עבור לתוכן

מעבדי AMD ומעבדי אינטל - מה לעשות?

Featured Replies

פורסם

שלום וערב טוב לכולם!

אני רוצה לקנות מחשב בזמן הקרוב, אבל מרוב המעבדים אני כבר מבולבל מה לקחת.

ראשית, בהתחלה חשבתי שאני אקח מעבד 3 ג'יגה של אינטל, אחרי זה ראיתי שיצא הסוקט החדש של אינטל וחשבתי ללכת בכיוון הזה. מאוחר יותר התברר שהלוחות לסוקט הזה עדיין בחיתוליהם, ועל כן השגיאות והתקלות בהן ירבו, עזבתי את הרעיון.

אחרי זה, אני שם לב שרבים ממליצים על AMD 64, וחשבתי אולי באמת לקחת אותו. אבל מה, גם פה יש מבוי סתום. סוקט 754 הוא סוקט מת יחסית, שכן בעוד  זמן מסויים יצורו יפסק, אז האם שווה לקנות מעבד שבעצם מראש ידוע שלא תהיה יכולת שדרוג? יש גם את סוקט 939, שאני לא יודע ממש מה אומרים לגביו, האם הוא טוב? האם הוא הדבר הבא ? עם זאת הוא גם יקר משמעותית מהסוקט הראשון.

אני חושב שהבנתם אותי חברים ואני מקווה שתוכלו לעייץ לי מספר דברים מהידע שלכם. האם לחכות עוד קצת או לקנות עכשיו, פשוט תגידו מה אתם חושבים.

רציתי לציין שאני בכיתה י"א, שימושי המחשב הם יחסית רגילים אך מאוד מגוונים. אני לא גיימר (כבר שנה וחצי לא שיחקתי בדבר) אך במחשב החדש אני בהחלט ירצה לשחק. הפעולות יהיו הורדות מסיביות מהאינטרנט, צפייה בסרטים וכו'. ההשקעה במחשב תהיה בסביבות 7.5 עד 8 אלף ש"ח כולל הכל. אני טיפוס שלא משדרג לעיתים קרובות, על כן חשוב לי שתהיה מערכת חזקה שתספיק ל3 - 4 שנים ללא שידרוגים רצינים, לכן עדיף להכניס גם כרטיס מסך חזק.

אני מודה לכולם מראש.

פורסם

תשמע , מערכת כולל מסך אם אני מבין נכון כי אמרת שאתה צריך מערכת שכוללת הכל , לא עולה 7500-8000 שקל מבוססת 939 .

אני במקומך בכל זאת הולך על 754 עם מעבד 3400 וכרטיס מסך 6800GT . זו מערכת שתהיה חזקה מספיק לשנים הקרובות.

אל תתלהב כל כך מהסוקט החדש ( יעלה איזה 1000 שקל יותר ) כי גם ככה מחשב אחרי שנתיים שלוש בדרך כלל משדרגים.

גם אם תיקנה את הסוקט האחרון של AMD אני מניח שההשקעה לא תצדיק את עצמה כי וודאי תרצה לחדש את המחשב ( שילוש כנראה )

בעוד שנתיים שלוש ולא משנה איזה מחשב תיקנה. לכן ההשקעה צריכה לעשות על 754 ולא על 939 . זו דעתי.

נ.ב - ותשנה את הכותרת , אתה לא צריך לאיים עלינו שזו לא השוואה בין המעבדים.

" מתלבט בין מערכת מבוססת INTEL למערכת AMD " זה נשמע קצת יותר נחמד לא ?!

חוץ מזה שאתה יכול לעשות חיפוש ולמצוא ים של התלבטויות כאלה פה.

פורסם

שלום וערב טוב לכולם!

אני רוצה לקנות מחשב בזמן הקרוב, אבל מרוב המעבדים אני כבר מבולבל מה לקחת.

ראשית, בהתחלה חשבתי שאני אקח מעבד 3 ג'יגה של אינטל, אחרי זה ראיתי שיצא הסוקט החדש של אינטל וחשבתי ללכת בכיוון הזה. מאוחר יותר התברר שהלוחות לסוקט הזה עדיין בחיתוליהם, ועל כן השגיאות והתקלות בהן ירבו, עזבתי את הרעיון.

אחרי זה, אני שם לב שרבים ממליצים על AMD 64, וחשבתי אולי באמת לקחת אותו. אבל מה, גם פה יש מבוי סתום. סוקט 754 הוא סוקט מת יחסית, שכן בעוד  זמן מסויים יצורו יפסק, אז האם שווה לקנות מעבד שבעצם מראש ידוע שלא תהיה יכולת שדרוג? יש גם את סוקט 939, שאני לא יודע ממש מה אומרים לגביו, האם הוא טוב? האם הוא הדבר הבא ? עם זאת הוא גם יקר משמעותית מהסוקט הראשון.

אני חושב שהבנתם אותי חברים ואני מקווה שתוכלו לעייץ לי מספר דברים מהידע שלכם. האם לחכות עוד קצת או לקנות עכשיו, פשוט תגידו מה אתם חושבים.

רציתי לציין שאני בכיתה י"א, שימושי המחשב הם יחסית רגילים אך מאוד מגוונים. אני לא גיימר (כבר שנה וחצי לא שיחקתי בדבר) אך במחשב החדש אני בהחלט ירצה לשחק. הפעולות יהיו הורדות מסיביות מהאינטרנט, צפייה בסרטים וכו'. ההשקעה במחשב תהיה בסביבות 7.5 עד 8 אלף ש"ח כולל הכל. אני טיפוס שלא משדרג לעיתים קרובות, על כן חשוב לי שתהיה מערכת חזקה שתספיק ל3 - 4 שנים ללא שידרוגים רצינים, לכן עדיף להכניס גם כרטיס מסך חזק.

אני מודה לכולם מראש.

אם אין לחץ מיוחד, (ואין לחץ מיוחד בהגדרה, יש לימודים, נגמר החופש) אז יש כמה סיבות

טובות לחכות בערך חודש או קצת יותר:

א. תפוצה גדולה יותר של אתלון 64 בשקע 939 וכתוצאה מכך ירידת מחיר נוספת.

ב. לוחות לשקע 939 עם שקע PCX (חריץ הרחבה שמחליף את ה AGP מעתה והלאה),

ה 939 הוא השקע של AMD לשנים הבאות.

ג. מעבדי אתלון 64 בטכנולוגיית ייצור של 90 ננו מטר - אם האתלון ב 130 ננו מטר קר

אז האתלון ב 90 ננו מטר ממש קפוא (יש לשקול צעיף על המעבד שלא יקבל נזלת).

ד. זמינות של כרטיסי 6600 GT בשקע PCX בשוק - אחלה כרטיס שהושק רשמית

היום אך עדיין לא הגיע לשוק, יחס עלות תעולת חסר תקדים.

ה. מימוש ירידית מחירי מסכי LCD שמיתרחשת ממש כיום.

פורסם
אחרי זה, אני שם לב שרבים ממליצים על AMD 64, וחשבתי אולי באמת לקחת אותו. אבל מה, גם פה יש מבוי סתום. סוקט 754 הוא סוקט מת יחסית, שכן בעוד זמן מסויים יצורו יפסק, אז האם שווה לקנות מעבד שבעצם מראש ידוע שלא תהיה יכולת שדרוג?

אין מצב שאתה בונה מחשב ל3 שנים וסומך על שקע של היום לגבי יכול שדרוג לשנתיים - ובכלל שלוש.

אי אפשר לעצור את הטכנולוגיה ותמיד יצאו דברים חדשים ולוח עם סוקט 939 כיום - גם אם יהיה הסוקט עוד שנתיים שלוש-יעבוד בתדר שונה כנראה ותמיכה בשיט אחר כל הזמן - יותר מתקדם - ותמיד תצטרך לקנות גם-זכרונות-מעבד-לוח. אז לסמוך על כרטיס מסך\מעבד\לוח שיהיה לעתיד - לתקופה של שנה-וחצי- שנתיים ומעלה - לטעמי מיותר .

פורסם

אם אתה יוצא מנקודת הנחה שאתה לא משדרג את המחשב ופעם הבאה שאתה משקיע אתה קונה לוח אם + מעבד + זיכרון + כרטיס מסך, אז אתה מגיע למסקנה מאוד פשוטה - מה שהכי טוב היום יהיה גם הכי טוב בשבילך, יחסית, עוד שנתיים.

פורסם

אין מצב שאתה בונה מחשב ל3 שנים וסומך על שקע של היום לגבי יכול שדרוג לשנתיים - ובכלל שלוש.

אי אפשר לעצור את הטכנולוגיה ותמיד יצאו דברים חדשים ולוח עם סוקט 939 כיום - גם אם יהיה הסוקט עוד שנתיים שלוש-יעבוד בתדר שונה כנראה ותמיכה בשיט אחר כל הזמן - יותר מתקדם - ותמיד תצטרך לקנות גם-זכרונות-מעבד-לוח. אז לסמוך על כרטיס מסך\מעבד\לוח שיהיה לעתיד - לתקופה של שנה-וחצי- שנתיים ומעלה - לטעמי מיותר .

שדרוג מעבד הוא משהו שצריך להיתבצע באמת תוך שנה שנה חצי ממועד הקניה

הראשוני, ושקע ה 939 ייספק את הצורך (אם הוא קיים) הזה היטב, אבל בזמן

הזה מחירי ה 939 יהיו עממיים - שלא נדבר על ליבה כפולה אולי לקראת סוף

2005.

ה 939 טוב יותר בניהול זכרון, תומך בכמות זכרון גדולה יותר.

עם שדרוג או לא מחשב טוב, יכול לשרוד בכיף 3-4 שנים ואפילו יותר, במיוחד

עם הוא ניקנה בזמן של חילוף טכנולוגיות כמו שקע PCX, שקע 939, AMD64.

פורסם

אין שום טעם בשדרוג מעבד לבד, ועוד לא נתקלתי במקרה אחד בודד כזה. לרוב, העלות של הלוח סבירה (חצי עד שליש מעלות המעבד), ולכן מעדיפים לשדרג גם לוח, וכו'.

בקיצור, אל תחשוב קדימה. קנה 754 ו, כמו שאומרים אצלנו בשכונה, "תן בראש".

פורסם

אין שום טעם בשדרוג מעבד לבד, ועוד לא נתקלתי במקרה אחד בודד כזה. לרוב, העלות של הלוח סבירה (חצי עד שליש מעלות המעבד), ולכן מעדיפים לשדרג גם לוח, וכו'.

בקיצור, אל תחשוב קדימה. קנה 754 ו, כמו שאומרים אצלנו בשכונה, "תן בראש".

ברמת התקציב שלו זה יהיה יותר חכם לחכות את הזמן המועט

שנשאר ולקנות שקע 939.

הפנטיום 3 600 שלי שודרג לפני מספר 3-4 שנים מפנטיום 2 400

ונוספו לו 128 מגה בייט ל 256 מגה בייט - ללא שדרוג זה לא

הייתי מצליח לסחוב עם המחשב הזה עד עצם היום הזה.

שינויי חומרה מהותיים מתרחשים ממש כיום, זה נראה לי די פיספוס

בנקודת הזמן הנוכחית כאשר אין שום לחץ אמיתי לרוץ ולקנות.

הרבה דברים נחמדים יהיו זמינים בחודש חודשיים הבאים, אני הייתי

מחכה.

פורסם

גם פנטיום 3 667 אפשר לשדרג לטואלטין 1.4 (במחיר אסטרונומי, אבל אפשר), נראה לי שאפילו גם הסלוט 1, אבל אתה לא יודע שהיום זה המקרה (למרות שגם לי יש הרגשה שה939 יהיה אתנו הרבה זמן ויספק אפשרויות שדרוג...)

פורסם

.

שינויי חומרה מהותיים מתרחשים ממש כיום, זה נראה לי די פיספוס

בנקודת הזמן הנוכחית כאשר אין שום לחץ אמיתי לרוץ ולקנות.

הרבה דברים נחמדים יהיו זמינים בחודש חודשיים הבאים, אני הייתי

מחכה.

מצד אחד זה נכון שעוד מאט יצאו דברים חדשים לאוויר העולם וטוב לחכות , אבל מצד שני כל פעם יהיה משהו חדש יותר טוב ושיהיה שווה לחכות לו .

ככה שלדעתי קנה את הדברים שיש עכשיו ותאמין לי שזה כן יחזיק מעמד לפחות שנה וחצי ללא שדרוגים בכלל!!

פורסם

כמה נראה לכם שיעלה לוח 939 עם NFORCE4 וPCIE בחודש הראשון שלו בארץ? ותוך כמה זמן אחרי ההכרזה בחו"ל, יגיע הלוח לחנויות?

ואז גם צריך כרטיס PCIE וכו'.

ואם מישהו רוצה לקנות לוח 939 בלי PCIE, אז המין האנושי באמת זר לי.

בקיצור, קנה 754 עכשיו, בזול, במילא בעוד שנתיים יהיה לך יותר כיף לשדרג אם זה גם יכלול לוח :)

פורסם

מצד אחד זה נכון שעוד  מאט יצאו דברים חדשים לאוויר העולם וטוב לחכות , אבל מצד שני כל פעם יהיה משהו חדש יותר טוב ושיהיה שווה לחכות לו .

ככה שלדעתי קנה את הדברים שיש עכשיו ותאמין לי שזה כן יחזיק מעמד לפחות שנה וחצי ללא שדרוגים בכלל!!

א.

זה יחזיק מעמד אפילו יותר משנה וחצי.

ב.

שינויים כמו אלה שמתרחשים היום קורים פעם ב 5 שנים , זה לא שינוי רגיל.

פורסם

לפי דעתי סוקט754 יחזיק לך מצוין את המחשב שנתיים שלוש בכיף.

אם אתה לא לחוץ על מחשב תחכה חודשיים, תערוך סריקת שוק, תבדוק מה השינויים הצפויים במחירים ובטכנולוגיה, כי לדעתי הפער בין הסוק 754 ל-939 אינו מצדיק את המחיר....

*כמה זמן קיים סוקט 754? מאז שיצאה הסידרה של ה-64BIT או עוד לפניה?

פורסם

כמה נראה לכם שיעלה לוח 939 עם NFORCE4 וPCIE בחודש הראשון שלו בארץ? ותוך כמה זמן אחרי ההכרזה בחו"ל, יגיע הלוח לחנויות?

ואז גם צריך כרטיס PCIE וכו'.

ואם מישהו רוצה לקנות לוח 939 בלי PCIE, אז המין האנושי באמת זר לי.

בקיצור, קנה 754 עכשיו, בזול, במילא בעוד שנתיים יהיה לך יותר כיף לשדרג אם זה גם יכלול לוח  :)

לא חייב להיות NF4 אם כי נחמד, שקע 939 תומך מבחינה מעשית

בתצורת זכרון של 4 * חצי גיגה, שקע 754 באופן מעשי תומך רק ב

2 * חצי גיגה.

עדיין, הטיעון שלך מקובל עלי, אפשר בעתיד להחליף לוח+מעבד, קניית

שקע 754 (עם אתלון 64 3000+ או 3200+) היום היא רעיון לא רע.

פורסם
  • מחבר

אני מודה לכם מאוד מאוד. באמת אמרתם לי דברים שאני אחשוב עליהם.כמו שאחד מכם אמר לי, שאני הריי לא לחוץ בזמן או משנה , אז הוא צודק. כרגע מחשב לא ממש בוער לי בשניה הזאת, ומכיוון שהטכנולוגיות שעומדות לצאת אלו לא רק משהו חדש יותר אלא סטנדרט שכניראה ישלוט בכמה שנים הבאות.

אני חושב שאני אכן אחכה חודש חודשיים ואז כבר ניראה מה יש , ואיך הדברים התפתחו.

שוב פעם, אני מודה לכם מאוד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים