עבור לתוכן

סוקטים והעתיד ?

Featured Replies

פורסם

בזמן הקרוב אני עשוי לקנות מעבד+לוח+זיכרון חדשים ואני מעוניין בסוקט הכי חדש שייחזיק להרבה זמן(והחלפת מעבד בעתיד)

עדיין לא החלטתי אם זה יהיה AMD או אינטל

socket 939 זה האחרון של AMD... האם מתוכנן לצאת סוקט חדש בקרוב או שסוקט זה ישמש לשנה שנתיים הקרובים לפחות כמו שהיה עם ה Socket A עד עכשיו?

ואותה שאלה לגבי אינטל האם LGA 775 החדש הולך לשמש להרבה זמן כמו Socket 478 הוותיק או שמתוככנן לצאת אחר בחצי שנה הקרובה?

ושאלה קצת סוטה מהנושא... יש לי כיום כרטיס מסך AGP... במידה ואני אקנה לוח בעל חריצי PCI Express בלבד, אני אוכל להשתמש מכרטיס ה AGP שלי? (ע"י מתאם למשל) או שאני יהיה חייב לקנות לוח בעל חריץ AGP?

תודה מראש

פורסם

AMD כנראה יצטרכו להחליף סוקט בשביל DDR2.

ה LGA775 צפויי להשאר די הרבה זמן, אבל אין להסיק מזה שלוח שתקנה היום יתמוך במעבד שיצא בעוד שנה או שנתיים מיום אפילו אם המעבד ישתמש באותו סוקט.

אתה צריך לוח עם AGP.

פורסם

בזמן הקרוב אני עשוי לקנות מעבד+לוח+זיכרון חדשים ואני מעוניין בסוקט הכי חדש שייחזיק להרבה זמן(והחלפת מעבד בעתיד)

עדיין לא החלטתי אם זה יהיה AMD או אינטל

socket 939 זה האחרון של AMD... האם מתוכנן לצאת סוקט חדש בקרוב או שסוקט זה ישמש לשנה שנתיים הקרובים לפחות כמו שהיה עם ה Socket A עד עכשיו?

ואותה שאלה לגבי אינטל האם LGA 775 החדש הולך לשמש להרבה זמן כמו  Socket 478 הוותיק או שמתוככנן לצאת אחר בחצי שנה הקרובה?

ושאלה קצת סוטה מהנושא... יש לי כיום כרטיס מסך AGP... במידה ואני אקנה לוח בעל חריצי PCI Express בלבד, אני אוכל להשתמש מכרטיס ה AGP שלי? (ע"י מתאם למשל) או שאני יהיה חייב לקנות לוח בעל חריץ AGP?

אתה חייב לחכות ל NFORCE4 עם שקע 939 ושקע PCX - לא תסלח

לעצמך אם תקנה משהו אחר, חודש חודשיים וזה מגיע, גם אני מחכה לצרוף

הזה.

אצל אינטל די סביר שיהיו עוד שינויי שקעים בזמן שה 939 יישאר למשך זמן רב.

אין ולא יהיה מתאם בין AGP ל PCX. אי אפשר לשים כרטיס AGP על לוח PCX.

חכה ל NFORCE4 - לוח מהחלומות.

פורסם

אתה חייב לחכות ל NFORCE4 עם שקע 939 ושקע PCX - לא תסלח

לעצמך אם תקנה משהו אחר, חודש חודשיים וזה מגיע, גם אני מחכה לצרוף

הזה.

אצל אינטל די סביר שיהיו עוד שינויי שקעים בזמן שה 939 יישאר למשך זמן רב.

אין ולא יהיה מתאם בין AGP ל PCX. אי אפשר לשים כרטיס AGP על לוח PCX.

חכה ל NFORCE4 - לוח מהחלומות.

כמו שאיזה מישהו אמר כאן בעבר (ויסלח לי אותו המישהו על כך שאני לא זוכר את שמו ::)) PCX זה לא PCI EXPRESS, זה משהו שונה. PCI EXPRESS מסמנים בתור PCI-E. רק לסדר את העובדות.

וגם הייתי מעוניין לדעת על בסיס מה אתה אומר שלאינטל יהיה עוד שינוי סוקט בקרוב (לא בציניות, באמת על בסיס מה זה ???)

פורסם

PCX זה השם ש-Nvidia נתנה לליין המוצרים שלה שמיועדים לאפיק ה-PCI-E. לא לבלבל עם PCI-X ;)

אני יודע שזה מבלבל נורא אבל מה לעשות, תאשימו את Nvidia :(

תפוחים, אם כל הכבוד ל-PCI-E אני לא חושב שצריך להמליץ לכל עובר רוח לחכות לערכות השבבים הללו.

משתמשי Low-End שאינם משחקים במחשב שלהם כלל או אולי לפעמים וגם זה לעיתים רחוקות מאוד ימצאו לדעתי את ה-AGP אטרקטיבי יותר במקום להתעסק עם כרטיס מסך חדש (שלפעמים עולה הרבה יותר ממקבילו ב-AGP) ל-PCI-E שלא לדבר על זה שברגע ש-Nvidia ו-VIA יוציאו את ערכות השבבים שלהן ל-PCI-E סביר להניח שתהיה הוזלה בערכות שבבים ל-AGP.

הסיבה היחידה שאני רואה לעבור ל-PCI-E ב-AMD היא אם יציעו לוחות עם מעבד גרפי מובנה כדי שמשתמשי Low-End יוכלו לעשות בו שימוש עד שכרטיסי מסך המיועדים ל-PCI-E יעברו הזולות משמעותיות, אבל אני בספק אם זה ייקרה בקרוב.

פורסם

PCX זה השם ש-Nvidia נתנה לליין המוצרים שלה שמיועדים לאפיק ה-PCI-E. לא לבלבל עם PCI-X ;)

תפוחים, אם כל הכבוד ל-PCI-E אני לא חושב שצריך להמליץ לכל עובר רוח לחכות לערכות השבבים הללו.

משתמשי Low-End שאינם משחקים במחשב שלהם כלל או אולי לפעמים וגם זה לעיתים רחוקות מאוד ימצאו לדעתי את ה-AGP אטרקטיבי יותר במקום להתעסק עם כרטיס מסך חדש (שלפעמים עולה הרבה יותר ממקבילו ב-AGP) ל-PCI-E שלא לדבר על זה שברגע ש-Nvidia ו-VIA יוציאו את ערכות השבבים שלהן ל-PCI-E סביר להניח שתהיה הוזלה בערכות שבבים ל-AGP.

הסיבה היחידה שאני רואה לעבור ל-PCI-E ב-AMD היא אם יציעו לוחות עם מעבד גרפי מובנה כדי שמשתמשי Low-End יוכלו לעשות בו שימוש עד שכרטיסי מסך המיועדים ל-PCI-E יעברו הזולות משמעותיות, אבל אני בספק אם זה ייקרה בקרוב.

קודם כל, אל תשכח שקהל היעד ורוב מי ששואל כאן את השאלות הם גיימרים... :)

עוד שנתיים לא יהיו כרטיסי מסך AGP, בכלל. כבר עכשיו הVPU של הX800 הוא native PCI-E, אם אני לא טועה.

כמו שהיה בימי הPCI והAGP, ברגע שיצא הAGP, הPCI לכרטיסי מסך הפסיק להיות רלוונטי.

לא סביר שיהיה מתאם AGP-PCI-E, וגם אם כן, זה לא רעיון טוב במיוחד.

אצל AMD, סוקט 939 ישרוד עד הDDR2. בגלל שבקר הזכרון בA64 הוא על הצ'יפ, כנראה שהם יאלצו לשנות את הרגליים בהתאם לזכרון (מה שלא קורה באינטל,

מאחר והמעבד מתחבר לnorthbridge בלבד).

אצל אינטל, הLGA775, בתיאוריה, יכול להשאר. אבל אני בספק אם אינטל ישאירו אותו, וגם אם כן, אני לא רואה סיכוי שהמעבדים העתידיים יהיו תואמים ללוחות הקיימים.

אינטל, בניגוד לAMD, מוכרים את הצ'יפסטים של הלוחות שלהם. לAMD יש איזשהו אינטרס לעשות למשתמשים חיים קלים (הרי הם לא מרוויחים ממכירת לוח), לאינטל לא.

בקיצור, אף אחד משניהם לא מבטיח לך אפשרויות שדרוג מעבד, ושניהם כנראה מבטיחים שלא תוכל לשדרג.

אז קנה עכשיו A64 עם סוקט 754, בזול, ותשדרג עוד שנתיים.

פורסם
  • מחבר

אצל AMD, סוקט 939 ישרוד עד הDDR2. בגלל שבקר הזכרון בA64 הוא על הצ'יפ, כנראה שהם יאלצו לשנות את הרגליים בהתאם לזכרון (מה שלא קורה באינטל,

מאחר והמעבד מתחבר לnorthbridge בלבד).

הממ... DDR2 כבר כאן

האם זה אומר שלכל המאוחר בתחילת 2005 תצא ערכת שבבים של AMD ל A64 + DDR2 +AGP + PCI-E ?

פורסם

הממ... DDR2 כבר כאן

האם זה אומר שלכל המאוחר בתחילת 2005 תצא ערכת שבבים של AMD ל A64 + DDR2 +AGP + PCI-E ?

הכל ספקולציה, כן? אין לי באמת מושג מה AMD הולכים לעשות עם DDR2.

אבל ההגיון אומר שמאחר ומודולי DDR2 מכילים יותר פינים, הסוקט של המעבד יצטרך גם הוא יותר פינים.

נערך בשביל לומר שיתכן שהפינים הנוספים בDDR2 הם לא באמת DATA אלא סתם מתחים\אדמות\משהו אחר, ואז המעבד לא יצטרך להתממשק אליהם.

מודול DDR2 מכיל 240 פינים, מודול DDR רגיל מכיל 184. מצד שני, מודול DDR2 משתמש בבאס נתונים ברוחב 64 ביט, כמו מודול DDR.

אז נחכה ונראה.

פורסם

AMD:

לפי מה שאמרו לאחרונה נציגים של AMD תמיכה ב-DDR2 תגיע לקראת אמצע 2005, כאשר המחירים של הזכרונות הללו ירדו וכך גם התזמונים שלהם.

האם מעבר ל-DDR2 מכריח שינוי תושבת? ההגיון אומר שכן, וזאת למרות שכל מה שידרש מבחינת AMD יהיה להחליף את הבקר בתוך המעבד. אבל! כדי למנוע מצב שבו אנשים ירכיבו מעבד עם בקר ל-DDR2 על לוח אם עם חריצים ל-DDR בלבד כנראה ש-AMD יחליפו תושבת. שמועות גורסות כי דווקא הם יקטינו את מספר הרגליים ל-900 פינים אבל זה עוד מוקדם מדי כדי לדכת.

אני אישית לא רואה צורך ב-PCI-E בגלל המחירים הגבוהים של הכרטיסי מסך וגם בגלל שלוחות אם כאלה יעלו הרבה יותר מאלה ל-AGP.

צריך לזכור שמערכת מבוססת 754 היא חזקה מאוד! וגם אם AMD יפסיקו לעדכן את המעבדים עבורה עדיין יש לכם את האופציה לשדרג ל-3700+ שהוא מעב מהיר בהחלט. מי שחייב מחשב עכשיו או רוצה לחכות ל-PCI-E ו-DDR2 ורוצה לבזבז עכשיו כמה שפחות כסף אני ממליץ לו ללכת על תושבת 754.

מי שאין לו בעייה כספית או לא מעניין אותו PCi-E ו-DDR2 בשנתיים הקרובות מוזמן ללכת על תושבת 939 אך להמתין עוד כמה שבועות להגעתם של מעבדים זולים לתושבת זו.

פורסם

תקרא שוב את ההודעה שפתחה את האשכול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים