות החדשים ל 775,וגם DDRII במהירות 533.

דבר שני, קח בחשבון ש DDRII יהיו מאוד יקרים. קח בחשבון סטיק CL4 של DDRII 533 ב 200-250$ ל 512 לפחות.

דבר שלישי, קרור איכותי לסןקט 775 עדיין אין.

אבל כן, כמו שאמרתי לך קודם בקטע של מולטיטסקינג AMD עדיין מאחורה.

פורסם
  • מחבר

תודה

אכן נראה לי שכדאי לחכות קצת....

אני מתכוון למשוך עוד קצת עם ה- ThinkPad שלי עד אחורי החגים :)

אני מקווה שעד אז התמונה תתבהר לגבי הלוחות החדשים של אינטל, המעבדים החדשים ל- Socket 939 וכו'.

פורסם

דבר ראשון, אם אינטל מעניין אותך אז חכה לשבוע הבא. למיטב ידיעתי אחרי החג יכנסו הלוחות החדשים ל 775,וגם DDRII במהירות 533.

דבר שני, קח בחשבון ש DDRII יהיו מאוד יקרים. קח בחשבון סטיק CL4 של DDRII 533 ב 200-250$ ל 512 לפחות.

דבר שלישי, קרור איכותי לסןקט 775 עדיין אין.

אבל כן, כמו שאמרתי לך קודם בקטע של מולטיטסקינג AMD עדיין מאחורה.

זה לא ממש חיסרון.. יש לי את ה 2.8G בסוקט הזה ואין שום בעית חום... טמפרטורה של בסביבות ה 40-42 מעלות ב idle זה ממש לא נורא...

פורסם

מסתמן שWindows Longhorn תדרוש מעבדי Dual Core ...

פורסם

אז זהו שלא ;D

LONGHORN כבר באמצע הפיתוח ועד 2006

רק לשליש עד חצי מהשוק יהיה שתי ליבות ומיקרוסופט רוצה שכולם יקנו לונג הורן

ועם יהיו בעיות בשתי ליבות לדסקטופים אז מיקרוסופט תיתן מערכת הפעלה שאף אחד לא ישתמש בה??

אני יודע שהלונג הורן יתמוך ב64 ביט ובדואל קור אבל יהיה אפשר להריץ אותו גם בלי ...

פורסם

זה לא ממש חיסרון.. יש לי את ה 2.8G בסוקט הזה ואין שום בעית חום... טמפרטורה של בסביבות ה 40-42 מעלות ב idle זה ממש לא נורא... 

מהפה שלך לאלוהים... ;D

פורסם

תודה

אכן נראה לי שכדאי לחכות קצת....

אני מתכוון למשוך עוד קצת עם ה- ThinkPad שלי עד אחורי החגים :)

אני מקווה שעד אז התמונה תתבהר לגבי הלוחות החדשים של אינטל, המעבדים החדשים ל- Socket 939 וכו'.

זאת תמיד החלטה נכונה ואני לא צוחק, כל עוד המחשב הנוכחי שלך מספק את צרכיך

באופן סביר אז ההחלטה הנכונה היא לא לרוץ ולקנות מחשב חדש.

גם אני זומם על מחשב חדש (בניגוד לך אני לא סופר את הפנטיום 4 בכלל) וגם אני

מעדיף שקע PCX עלפני AGP, אבל אם הוא באמת יגיע רק בעוד מספר חודשים

ובנתיים יהיו אתלון 64 בשקע 930 וב 90 ננו מטר ובמחיר "עממי" אז PCX יכול לחפש

מי ינענע אותו, חשיבות ה PCX היא בעיקר בהקשר של שדרוג עתידי של כרטיס המסך,

הוא גם מייתר את חיבור החשמל מהספק בכירטיסי אמצע הטווח כמו ה 6600GT.

עדיין, אם יהיה מדובר רק בעוד כמה שבועות עד ל NF4 והמחשב הישן יחזיק מעמד

אז אולי אני אצליח לגייס את כוחות הנפש להמתין ל NF4.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים