עבור לתוכן

ALBATRON gforce fx 6800 Vs ALBATRON gforce 6800 GT

Featured Replies

פורסם

אתה יכול לתת לתת הוכחה למה שאתה אומר?

בהוכחה אתה מתכוון ל...?

• תגובות 41
  • צפיות 2.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

בנצמארק.

פורסם

בנצמארק.

ביינתיים לא יצאו משחקים שצורכים 256mb יש את DOOM3 אבל הוא דורש 512mb למצב האולטרה.

המשחק הראשון שיצא שידרוש 256mb זכרון גראפי לU.high יהיה כנראה טרייבס ואנג'נס.

וממתי באנצ'מאק מוכיח משהו?

בכל מקרה ה6800nu חזק יותר מהXT ללא ספק, אבל הוא לא משתלם, כרטיס מסך ב1800 שקל שלא יריץ משחקים על ההגדרות הכי גבוהות, ועוד שלא נדבר בכלל על פילטרים. אחרי זמן מאוד קצר אחרי הקניה שלו, לא שווה קניה. האם ה9800xt יהיה מוגבל מבחינת GPU בהתחלה כנראה שלא, אבל שני הכרטיסים מוגבלים בצורה דיי רצינית ברוחב הפס לזכרונות, וה6800nu ברוב גרסאותיו גם בכמות הזכרון. בהתחשב ביכולת של ה6800 לספק תמורה לכסף, המחיר שלו מצחיק פשוט, כזה כרטיס צריך היה להמכר ב80-100 דולר פחות.

ה6600GT עם 256mb וה10700xt עם 256mb GDDR3 הרבה יותר משתלמים ממנו, רק חבל שהם כנראה יהיו לPCIE בלבד.

פורסם

הם אכן יותר משתלמים ממנו בהרבה.

אבל Tribes Vengeance לא ידרוש מחשב חזק בכלל.הוא משתמש במנוע של Unreal Ut2k4 (ככל הידוע לי) ועל ה- Geforce 4 Ti4200 שהכל על הכי גבוה ב- 1024X768 הוא רץ על 25-30 Fps ובלי פילטרים. אבל הגרפיקה של המשחק עדיין טובה מאוד וגם המשחק די טוב. ממש אין סיכוי שהוא ידרוש 256 MB של זיכרון כרטיס מסך.

פורסם

הם אכן יותר משתלמים ממנו בהרבה.

אבל Tribes Vengeance לא ידרוש מחשב חזק בכלל.הוא משתמש במנוע של Unreal Ut2k4 (ככל הידוע לי) ועל ה- Geforce 4 Ti4200 שהכל על הכי גבוה ב- 1024X768 הוא רץ על 25-30 Fps ובלי פילטרים. אבל הגרפיקה של המשחק עדיין טובה מאוד וגם המשחק די טוב. ממש אין סיכוי שהוא ידרוש 256 MB של זיכרון כרטיס מסך.

הוא משתמש במנוע של אנריל 2003, ומה הקשר בין מנוע לבין משחק? אתה יכול לקחת מנוע של קווייק 2 ולגרום לו לפעול על6800ULTRA ב5FPS.

בהגדרות U.high הוא משתמש בטקסטורות, מפות נורמל, מפות אור(diffuse וspec) לא דחוסות. ההבדל בין דרישת הזכרון מהכרטיס הגראפי בין High לU.High הוא בערך פי 4. ככה שמחשב חלש לא יפעיל את זה חלק, 9600XT לHigh ו9600xt/9800256mb או כרטיס דומה של נבידיה לU.high, הדגש פה הוא על כמות זכרון לא רק על כוח עיבוד.

פורסם
  • מחבר

חבר'ה אני שמח שאתם מזרימים לי כמיות של ידע חדש על כרטיסי מסך,אבל יצאתי מאוד מבולבל. תוכלו שנייה לעצור הכל להגיד לי מה כדאי לי, אם אני מגדיל את סכום הקנייה של הכרטיס ל2500 ש"ח. תודה רבה

פורסם

GEFORCE 6800 GT

פורסם
  • מחבר

תודה.

פורסם

תנעלו את התרד הזה לפני שעוד איזה ילדון שאוהב את ATI יתחיל לעוות לנו את המציאות ולהטעות ולבלבל אנשים שמוציאים אלפי שקלים - רק שלא יפגע הכבוד של החברה שהוא אוהב ושכן יפגע הכבוד של החברה שהוא שונא.

חברה בתשובות שאתם נותנים תהיו אוביקטיבים !!!

אין NVIDIA יותר טוב מ ATI או ההפך , כל מקרה לגופו.

וכמובן שבנצ'מארקים זה מה שקובע, וכמובן כשהם נעשים בלי מניפולצייה ובמגוון כמה שיותר רחב של הגדרות , משחקים ורזולוציות על מערכת לא מגבילה.

ובשביל כל התשובות שנשמעות כאן כאילו פרופסור מדבר , אז נעשה ככה : בכל כרטיס יש משהו מגביל, הדברים הכי כללים הם ביצועי מעבד גרפי (GPU) וזיכרון. משחק שידרוש הרבה זיכרון ויקבל כרטיס עם הרבה זיכרון אבל ביצועי מעבד חלשים (וגם שיידרים , שלהם חשוב להיתייחס כשמדברים על משחקים חדשים) - אז הוא פשוט יוגבל ע"י המעבד הגרפי (יעני הזיכרון הרב מיותר - זה כמו לשים X800 XT על פנטיום 4 1.4 , נכון שיש כרטיס מסך חזק - אבל הוא מוגבל ע"י מעבד). ובואו נראה את זה עם דוגמה קיצונית , גיפורס 2 MX שיצאו עם 128 מגה לעומת גיפורס 3 שיצאו עם 64 מגה - זה היה לפני שנתיים - ואנחנו רואים מה מחזיק יותר טוב ואיך (זאת דוגמה קיצונית אבל העיקרון דומה).

עכשיו נתייחס לזיכרון כמגביל , יש לנו כרטיסים מהדור הנוכחי שנחשבים עד לפני חודשיים חזקים , עם 256 מגה (5900 ו 9800 למינהם). בוא נראה כמה הם עולים , נשער לכמה אחוזים מהאוכלוסייה יש אותם , ונשווה את זה לכרטיסים חזקים עם 128 מהדור החדש ומהדור הנוכחי (9800 פרו , 6800 , 6600GT , X700) ונחשוב בעתיד הקרוב (זה שדיברו כאן עליו בהקשר למיחקים שיצאו וידרשו הרבה זיכרון ובלה בלה בלה) ונשער לאיזה אחוז מאוכלוסית הגיימרים (אלו שקונים משחקים - או משחקים בהם בדרכים אחרות  ;) ) יהיו כרטיסים אלו (128 MB) , ונגלה שלרוב האנשים הMAIN STRAM של השחקנים יהיהו כרטיסים חזקים עם 128 מגה , מה שאומר - שאין לנו מה לדאוג - יצרני משחקים לא מפגרים - ואם לרוב (של השחקנים) יש כרטיסים חזקים עם 128 מגה , הם ידאגו שהמשחקים שלהם ינצלו את הכוח של כרטיסים אלו ויעבדו נהדר ויפה עם 128 מגה זיכרון.

מסקנה - לבוא ולנפח פה דרישה ל 256 מגה זיכרון הוא דבר שגוי , ראינו ש 128 מגה הולך להיות המיינסטרים של שחקנים שמוציאים 170-300 דולר על כרטיס מסך (וזה המון, לכל מי שחושב שאם  NVIDIA אומרת ש 600 דולר זה מה שמשלמים על כריס טוב - אז כולנו אמורים ללכת אחריה כמו עיוורים) , ואנחנו עומדים לקבל המון כרטיסי מיינסטרים עם כוח עיבוד GPU ושיידרים חזק במיוחד , מסקנה - משחקים ינצלו אותו , ומשחקים יותאמו מצויין גם ל 128 מגה.

עוד נתון - גם בפילטרים גבוהים 6800 עוקף לרוב את סידרת ה 59XX וה 9800 שיש להם 256 מגה זיכרון.

פורסם

אני לא הייתי הולך על כרטיס מסך חדש עכשיו!

הייתי מחכה עוד חודש-חודשיים-שלושה חודשים ואז לקנות את ה-6800 ULTRA של GIGABYTE בגלל ה-3 שנים אחריות!

אם יגיע לארץ 6800 GT של GIGABYTE אז הייתי חושב יותר ללכת עליו יותר זול וביצועים טיפה יותר נמוכים...

ההבדל העיקרי הוא הקירור שטיפה יותר טוב ב-6800 ULTRA.

הנה תמונות:

6800 GT:

http://www.giga-byte.com/VGA/Products/Products_GV-N68T256D.htm#

ULTRA 6800:

http://www.giga-byte.com/VGA/Products/Products_GV-N68U256D.htm#

פורסם
  • מחבר

אני לא רוצה להמתין 3 חודשים,ולא רוצה להשקיע יותר מ 1500 ש"ח בכ.מסך (מה שנראה לי גם ככה יקר)

מקסימיום עוד חצי שנה שנה אני ישלם שוב פעם רק 1000 ש"ח ויקנה כ.מסך יותר טוב ממה שאני יקנה היום.

מה שהצעת עולה בסביבות 1700- 2300 ש"ח שזה קצת מוגזם.

פורסם

Giga-Byte היא חברה גרועה לכרטיסי מסך, כל הזמן המאוררים שלה מפסיקים לעבוד אחרי חודש חודשיים של עבודה.

פורסם
  • מחבר

ידעתי את זה גם,אבל אמרתי בואו נתן צ'אנס לבחור...

פורסם

עד 1500 שקל האפשרות היחידה שעומדת לפניך היא ה9800 פרו

פורסם

צודק, אבל אם הוא קונה בחו"ל,

אם בארץ אני ממליץ ללכת על ה MSI R9800PRO

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים