עבור לתוכן

יש סכנה בריבוי מפצלים?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ואני מקווה שאני בפורום הנכון... זה הרי פורום אלקטרוניקה..

יש לי בחדר שקע חשמלי.. אליו חיברתי מפצל לשני שקעים.. ולכל אחד כזה חיברתי מפל של 6 (ועל אחד מה 6 יש מפצל של 3...) ככה שיש 14 שקעים.. ו12 בשימוש.. ;D

עכשיו שאלתי היא.. יש איזו סכנה למכשירים המחוברים/לאיזה משהו של החשמל בבית עם סידור כזה? בנתיים לא קרה כלום לכלום (טפו טפו טפו...) אבל בכל זאת.. כדאי להזהר?

אם יש איזו סכנה אני אעשה מאמץ להפטר.. אבל מה המסימום המומלץ? כלומר, כמה מפצלים אפשר לשים על שקע אחד?

תודה רבה!

פורסם

אתה מעמיס על השקע יותר מידי , תנתק את הכל מייד , שקבע גג אמור לשמש איזה 5 חיבורים אולי 6 אבל לא יותר מזה , כל הבית שלך יכול להידלק בעקבות זה .

פורסם

אני לא רוצה לדמיין את החוטיאדה שלך שם...

פורסם

לכל חוט חשמל יש עומס שהוא יכול לעמוד בו עאשר אתה מחבר המון דברים העומס על החוט גדל הוא מתחמם ויכול במקרא הטוב

לעשות קצר ואז תצתרך להחליף את החוטים (הבידוד ימס) ובמקרא הרע פשוט להדליק את הבידוד והשקע ולשרוף את כל הבית ולכן אם אתה לא מחבר לכל השקעים מנורות של 5W אתה מסכו את עצמך

זאת הסיבה שמזגן יש לו שקע ותקע מיוחדים השקע מחובר ישירות לארון חשמל עם כבל עבה שיעמוד בעומס והפינים עבים שיעביקו את החשמל בלי להתחמם.

אם אתה חייה להשתמש בשקע אחד בקיר תזמין חשמלאי שיחליף את החוטים ליותר עבים ולשקע שיעמוד בזה

להזמין חשמלאי סתם כדי לבדוק אם לא נגרם נזק זה גם רעיון לא רע בכלל ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים