עבור לתוכן

אני חושב שבקר הIDE שלי גוסס, צריך עזרה בלאתר את הבעיה

Featured Replies

פורסם

לוח GigaByte 8irxp, על IDE0 נמצאים הארדיסק 60G וDVD, על IDE1 הארדיסק 60G וצורב.

אתמוןל XP פתאום הקפיץ לי הודעת "Delayed Write  failure", לגבי ההארידסה על IDE1.

חשבתי בהתחלה שיש לי בעיה פשוטה של Lost alocation units או משהו דומה בהארדיסק, אבל כשניסיתי לצרוב דיסק, בפעם הראשונה מזה הרבה זמן הצריבה נכשלה.

נכנסתי לevent viewer ומצאתי שם כמה הודעות שגיאה מטרידות:

[tt]

Event Type: Warning

Event Source: Ntfs

Event Category: None

Event ID: 50

Date: 03/09/2004

Time: 00:55:33

User: N/A

Computer: BIGEL2

Description:

{Delayed Write Failed} Windows was unable to save all the data for the file . The data has been lost. This error may be caused by a failure of your computer hardware or network connection. Please try to save this file elsewhere.

[/tt]

וגם:

[tt]

Event Type: Error

Event Source: IdeChnDr

Event ID: 9

Time: 18:51:08

Description:

The device, \Device\Ide\IdeDeviceP0T1L0, did not respond within the timeout period.

[/tt]

ועוד אחת:

[tt]

Event Source: PlugPlayManager

Event ID: 12

Time: 00:54:40

Description:

The device 'JLMS XJ-HD165H' (IDE\CdRomJLMS_XJ-HD165H__________________________CH12____\5&3494138e&0&0.1.0) disappeared from the system without first being prepared for removal.

[/tt]

ואחרונה:

[tt]

Event Source: Cdrom

Event ID: 11

Time: 00:52:54

Description:

The driver detected a controller error on \Device\CdRom1.

[/tt]

כל ההודעות האלה קופצות ב24 השעות האחרונות, יש סיכוי שהבעיה נעוצה בדרייבר, או וירוס או משהו? או שזה אומר שבטוח הבעיה היא בחומרה?

תיקון: כמעט כל ההודעות הן מאתמול בסביבות 1:00 בלילה, רק אחת היא מהיום ב18:00.

פורסם

קודם כל - מומלץ שההתקנים היותר מהירים (כלומר 2 הדיסקים הקשיחים) יהיו על אותו בקר (עם כבל של 80 גידים) וששני ההתקנים האיטיים (ה DVD והצורב) יהיו על ה IDE השני (מספיק כבל של 40 גידים).

הסיבה - ה DVD והצורב תומכים במקסימום העברת נתונים של 33MB/s. דיסקים קשיחים תומכים בהרבה יותר. אם אתה מחבר התקן מהיר והתקן איטי על אותו ערוץ, סביר להניח שההתקן המהיר יעבוד במהירות נמוכה יותר.

בקשר לבעיה - אני הייתי מתחיל בבדיקה פיזית - בודק שכל הכבלים מחוברים ומחוברים היטב להתקנים.

אח"כ תנסה לעדכן דרייברים - תיכנס לאתר של Gigabyte ותוריד משם את הדרייברים המתאימים.

תנסה להחליף את כבלי ה IDE (באחרים/חדשים).

אם זה לא עוזר - תנסה להוריד תוכנת בדיקה מהאתר של יצרן הדיסק הקשיח. אם יש בעיה בדיסק (או דיסקים - בד"כ לכל יצרן יש תוכנה שונה) סביר להניח שהתוכנה תזהה אותה. יש גם אפשרות שהתוכנה תזהה בעיה בכבל.

אם עדיין לא נפתר - תנסה להחליף בין מיקומי ההתקנים, כך שאם מקור הבעיה הוא בהתקן מסויים, תוכל לאתר מהו ההתקן.

האפשרויות האחרות -

מערכת ההפעלה נדפקה/נדבקה בוירוס וכו', ואז יש לפרמט.

הלוח דפוק (ואז משתמשים ב 3 שנות האחריות ש Gigabyte נותנת).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים