עבור לתוכן

בעיה משונה מאוד, הDDR400 שלי עובדים ב 166mhz על לוח GA-K8NS Pro.

Featured Replies

פורסם

יש לי זכרונות של Corsair, מדגם twinx 3200C2. מדובר בזכרונות DDR400.

בעקבות בעיה דומה בלוח אסוס, שהובילה לעדכון ביוס, שהוביל לדפיקת הביוס, שהובילה להשבתת הלוח, הוחלף הלוח ל Gigabyte K8NS Pro.

עם זאת, הבעיה נשארה, אבל בגרסה מעט שונה.

כאשר שני הזכרונות מחוברים הלוח עובד איתם ב 166Mhz (במקום ב 200Mhz)

אבל כאשר רק אחד מהם מחובר (ולא משנה איזה, בדקתי כל אחד בנפרד), הוא מקבל 200Mhz.

למרות זאת, בכל המקרים את התזמונים הוא לא מזהה כמו שצריך ונותן להם משהו כמו 3-3-3-8.

(את כל הבדיקות שלי לגבי המהירות אני מבצע גם דרך הביוס וגם דרך Hwinfo32).

אשמח לקבל פתרונות לבעיה, כיווני חשיבה, וכו'.

תודה! :)

פורסם

איזה מעבד יש לך?

פורסם

מהי מהירות המעבד?

וגם אתה יכול לכוון את המהירות של שניהם ל-200 מגה הרץ דרך הביוס

פורסם
  • מחבר

המעבד שלי:athlon64 3400(newcastle)

אני יודע שאפשר לכוון ידנית, אבל זה לא עובד יציב לאחר מכן. (אני לא זוכר אם האי יציבות הופיעה אחרי שכיוונתי את המהירות למה שהיא צריכה להיות, או אחרי שכיוונתי את התיזמונים למה שהם צריכים להיות, או שאחרי שניהם היתה אי יציבות, אבל בתוצאה אני זוכר שפעם אחת זה היה עושה ריסטרט מיד עם סיום עליית הוינדווס, ופעם אחרת המחשב נתקע בספירת זכרון (ספר נכון, וקפא לאחר מכן)

הבעיה בפירוש מקורה בלוח, מפני שבלוח הקודם (האסוס k8n-e deluxe) הוא זיהה אותם כ 100Mhz (ושם אפילו לא היה מוכן להעלות את זה ל200 כשאמרתי לו.

פורסם

תעדכן תביוס רוב הסיכויים שזה יסדר תעניין :xyxthumbs:

(קראתי בניואג חוות דעת על הלוח וכמה אנשים אם אותה הבעיה אמרו שניפתרה אחרי עדכון ביוס)

פורסם

אני אגיד לך בדיוק מה הבעיה..

הבעיה היא שהלוח לא משתמש בתזמונים הנכונים של הזכרונות שלך ובלי תוספת מתח לזכרונות הסיכויים הם מאוד נמוכים שהם יהיו לך יציבים במהירות המקורית שלהם, תברר מה התזמונים המדוייקים של הזכרונות שלך באתר היצרן שלהם ותגדיר אותם ידנית בביוס ואז תשנה את המהירות של הזכרונות ל 400.

או שפשוט תוסיף מתח וזהו 8)..

פורסם

תטוסיף מתח אבל נידמה לי שהלוח שם את הזכרונות על OPTIMAL

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים