עבור לתוכן

פתרונות מוזרים של הדת

Featured Replies

פורסם

נו, אז מה אם רב אחד אמר ככה?זה מעיד על הכלל?מספיק כבר לפתוח דיונים חסרי טעם השכם והערב על ה"דוסים", אשר כל המטרה שלהם היא הכפשת ציבור שלם ולהגיד כמה אנחנו טובים וכמה הם דפוקים, בעוד שהמצב הוא ההפך הגמור לצערי.

אין בכוונתי רק על הדיון הזה, אלא על חלק מהדיונים האחרונים על ה"דוסים" למיניהם.

• תגובות 66
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם
  • מחבר

אני לא יורד עליהם או משהו כזה, או אומר שאני יותר טוב..

זה סתם הצחיק אותי, התשובה שהרב הזה הביא...

שאת כל החיים הוא מערב לדת.

אז רציתי לשתף אותכם בזה.

פורסם

האמת איזה רב עכשיו אמר שבמלחמה מותר להרוג אזרחים... מעניין. אז הוא בטח בסדר עם זה שהרגו 6 מליון יהודים כמותו לפני 60 שנה במלחמה.

דריה אני שונא שאת מדרדרצ את הדיונים לדיבורים כאלה...

תהיי בטוחה שיש הבדל

אני מציע לא לבסס דברים על חצאי אמת ושמועות מפורומים.

אי אפשר לדבר ככה

השואה הייתה טרגדיה שכל בן אדם הגיוני מגנה

ואם יש רב משוגע, אז הוא לא מיין סטרים ולא שיט... זה סתם איזה אהבל אחד שאסור לקחת אותו כדוגמא.

תגעי לך שהיהדות היא הומנית לחלוטין... (אני מקווה שאת יודעת משהו על היהדות)

אל תתיחסי להערה האחרונה סתם ציניות..( YOUR STYLE)

פורסם

ולהגיד כמה אנחנו טובים וכמה הם דפוקים, בעוד שהמצב הוא ההפך הגמור לצערי.

מצטער(טוב נו אני לא ממש מצטער) להגיד לך אבל החילונים הרבה יותר טובים מהדוסים הפרזיטים האלה שחיים על חשבון משלם המיסים

פורסם

אני לא מכיר את הרב הזה, אבל הנימוק שלו מופרך לדעתי. זה כמו לומר שאם בא אופנוען וגונב מאשה מבוגרת את התיק, אז בגלל שהיא לא יכולה לרוץ אחריו מותר לו להשתמש בכסף..

ובכלל, הרבנים החרדיים אוסרים החזקת אינטרנט בבית בגלל כל מיני סיבות, לכן אם איזה רב אחד מתיר להחזיק אינטרנט ועוד להוריד ממנו שירים(שברור שאינם שירי דת שאין אפשרות למצוא אותם כמעט להורדה..), יתכן ומדובר ברב רפורמי, בלי להכליל כמובן ;)

פורסם

דריה אני שונא שאת מדרדרת את הדיונים לדיבורים כאלה...

מה קשור שמועה וחצי אמת?

הנה מה שהרב אמר:

"מותר לצה"ל לפגוע תוך כדי לחימה באוכלוסייה אזרחית שכביכול חפה מפשע".

איפה ההומניות שלך כאן?

ודריה לא דיברה על כל הרבנים,

אלא רק על זה (אני משער...)

פותח הדיון לעומת זאת כן הכליל,

אבל דריה לא הכלילה

פורסם

כל פעם שאני קורא כאן את הדברים, אני נידהם. אנחנו מתדרדרים במורד הגיבעה והמקום שננחת בו

all downhill from here

תורידו זה שיר טוב, מותר להוריד עכשיו! הרב אמר!

פורסם

למי אכפת ?! אתם בכל מקרה מורידים... פשוט אנשים צבועים.

לאף אחד לא אכפת מהרב, הוא לא מחוקק, הוא לא פונה לציבור החילוני, לא שמים עליו זין... אז הוא אמר שמותר להוריד, אז מה ? סתם ככה אתם לא מורידים ? אז פשוט תשתקו...

זה כאילו שרב יגיד שממחר מותר לפרוץ למכוניות וכל גנבי הרכב יפתחו בהפגנות ארציות.

גם מה נראה לכם, שכל רב שאומר משהו כל החרדים בארץ מסכימים איתו ומצייתים לו ? יש מספיק חרדים שגם לא מסכימים עם פסיקות הלכה ויש גם כל כך הרבה רבנים אחרים שמתנגדים... וחוץ מזה לאף אחד לא אכפת מפסיקות הלכה כאלה, מה נראה לכם שאם תלכו לבני ברק ותשאלו מישהו "שמעתם שהרב הזה והזה אמר ככה וככה על הורדת קבצים באינטרנט?" אף אחד לא יבין על מה אתם מדברים, מה זה מעניין אותם ומה אתם רוצים מהחיים שלכם.

תפסיקו ליחס לכל פלוץ שאיזה רב אדיוט תוקע השלכות של פצצת אטום.

פורסם

אחלה רב מה אתם מזלזלים בו ככה

אמר דברי חוכמה וזהו

מי אתם כל החכמים הקטנים זה כמו" שכל אחד ירצח מתי שבא לו"

ממש אין קשר

פורסם

do what i do i download from the radio it`s leagal (yes it is) i have an n-gage and i can record from the radio at 192kbps and it sound like a regular MP3

and about the rabbi you say rabbi say is name and your source

פורסם

לכו קצת ללמוד גמרא....תכירו את עקרונות ההלכה היהודית לפני שאתם בכלל עושים השוואות בין מקרים שבכלל לא דומים.

הרעיון הוא כזה, אם במרדף אחרי מחבל הוא מסתתר מאחורי אזרחים שנותנים לו מחסה, זה לא שמותר לפגוע באזרחים סתם, אלא אם תוך כדי לחימה נפגעו אזרחים שנשלחו לשם להגן בגופם, זה עדיף שהם יפגעו מאשר שיהודים יהרגו אח"כ כאשר אותו מחבר יברח ויבצע פיגוע, כמדינה האחריות של המדינה היא לחיי אזרחיה ולא לחיי אזרחי האוייב.

ובקשר לשירים, אין דומה המקרה לזקנה ברחוב, מי שחוטף/גונב נקרא גזלן , אומנם הכסף שהוא גזל אצלו אך אין זה מטהר את המעשה.

והדוגמא של חפצים בנהר באו להמחיש מקרה בו רכוש נסחף בנהר ולבעלים אין את היכולת להצילו ואין לו שליטה על זה ולכן הוא מתיאש, מה שגורם לרכוש להיות הפקר , ולכן כל מי שמציל רכוש מהנהר זכה ברכוש מדין הפקר, ולצורך העניין גם פה בשירים, האומן יודע שבאינטרנט מופצים השירים שלו ואין ביכולתו למנוע את זה ולכן יש פה "יאוש" (ויתור והשלמה עם המציאות), ולכן השירים מותרים להורדה מדין הפקר, הבעיה פה לדעתי היא מי שמפיץ את השירים מהאינטרנט שהוא עושה את המעשה הבעיתי.

ודבר נוסף. יש הרבה דתיים שמשרתים בצבא, והם נחשבים לחיילים איכותיים יותר ..כגון חיילי הסדר וחילי הנחל החרדי, וגם משלמים מיסים...תתפלא...לא פחות ממך, וכל הניסיון לגרום לכך שהמילה דתי=גנב/פרזיט/וכו' היא שיטה פסולה......משתמשים באותם שיטות שעשו באירופה לפני 100 שנה שאמרו יהודי=גנב, ככה בלי להכיר את הדת היהודית ישר פוסלים ומתנפלים ומעלים טיעונים משוללי יסוד ומראים על בורות עצומה בתחום היהדות. וזה עצוב שיהודים היום מכירים את הנצרות והאיסלם הרבה יותר טוב מאת היהדות עצמה.

נ.ב. אם אתם תוההים, אז כן..אני דתי לאומי (אך בעברי למדתי במסגרות חרדיות), עשיתי צבא 3 שנים, וכן...אני משלם מיסים, וכו וכו'

פורסם

מסכים איתך בכל מילה.

אין מה לעשות, אנשים תמיד לוקחים דוגמא מאנשים קיצונים. שמועות וחצאי אמת תמיד מגלגלות את העינינים, בתחילת התראד מישהו אמר שרבי אמר שמותר להרוג ערבים. דבר שכמובן מלא בסייגים ובמקרים מסויימים ואינו כללי. אבל אנשים שלא מכירים את האמת באמת, וסתם מאמינים לאדם נהזה ישר נכנסים לתגובות קיצוניות. לצערי נוצר פה מצב של אנטי חרדיות שהתפשט לאנטי דתיות ואנטי יהדות (עד כדי כך). זה ממש עצוב לי, במיוחד לפני החגים

אני מקווה שתהיה לנו שנה טובה, בלי שנאת חינם.

פורסם

מצטער(טוב נו אני לא ממש מצטער) להגיד לך אבל החילונים הרבה יותר טובים מהדוסים הפרזיטים האלה שחיים על חשבון משלם המיסים

קודם, מה יותר טוב בחילונים מה""דוסים"" ?

ולמה אתה חושב שהם חיים על החשבון שלך ? הם משלמים מעמ כמוך, הם משלמים מיסים כמוך, רובם אברכים (שהכסף הוא רובו במוחלט מתרומות), הדבר היחידי הוא שם לא הולכים לצבא- ואני לא אומר שזה דבר קטן, ואני לא בא להצדיק אותם, אבל שלא תחשוב שהם לא משלמים מיסים וכו...

פורסם

אתה יודע מה ניתן לך....

יאללה על חשבון הבית(למרות שזה לא נכון)

נניח שהם משלמים מיסים

מספיק לי זה שהם לא עושים צבא בשביל ליראות אותם כפרזיטים

ואני לא מדבר על הדתיים שכן עושים(כי עוד שניה יקפוץ איזה דביל שיגיד את זה) אלא על הדוסים שכל היום רק בישיבה

ושניה לפני שיקפוץ עוד דביל אז נכון יש גם חילונים שלא עושים צבא וגם הם פרזיטים אבל אם מסתכלים על יחסים אז הדוסים ברובם המוחלט לא עושים צבא בעוד שהילונים ברובם המוחלט כן

פורסם

אבל זה כן נכון   :)

ומה מפריע לך שהם בישיבה כל היום ?

ובקשר לצבא- אתה צודק, לכן אני לא ""דוסי"".

וכמו שכתבתי בת'רד הקודם, אין לי כח להתווכח עמכם,

שלום לכם, ושבת שלום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים