עבור לתוכן

מה הם האמצעים להתגונן מפגיעות חשמל במחשב האישי ?

Featured Replies

פורסם

חבר שלי סיפר שהפסקת חשמל בביתו הרסה לו את ההארדיסק.

אני יודע שאחד מהפתרונות הוא לרכוש ספק לא ג'נרי, או שקע חשמל מיוחד המתלבש על השקע בקיר אך אני לא מכיר יותר מידי כאלה. אני מבקש שתתנו לי קישורים והצעות להתגוננות מפגיעות חשמל כאלה, ורצוי שיהיו זולות

תודה :)

פורסם

מה שאתה צריך זה "אל פסק".

יש מגוון רחב ודגמים שונים. הפשוט ביותר רק שומר מנפילות מתח ומעומס יתר (ברקים), והטובים יותר אף מספקים זמן עבודה של מספר דקות לכיבוי המחשב (דרך הגדרות בתוכנה).

לינק לזול ביותר (כמו שביקשת ;)):

http://www.kmt.co.il/default.asp?clas=2860&Dep=אל%20פסק

פורסם

יש מגוון רחב ודגמים שונים. הפשוט ביותר רק שומר מנפילות מתח ומעומס יתר (ברקים), והטובים יותר אף מספקים זמן עבודה של מספר דקות לכיבוי המחשב (דרך הגדרות בתוכנה).

לינק לזול ביותר (כמו שביקשת ;)):

http://www.kmt.co.il/default.asp?clas=2860&Dep=אל%20פסק

עזוב אותך מכל אלה, אם אתה רוצה הגנה אמיתית אז תקנה UPS

פורסם

לקנות רק של חברה מוכרת וטובה כמו אדוויס, גמאטרוניק וכאלה... לא להתעסק עם מוצרים ג'נריים... היה לי אחד כזה שפשוט התחיל להישרף כשהיתה הפסקת חשמל והיה עליו עומס

פורסם

יש לי את הספק של אדוייס הוא מעולה ושומר לי על המחשב בחורף :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

מה זה UPS ? אמרתי לכם שאני לא מבין גדול בדברים האלה. וגם מה זה פאזה ?

והאל פסק בקישור שנתת לי כתבת שהוא הכי זול אבל לא רשום שם כמה בכלל הוא עולה. ואיך מחברים אותו ואיפה בידיוק?

אני ראיתי שקעי חשמל מיוחדים שמחברים לשקע בקיר ואז מחברים אליו את התקע של מכשיר חשמל כלשהו שעליו רוצים להגן

פורסם

המייצב מטח כשמו כן הוא, הוא רק דואג ש"קפיצות" של חשמל לא יפגעו במחשב, הוא עולה בסביבות ה 100 שקל.

יש עוד משהו שנקרא SPS אם אני לא טועה, והוא פשוט בטרייה שמחברים למחשב ואז אם יש הפסקת חשמל הוא נכנס לפעולה ונותן לך עבודה של בערך 7 דקות (יותר מזה זה כבר למפעל) .

הUPS הוא גם כן בטריה, שהיא מחוברת לחשמל וכל החשמל של המחשב מגיע ממנה, ודרך החשמל היא נטענת. ככה זה גם מייצב מטח וגם נותן לך עבדה של בערך 7 דקות לפני שהמחשב נכבה, מה שנותן לך לשמור את מה שעשית ולעשות כיבוי נורמאלי

פורסם

אני קניתי מהדר סנטר את הגמאטרוניק 600V שמגן גם על המסך 19" שלי והמחשב

הוא מצויין ולא יקר..

תבדוק בזאפ.

פורסם
שם יצרן : Advice - AVR PRO

מודל : AVR PRO 1200

מחיר : 216 NIS

קוד פריט : 2860

כלומר...

216 ש"ח (NewIsraeliShekels ::))

פורסם

כמנ על על ספק טוב?

פורסם
  • מחבר

תודה אנשים, עדיין לא עניתם לי מה זה פאזה ואיך אני יודע אם פגיעת חשמל במחשב נגרמה מבעית חשמל מסוימת בבית?

וגם האם השקעים שמחברים לשקע ואז את התקע של המחשב מחברים לשקעים האלה, האם הם גם טובים נגד פגיעות חשמל?

פורסם

הם טובים, אבל זה הגנה בסיסית למדי (וכמעט ולא עוזרת), ואני לפחות לא סומך עליה לשמור על המחשב שלי

פורסם

גם אני

אבל תלך על משהו בטוח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים