עבור לתוכן

מדפסת מומלצת לסטודנט (הדפסות טקסט ש/ל ולעיתים רחוקות גרפיקה)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

ברצוני לשמוע את המלצת המומחים לגבי מדפסת שמתאימה לסטודנט, כמובן שהמחיר כאן משחק תפקיד חשוב וכמה שיותר זול יותר טוב.

אני מחפש את עמק השוואה בין אמינות למחיר, לא אכפת לי מהירות ההדפסה וגם על איכות אני מוכן להתפשר אבל אני כן רוצה שהיא תהיה חסכונית בדיו ולא תדרוש ממני כל יומיים לרוץ למעבדה לתיקון. כמו כן וזה בגדר "משאלה" רצוי שהיא תהיה מותאמת ללינוקס - אבל שוב את זה אני כבר אדע לבדוק לבד ואם לא -- אז לא :)

תודה לעונים.

פורסם

There are the Canon i250/i350 for decent prices of around 350 - 400 nis, they print very nicely and give a nice ink usage ratio.

For Linux the best support is for HP devices like the Deskjet 3550 which is also about 350 nis. The hp drivers can be compiled from source under any distro and there's support for almost every device, some distros also automatically identify USB printers and are able to fetch the drivers on their own (Mandrake for example works very well with HP printers, Canon too).

For regular color/text printing even these simplest models would do, if you want photo printing quality you're going to need something better.

פורסם

אם אתה מדפיס הרבה בשחור ולעיתים רחוקות צבע- אז תקנה דיו חלופי שחור וצבעוני, זה יוזיל לך את ההוצאה על המדפסת.

לגבי מדפסת ספיציפית, לאחר בחינת מספר דגמים הייתי הולך על זו : מדפסת hp deskjet 3650

דיו חלופי אפשר לקנות כאן: www.dmo.co.il

פורסם

אני קניתי לפני שנה בדיוק באתר משרדיה מדפסת HP5150 ב420 שקל כולל משלוח.

המדפסת מעולה, שווה להשקיע עוד 100 שקל. היום המחיר עומד על 465 ש"ח.

היא, במצב החסכוני שלה, מדפיסה שחור לבן טוב מאוד.

דיו, עולה בDMO כ100 ש"ח לשחור, לצבעוני כנ"ל.

הדיו המקורי הספיק לי לעבור כמעט שנה,

אגב, מה אתה תלמד, משהו הומני, שבו מדפיסים בטירוף או משהו מתמטי?

פורסם

יש לייזרים זולים של זירוקס

פורסם
  • מחבר

[ltr]

Armageddon - Thank you, I really had no idea HP was releasing their driver's as SourceCode too - now is that cool or what !?!

That is a big plus for HP on my checkbook.

[/ltr]

RK - תודה, DMO בהחלט מוזילים את העלות של ההדפסה. לגבי מה אני לומד, חחח, צריך להתאמץ מאוד + להיות אחרי 7 בירות מינימום בשביל לקרוא להנדסת תוכנה מקצוע הומני ;). אגב האם ידוע לך מהי התקופה בשנה האוניברסיטאית שנחשבת "תקופת ההדפסות" ? לפי ההיגיון רוב הכסף על ההדפסה הולך לקראת סוף סמסטר כאשר מגישים את העבודות, לא כן ?

אגב, חבר'ה אם כבר עלה הנושא של משרדיה -- מומלץ בחום ! גם השירות שלהם נפלא, גם המחירים זולים וגם האספקה מהירה. בקיצור הלוואי וכל ה"חנויות" שקמות היום על ימין ועל שמאל באינטרנט היו ברמה של משרדיה.

לגבי מדפסת נראה לי שאני באמת אלך בסוף על HP5150 - הקטנות נראות לי כמו טריק טוב לסחוט כסף מאנשים, אחרי הכל הראשי דיו שלהם מיניאטוריים, עם ה5150 ראש דיו שחור (לפי המפרט) אמור להספיק ל450 דף.

תודה על העזרה.

פורסם

אני בכל זאת ממליץ לך שתלך על לייזר

בסופו של דבר הם זולים מהזרקת דיו ומאוד מתאימים לעבודות לאוניברסיטה

אם כבר דיברו על משרדיה אז לפחות במקרה שלי הם חייבו אותי ביותר ממה שהופיע במסך וטענו שהיתה להם תקלה

למזלי הדפסתי את דף ההזמנה ויכולתי להוכיח לחברת האשראי שזיכתה אותי בהפרש.

פורסם
RK - תודה, DMO בהחלט מוזילים את העלות של ההדפסה. לגבי מה אני לומד, חחח, צריך להתאמץ מאוד + להיות אחרי 7 בירות מינימום בשביל לקרוא להנדסת תוכנה מקצוע הומני Wink. אגב האם ידוע לך מהי התקופה בשנה האוניברסיטאית שנחשבת "תקופת ההדפסות" ? לפי ההיגיון רוב הכסף על ההדפסה הולך לקראת סוף סמסטר כאשר מגישים את העבודות, לא כן ?

אני לומד הנדסת מחשבים, שזה דיי קרוב לתוכנה,

אני גמרתי שנה ראשונה (הגיע הזמן), והדפסתי לא הרבה, לא כמו שחשבתי,

רק את הדוחות מעבדה בפיזיקה + עבודות בC.

הדיו, החזיק לי שנה,

רק עכשיו החלפתי.

"התקופה" הזאת היא כל השנה, במיוחד שמדובר בעבודות שוטפות (אני רק יכול להעיד על שנה ראשונה) כמו מה שכתבתי למעלה.

אני מניח ששנה ראשונה אתה תתדפיס יותר ממני, כי אתה מתמקד בקטע של התכנות, ותכנות אומר המון דפים.

בקשר לליזר,

זה יכול להיות נחמד, וזה גם באמת מוזיל את העלויות השוטפות,

אבל אז אתה מוגבל רק לשחור לבן, וחוץ, המדפסת עצמה עולה יותר (עוד 200 שקל).

פורסם

בעקבות המלצות פה בפורום גם אני קניתי את ה HP3650 וגם אני הדפסתי דוחות מעבדה ועבודות ב C לרוב (סיימתי שנה ראשונה הנדסת חשמל) ואני מרוצה עד הגג - אחלה מדפסת.

פורסם
  • מחבר

אני עדיין מתבלט, ולדעתי הכף נוטה לכיוון HP, בחישוב הכולל הרווח של לקנות Xerox בהשוואה לHP ולהדפיס 4500 דף הוא 423 ש"ח, כלומר 0.094 ש"ח לדף.

אם תדפיסו 1000 דף (שזה הגזמה פראית, לא כן?) זירוקס זולה ב 116 ש"ח יותר מהHP.

אז מה אתם אומרים, עדיין שווה לקחת Xerox לדעתכם ?

נימוק :

HP : HP DeskJet 5150

- יתרונות : חברה טובה, מדפסת מסידרה טובה 5150, לחברה מדיניות של תמיכה בקוד פתוח + היא שיחררה דרייבר תוכנה חופשי לעבודה עם המדפסת בלינוקס, ניתן במקרה הצורך להדפיס בצבע, מהירות הדפסה יותר גדולה מהלייזר (19 דפים / דקה).

- חסרונות : שנה אחריות.

- דיו : שחור 110 ש"ח - כמות דפים : 450.

- מחיר הדפסה 4500 דף : 1100 ש"ח.

- מחיר : 460~ ש"ח.

- הוצאה כוללת (4500 דף + מחיר מדפסת) = 1560 ש"ח.

Xerox : Xerox 3120

- חסרונות : אני לא מודע לטיב החברה, מדפסת מהדגם הכי נמוך - כלומר סידרה נחותה, עובדת אך ורק בוינדוס, הדפסה רק בשחור לבן, גודל בהשוואה לHP, שנה אחריות.

- טונר : 385 ש"ח - כמות דפים : 3000.

- מחיר הדפסה 4500 דף : 577 ש"ח.

- מחיר : 560~ ש"ח.

- הוצאה כוללת (4500 דף + מחיר מדפסת) = 1137 ש"ח.

פורסם

לדעתי כדאי שתיקח זירוקס 3130 שזה המודל העדכני של המדפסת

http://www.office.xerox.com/latest/31XDS-01.PDF

מחיר 798 ש"ח (משרדיה)

היתרון של הלייזרים זה שהם מאוד אמינים והטונר מחזיק לנצח, מה שלא ניתן לומר על הזרקת דיו

לידיעה כללית, זירוקס חברה מאוד מפורסמת, בארה"ב זירוקס הוא שם נרדף למכונת צילום

פורסם

XEROX המציאו את המכונת צילום אמנם, אבל במדפסות הם אף פעם לא התעלו על עצמם.

אני לא חושב שמתישהו תגיע לרמה של 4500 דפים בשנה, אתה תהיה סטודנט, לא משרד.

יש הרבה יתרונות לליזר, אבל החיסרון הכי משמעותי בה, הוא שאין בה צבע!

פורסם

יש הרבה מאפיינים דומים בין מכונת צילום למדפסת

לידיעתך זירוקס קיבלו ביקורת מצויינת ב YNET על המודל הפחות חזק 3120

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2971962,00.html

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים