עבור לתוכן

לפטופ ללימודים

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני דיי נעול על הpowerbook (גם נמאס מwindows וגם הוא פשוט נראה לי הכי טוב :))

אבל אני רוצה לדעת כמה דברים:

1. מאיפה אני מסיג OS X שתומך בעברית?

2. האם אני יכול בעתיד לשדרג ל512 מגה בייט בארץ במחירים נורמלים?

3. איזה באנדל תוכנות שימושיות מגיעות אם הpowerbook?

ואם אתם יודעים עליו הרבה אז תגידו לי בכלל מה אתם חושבים עליו ומה האיתרונות\חסרונות שלו לאומת לפטופים אחרים.

• תגובות 33
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

1. OSX מגיעה עם תמיכה מובנית כמעט לכל שפה אפשרית.

2. אתה צריך סטיק SO-DIMM אם אני לא טועה. אם אין בארץ, או יש רק במחירים לא הגיוניים, תזמין מחו"ל או תבקש מקרובים לשלוח לך.

3. חבילת ה-iLife אשר מכילה שורה של תוכנות איכותיות, הרבה מעל לדברים ש-MS מספקת באופן מובנה עם Windows. קרא עליהם בהרחבה באתר Apple...

לגבי חסרונות ויתרונות: אתה באמת חייב לקרוא באתרים בחו"ל, כי הסיכוי שמסתובב כאן מישהו עם כזה נייד הוא די קטן. אפילו בפורום מאקינטוש בתפוז יש רק כמה בודדים. כל המידע שאתה רוצה, מייחל לו ואף מעבר, בלינקים שהבאתי בהודעתי הקודמת. אני גם מניח שאתה מודע לעבודה שדגם הכניסה עולה כ-10,000 ש"ח?

פורסם

אני לא חושב שזה יהיה רעיון טוב לקפוץ למים עם לפטופ כזה כאשר אין ידע מוקדם או ניסיון קודם על הפלטפורמה, כמו כן עם מערכת שמריצה ווינדוס (לא תומך בהם או משהו אבל זה המצב כיום מה לעשות) תוכל להיות יותר גמיש מבחינת התוכנות , רשתות (אפילו אם אפשר להתחבר עם מק) , קינפוגים יותר קלים במידה שיש לך מחשב בבית. כמו כן אני הייתי מסתכל גם על רשת אלחוטית (802.11 b/g וכו) שתתן יתרונות בעתיד וכבר עכשיו.

אם כך, לדעתי כדאי לקנות מערכת מבוססת ווינדוס (XP כמובן) עם מעבד סנטרינו, זיכרון מכובד 512 וכרטיס כמו 9200 עם TVOUT ( נתנו לך לינק למפרט קודם של משהו לא רע, אבל תמשיך לסקור מפרטים).

פורסם

אכן יש גמישות רבה יותר, כי הנתח שתופס שוק ה-PC בעולם הוא מכריע ופלטפורמת המאק לא מדגדגת אותה... אך עם ההסתייגות הנדרשת, ישנם יתרונות רבים למחשב כזה. מעבר לעובדה שמערכת ההפעלה הרבה היותר יציבה, היא גם יותר ידידותית ובדגש על חיבור לרשת. התקן רשת אלחוטית, למקרה שלא ידעת, מגיע מובנה גם במחשב הPowerBook הבסיסי (802.11g) והוא כמובן יכול לתקשר עם נתבים ונקודות גישה מגוונות על בסיס ההתקן הזה, כאמור גם לתקשר עם PC בקלות.

דווקא קינפוג הרשת במאק יעיל ומהיר יותר ועדות לכך תוכל לקרוא ברשת, בפורומים הרלוונטיים; רבים מתארים את חווית החיבור כפשוטה והקלה שאי פעם נתקלו בה.

מעבר לכך, למחשב איכות בנייה וביקורת ייצור מהמשובחות בנמצא. בנוסף, מאקים מאבדים מעט מאד משווים, כך שאם ירצה למכור אותו הבחור הוא יקבל דיל טוב בהרבה בהשוואה ל-PC מקביל. יש עוד יתרונות נוספים שלא עולים לי כרגע לראש. שורה תחתונה, זו החלטה המצריכה כובד ראש והתיעצות נוספת, לפי קבלת ה-verdict.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון יש לי אפשרות להביא את המחשב מחול (כל מחשב גם אם אני מחליט ללכת על מחשב מבוסס windwos או איך שאני לא יקרא לזה)

והpowerbook עולה שם 1600 דולר שאני יכול להרשות לעצמי את המחיר הזה. אני יסתובב בפורום שנתת לי של תפוז ושם ישאל כבר.

ממה שאמרת נראה לי שהוא הכי מתאים לי כי כמו שאמרנו יש לו 802.11g (יש לו גם 802.11B מובנה?) וזה יהיה לי מאוד שימושי.

לפחות במפרט הטכני אני לא מוצא שום מתחרה נורמלי מצד אינטל\AMD מבוסס windows.. הדבר היחידי שאני יכול לחשוב עליו זה הדגמים של סוני מסדרת הVAIO

אבל גם אני לא מצליח לראות בהם שום איתרון לאומת הpowerbook. אני יברר עוד טיפה עליו בפורומים טיפה יותא מבינים בAPPLE ויראה מה כדי לי לעשות

פורסם

pb4.jpg

oh, כמה שהוא חתיך... :-*

פורסם
  • מחבר

זאת גירסת ה15 אינצ :-X

אבל ה12 אינצ לא פחות כוסון ;D

2.jpg

פורסם

כן, אני יודע שזה ה-"15. ה-12 פחות יפה, IMO. :-X

פורסם
  • מחבר

זה רק אני או של12 אינץ אין רמקולים? :-X

ולדעתי לפטופ ככל שהוא יותר קטן הוא יותר יפה :-*

פורסם

רגע, אני מבין שאתה עושה שם בגרות במחשבים, חשבת על זה שאתה צריך גם VB?

ואני מניח שבAPPLE אין.

פורסם

זה רק אני או של12 אינץ אין רמקולים? :-X

תגיד לי, מה אתה מעשן? אני רוצה לדעת איזה חומר זה... :o

ה-12 אינת' יותר קטן, אך גם יותר עבה. ה-15 אינץ' יותר גדול, אבל גם יותר דקיק ולכן הוא קצת יותר slim/slick

פורסם
  • מחבר

"אהם" והוא גם עולה 400 דולר יותר "אהם"

**עריכה**

מה אתם אומרים על הדגם הזה?

http://www.inoax.com/viewitem.php?IndexID=8065&RefTag=froogle

הוא אם מעבד טיפה יותר חלש אבל אם 9600 מובייל.. אבל נראה לי טיפה לא הגיוני שהוא כל כך זול לאומת כל השאר.. יש פה קאץ' כל שהוא?

פורסם

כן, הקאץ' הוא שזה Revision (הוצאה) קודם. כיום ה-15 אינץ' מגיע עם מעבד מהיר יותר וכרטיס מסך טוב יותר, כפי שראית. לפי הלינק שהבאת, יש לו את מערכת ההפעלה מגרסתה הקודמת (יגואר 10.2 ולא פנתר 10.3) אז ייתכן שזה כמה Rev-ים אחורה.

פורסם
  • מחבר

אתה (או כל 1 אחר :)) יכולים לתת לי מקום שכדי לקנות ממנו את הpowerbook שתיים עשרה אינץ הREV האחרון?

עד עכשיו מצאתי ב1550 דולר.. כדי לי להוסיף 50 דולר ולקנות מהאתר הרשמי של האפל או לא? עדיף ביותר שלאתר יהיה משלוח חינם לניו יורק :)

פורסם

אישית הייתי קונה מהאתר של אפל...נראה לי יותר הגיוני לקנות מהיצרן....

בקשר לעיברית רק לOSX 10.3 פנתר יש תמיכה מובנית בעיברית אני כמעט בטוח בזה....

הייתי ממליץ לך להצקשר לנציג של אפל בארץ אני חושב שקוראים להם ידע מחשבים או משהו כזה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים