עבור לתוכן

ADSL והקשר בין חבילות השירות של בזק והספק.

Featured Replies

פורסם

כמו שאתם יודעים בשביל להתחבר היום לאינטרנט בדרך תשתית הADSL נדרש תשלום חודשי לבזק לפי גודל החבילה וכמו כן תשלום לספק אינטרנט (גם כן בהתאם לגודל החבילה המתאימה לחבילת בזק).

אז זה הסיפור, לדודה שלי יש מנוי אצל Netvision לחבילה של 750KBit, כנ"ל לבזק.

אנחנו פה גם מנוים לNetvision אבל לחבילה של 1.5MBit ומן הסתם גם משלמים לבזק בהתאם לחבילה... אבא שלי משתמש באינטרנט מהיר גם בעבודה ולאחרונה הוא תופס את המנוי בשעות הבוקר אז דודה שלי הציע לנו את המנוי והסכימה שנשתמש בו פה ושם כשהיא לא משתמשת בו.

הכל טוב ויפה ואנחנו מתחברים על המנוי פה ושם ולשמחתינו גם איתו מהירות החיבור היא לא פחות מאשר 1.5Mbit ! ולא, דודה שלי לא הגדילה את החבילה, פעם האחרונה שהייתי אצלה (וזה היה כבר אחרי שהתחברתי בבית על המנוי הזה) מהירות החיבור הייתה 750Mbit בביתה.

מה יקרה אם אני אבקש מNetvision את החבילה הכי נמוכה של 256Kbit ומבזק אני אבקש העברה לחבילה הכי מהירה ?

אני לא רוצה לעשות את הניסוי הזה כי זה יכול ליצור בלאגן במקרה שזה לא יעבוד אבל אני אשמח אם מישהו שיש לו בבית אינטרנט מהיר מאוד יתחבר על מנוי של חבר שלו או משהו כזה ויבדוק את מהירות החיבור ואם יש פה אנשים שדבר כזה קרה גם להם (או יותר נכון "קורה" כי זה תמיד מתחבר על 1.5Mbit) אני אשמח לשמוע על זה.

פורסם

נראה לי שהמודם קובע תמהירות ולא הספק

פורסם

זה כמו שיהיה לך צינור

ובאותו צינור יהיו לך שני ברזים

ברז אחד הספק השני בזק

אתה פותח ברז אחד עד הסוף אבל את הברז השני אתה סוגר כמעט עד הסוף.

פורסם

נראה לי שהמודם קובע תמהירות ולא הספק

ואללה ?

תשובה מאד "מלומדת" ורחוקה מהמציאות כמו שאנחנו רחוקים מלחיות על השמש   :P

הגבלת המהירות היא ההגבלה שבזק יוצרים כאשר מבקשים מהם חבילת התקשרות.. אם ביקשת מגה וחצי המודם מסתנכרן מול המרכזיה בקצב הזה ואתה לא יכול להוריד במהירות גבוהה יותר

האם ניסית להוריד קבצים כשהיית מחובר עם המנוי ב NETVISION שאמור להיות מוגבל ל 750 ? אם כן, האם ההורדה היתה בסביבות ה 150-200kbps או שלא עברת את ה 100-110kbps ?

פורסם

ואללה ?

תשובה מאד "מלומדת" ורחוקה מהמציאות כמו שאנחנו רחוקים מלחיות על השמש :P

שים לב שאמרתי *נראה לי* לא אמרתי שאני 100% בטוח

פורסם

המהירות של המודם אינה קובעת

לי יש 3 מודמים 2 מהם היו אצלי כבר כשקיבלתי את ה 750 K שלי ואני יכול לעבוד איתם ב 1.5

והשלישי זה בגלל שהטכנאי דפוק :( הוא פתח את כל הבית שלי ולא הצליח לסדר תתקלה אז הוא המציא תרוץ שזה המודם והביא לי אחד חדש וגם הוריד אותי ל 750 ואחרי כמה ימים בא טכנאי החליף חוט אחד וזהו :D

פורסם

לא אמור ליהיות שום בעיה ברגע שבזק נותנים לך adsl ברוחב פס של 1.5mb וספק האינטרנט שלך יתן לך חבילת חיבור נמוכה כגון 750k אין שום סיבה שזה לא יעבוד לך.

פורסם

לא אמור ליהיות שום בעיה ברגע שבזק נותנים לך adsl ברוחב פס של 1.5mb וספק האינטרנט שלך יתן לך חבילת חיבור נמוכה כגון 750k אין שום סיבה שזה לא יעבוד לך.

אתה טועה ומטעה...בגדול!

לפותח הת'ראד, כנס לבדיקת המהירות של נטויז'ן כאן: http://cables2.netvision.net.il/test/ ותוריד את אחד הקבצים (רצוי הגדול). דווח לנו על כמה מתייצב נתון קצב ההעברה. שים לב - לא כמה התחיל וכו', אלא כמה התייצב.

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שהבנתם אותי, האינטרנט בטוח יעבוד, השאלה היא האם החבילה של הספק באמת מגבילה ?

וכן החבילה של ה750 פועלת פה כמו 1.5MBIT ואני מוריד בכיף על 190KB.

ולגבי המודמים אני חושב שכמעט כל מודם ADSL יכול להוריד לפחות ב5MBIT, יש כאלה גם ב10 ויותר.

וחוץ מזה אני גם יכול לקנות מודם לא מבזק אז לא משנה.

פורסם

אני לא חושב שהבנתם אותי, האינטרנט בטוח יעבוד, השאלה היא האם החבילה של הספק באמת מגבילה ?

וכן החבילה של ה750 פועלת פה כמו 1.5MBIT ואני מוריד בכיף על 190KB.

אנחנו מבינים אותך, ברור לנו שהאינטרנט יעבוד, השאלה מה קצה ההעברה.

אתה מוריד ב-190 את הקובץ באתר של נטויז'ן עם השם משתמש והססמא שלה?

אם כן, אני מציע לך לצלצל לנטויז'ן ולברר כי היא על חבילה של 1.5 מגה שם ואני מוכן לחתום על כך...

פורסם

לכל ה"תחמנים", ההגבלה שמתבצעת בספקית פועלת ופועלת אפילו כמו שצריך. אם תרשמו לחבילת ה750 או נמוכה יותר אצל הספקית, בעוד המודם מסונכרן במהירות של 1.5, המהירות היציבה שתתקבל היא המהירות שאותה כביכול, דרשתם מהספקית.

נ.ב, זה תקף גם לגבי האפסטרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים