עבור לתוכן

amd64 vs pantium?

Featured Replies

פורסם

אוקי אז ככה את המחשב שלי כבר קניתי אם מעבד amd64 3200

למתב הבנתי 3200 אומר על 3200 מגה ארץ אבל הבנתי שלא המהירות שלו היא 2200 מגה ארץ

כולם אמרו לי ש amd יותר טוב אז השאלה שלי בעצם ככה במה מעבד נימדד אם לא במהירות כלומר מה יש ל amd שאין לפנטיום ואם 2200 מגה ארץ הכן צריכה להיות המירות של מעבד 3200

תודה

פורסם

כן , מהירות המעבד היא 2200MHZ , זאת המהירות שלו... , AMD לא כמו אינטל שמכניסה למעבדים שלה כמויות עצומות של MHZ ובגלל זה גם הם עולים יותר , AMD עושה בשכל , היא מפתחת מעבדים חסכוניים במחיר ובעלויות יצור , ולמרות זאת מוציאה מעבדים שיתחרו מעולה ואף יעברו את המעבדים של אינטל , בAMD64 אני לא הכי מבין , אז תחכה למישהו שיסביר לך למה בידיוק המעבדים נותנים כמעט אותם ביצועים(ובשביל שתדע , לרוב במשחקים הAMD מנצח... , בשאר הדברים הם בערך אותו דבר , פעם לכאן ופעם לכאן)

זה בעיקרון בגלל צינורות עיבוד גדולים יותר\יותר צינורות עיבוד , ניהול זיכרון מטמון יותר טוב וכ"ו וכ"ו...

פורסם

בלי להיכנס לפרטים טכניים, נסכם בקצרה:

ל AMD יש אריטקטורות מעבד הרבה יותר מתקדמות משל INTEL ובשל כך יותר יעילות, מה שמאפשר למעבד A64, שעובד במהירות 2200מה"ז, לגבור בקלות על מעבד פנטיום העובד ב 3200מה"ז.

פורסם

אוקי אז ככה את המחשב שלי כבר קניתי אם מעבד amd64 3200

למתב הבנתי 3200 אומר על 3200 מגה ארץ אבל הבנתי שלא המהירות שלו היא 2200 מגה ארץ

כולם אמרו לי ש amd יותר טוב אז השאלה שלי בעצם ככה במה מעבד נימדד אם לא במהירות כלומר מה יש ל amd שאין לפנטיום ואם 2200 מגה ארץ הכן צריכה להיות המירות של מעבד 3200

תודה

אין חיה כזאת "מהירות של מעבד", אתה מיתכוון לתדר העבודה של המעבד, די דומה לסיבובים

לדקה (סל"ד) של מנוע שריפה פנימית, כידוע אין קשר ישיר בין סל"ד להספק ובאותו אופן אין קשר

ישיר בין תדר עבודה לביצועים של מעבד.

כלומר להשוות מעבדים שונים על בסיס תדר העבודה זאת טעות קשה.

הדרך הנוכנה לצרכן שקונה מחשב לבחור מעבד היא מבחני ביצועים כולל ביצועי חום ורעש,

ועלפי רשימת התכונות בה תומך המעבד, בחינה כזאת באופן חד משמעי כיום צריכה להוביל

להחלטה לקנות אתלון 64 ולא פנטיום 4.

אגב, אינטל חיסלה את פיתוח הפנטיום 4 עקב בעיות חום קשות בגרסה האחרונה של המעבד.

פורסם

אנשים לא צריכים להתפלא כל כך שתדר של מעבד הוא לא מדד לביצועים, אם אתה יכול להבין שסלרון 2.6GHZ פחות טוב מ P4 2.6GHZ אז ברור שהתדר לבדו לא מעיד על הביצועים.

פורסם

אין חיה כזאת "מהירות של מעבד", אתה מיתכוון לתדר העבודה של המעבד, די דומה לסיבובים

לדקה (סל"ד) של מנוע שריפה פנימית, כידוע אין קשר ישיר בין סל"ד להספק ובאותו אופן אין קשר

ישיר בין תדר עבודה לביצועים של מעבד.

תרשה לי לחלוק עליך, אבל זה ממש לא אותו דבר..

זה יותר כמו להשוות הספק של מנועים.

ואז להגיד, רגע, יש לנו כאן צמיגים, גודל ג'אנט, רצועת סל"ד, משקל האוטו, זמינות הכוח, מומנט....

ולכן אי אפשר להשוות רק על סמך הספק, אבל זה בהחלט מדד די טוב.

כנ"ל לגבי מעבדים.

אתה אולי לא יכול להשוות רק על סמך מה"זים, אבל זה בהחלט מדד טוב.

עריכה:

בעצם זה יותר כמו להשוות נפח מנוע.

אמנם יש אימפרזה טורבו(A64) עם 2000סמ"ק(מה"ז) שהיא חיית על, אבל יש גם מאזדה לאנטיס(פנטיום 4), עם אותם 2000 סמ"ק(מה"ז), אבל מזדחל באיטיות...

הכל תלוי במכלולי מנוע, הגדשות וכו'(ארכיטקטורת מעבד)

פורסם

חוץ מזה ל A 64 יש את ה 64 ביט שזה יהיה טוב ל"עתיד" (עוד 3 שנים) :lol:

ולזה שמעלי- אם אין לי כסף וקניתי טרנת שנת 90 היא תיהיה יותר טובה מהאימפרזה? :lol::D

פורסם

תרשה לי לחלוק עליך, אבל זה ממש לא אותו דבר..

זה יותר כמו להשוות הספק של מנועים.

ואז להגיד, רגע, יש לנו כאן צמיגים, גודל ג'אנט, רצועת סל"ד, משקל האוטו, זמינות הכוח, מומנט....

ולכן אי אפשר להשוות רק על סמך הספק, אבל זה בהחלט מדד די טוב.

כנ"ל לגבי מעבדים.

אתה אולי לא יכול להשוות רק על סמך מה"זים, אבל זה בהחלט מדד טוב.

עריכה:

בעצם זה יותר כמו להשוות נפח מנוע.

אמנם יש אימפרזה טורבו(A64) עם 2000סמ"ק(מה"ז) שהיא חיית על, אבל יש גם מאזדה לאנטיס(פנטיום 4), עם אותם 2000 סמ"ק(מה"ז), אבל מזדחל באיטיות...

הכל תלוי במכלולי מנוע, הגדשות וכו'(ארכיטקטורת מעבד)

לא נלך על זה לרבנות, למי שמכיר מנועים עניין ההספק

יכול לעזור קצת בהיתיחסות לביצועי מעבד, סלד/תדר

עבודה זה אל הכל ובוודאי לא אמצי השוואה טוב בין מעבדים

בעלי ליבות שונות.

פורסם

ל AMD יש אריטקטורות מעבד הרבה יותר מתקדמות משל INTEL ובשל כך יותר יעילות, מה שמאפשר למעבד A64, שעובד במהירות 2200מה"ז, לגבור בקלות על מעבד פנטיום העובד ב 3200מה"ז.

" לגבור בקלות " - אתה לא חושב שקצת הגזמת ?!

זה שהוא יותר חזק במשחקים מהאינטל זה עדיין לא עושה אותו מעבד יותר חזק.

תבינו , יש אנשים שעושים דברים נוספים עם המחשב שלהם חוץ ממשחקים.

הייתי דווקא אומר את זה אחרת - חוץ ממשחקים האינטל משאיר עליו אבק ב 80 אחוז מהמקרים.

כשתצא מערכת הפעלה 64 BIT  שניהם כבר יהיו חלשים. אז על תתן לי את הדוגמא הטיפשית הזו.

נ.ב - אני לא אומר את זה בגלל שיש לי מעבד 3.2 תאמין לי.

אם אני רוצה אני מחליף אותו מחר ל 3200 . אני פשוט לא חושב שזה נכון לאנשים שלא רק משחקים במחשב.

יצא לי לעבוד עם ה 3200 ואני אומר לך שהוא מעבד חלש יותר ברוב המקרים מהאינטל. שוב - חוץ ממשחקים כמובן.

פורסם

" לגבור בקלות " - אתה לא חושב שקצת הגזמת ?!

זה שהוא יותר חזק במשחקים מהאינטל זה עדיין לא עושה אותו מעבד יותר חזק.

תבינו , יש אנשים שעושים דברים נוספים עם המחשב שלהם חוץ ממשחקים.

הייתי דווקא אומר את זה אחרת - חוץ ממשחקים האינטל משאיר עליו אבק ב 80 אחוז מהמקרים.

כשתצא מערכת הפעלה 64 BIT  שניהם כבר יהיו חלשים. אז על תתן לי את הדוגמא הטיפשית הזו.

נ.ב - אני לא אומר את זה בגלל שיש לי מעבד 3.2 תאמין לי.

אם אני רוצה אני מחליף אותו מחר ל 3200 . אני פשוט לא חושב שזה נכון לאנשים שלא רק משחקים במחשב.

יצא לי לעבוד עם ה 3200 ואני אומר לך שהוא מעבד חלש יותר ברוב המקרים מהאינטל. שוב - חוץ ממשחקים כמובן.

חחחחחח זה היה טוב, אולי ההפך. AMD לוקחת את אינטל בהכל ואני מתכוון בהכל חוץ מקידוד ווידאו.

AMD ידועים כהרבה יותר מפותחים מאינטל בהכל ואינטל מפגרת ממנה בפער ענק! הטמבלים האלה החליפו תנורטווד בפרסקוט שלא בכל המקרים מציג מהירות עדיפה, אבל להיות תנור שני בבית, כן!

פורסם
AMD עושה בשכל , היא מפתחת מעבדים חסכוניים במחיר ובעלויות יצור

אם הם כל כך חסכוניים אז למה המעבדים שלהם עולים כמו מעבדי אינטל?

או למה מעבד במהירות 2200MHz של AMD עולה כמו אינטל 3.2 (אפילו שהוא משתווה לו בביצועים... הרי זה לא מה שקובע עלויות יצור) אם העליויות ייצור חסכוניות ונמוכות?

פורסם

חחחחחח זה היה טוב, אולי ההפך. AMD לוקחת את אינטל בהכל ואני מתכוון בהכל חוץ מקידוד ווידאו.

AMD ידועים כהרבה יותר מפותחים מאינטל בהכל ואינטל מפגרת ממנה בפער ענק! הטמבלים האלה החליפו תנורטווד בפרסקוט שלא בכל המקרים מציג מהירות עדיפה, אבל להיות תנור שני בבית, כן!

קידוד ושרתים

אם הם כל כך חסכוניים אז למה המעבדים שלהם עולים כמו מעבדי אינטל?

או למה מעבד במהירות 2200MHz של AMD עולה כמו אינטל 3.2 (אפילו שהוא משתווה לו בביצועים... הרי זה לא מה שקובע עלויות יצור) אם העליויות ייצור חסכוניות ונמוכות?

מעבד AMD עולה פחות מIntel, אם אני לא טועה ההפרש יכול להגיע ל400 או 500 שקל עם אותם ביצועים!

פורסם

מה שקובע עלויות ייצור זה:

1. מחיר התכנון (שחייב להתחלק על פני מספר המעבדים שאתה מתכנן למכור.

2. שטח הרכיב.

3. עלויות הבדיקה שלו.

שטח הרכיב משפיע בשתי צורות:

1. ככל שהרכיב גדול יותר, נכנסים פחות רכיבים ל-WAFER (פלטת הסיליקון הגדולה ממנה נחתכים הרכיבים). מכיון שקצה בייצור קבוע ונמדד ב- X פלטות לחודש, ככל שהמעבד יותר גדול, יוצאים פחות מעבדים מקו היצור כל חודש.

2. ההסתברות לפגם ברכיב פרופורציונלית לשטח שלו. ככל שהרכיב גדול יותר, הסיכוי לפגם גדול יותר:

אם הסיכוי לפגם ברכיב ששטחו 100 ממ^2 הוא 20%, אז הסיכוי לפגם ברכיב ששטחו 200 מ"מ^2 הוא 36%

(למי שלמד קומבינטוריקה, הסיכוי לרכיב בגודל 100 מ"מ^2 תקין יהיה 80%, ולכן הסיכוי לרכיב 200 מ"מ^2 יהיה 0.8 בריבוע, או 64%, ולכן הסיכוי לפגם יהיה 36%).

עלויות הבדיקה משפיעה בצורה הבאה:

אם הטסטר (מכשיר ענק שבודק את הרכיב) חייב לעבוד X שניות כדי להחליט אם רכיב הוא תקין או לא, והטסטר עלה Y מיליוני $ (כן, אלו סדרי הגודל של המחירים) יש לטסטר עלות שניתנת לשקלול במחיר כל רכיב.

בקיצור, לתדר של הרכיב אין כל השפעה על המחיר, חוץ מזה שבכל פס ייצור יהיו רכיבים מהירים יותר ואיטיים יותר.

הסיבה היחידה שרכיב של AMD עובד בתדר איטי יותר מרכיב של אינטל גם כששניהם באותה טכנולוגיה (90 ננו-מטר למשל) היא שהרכיב של אינטל תוכנן עם יותר דרגות לוגיות בכל מחזור שעון ולכן הסיגנלים צריכים מחזור שעון ארוך יותר. בדיוק בגלל סיבה זו מעבד AMD צריך פחות מחזורי שעון כדי לבצע פעולה נתונה.

פורסם

והכי חשוב - אין שום קשר בין עלות הייצור למחיר לצרכן.

המחירים נקבעים בצורה פוליטית על סמך כמה אפשר "למצוץ" מהלקוח.

פורסם

קידוד ושרתים

אופטרון אוכל קסאון בלי מלח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים