עבור לתוכן

"מפרט" של מתגים..

Featured Replies

פורסם

אהלן, גם אני תכננתי לחבר מפסקים למאווררים שלי,

אני עובד עם מאווררים גנרים, ועניין אותי החיבור שמאפשר שתי מהירויות לבחירתי.

העניין הוא שאני רואה שהמאוורר מחובר כרגיל עם הכבל האדום (והשחור - לא קריטי) וזה כבל של 5 וולט כמו שאמרתם, האם חיבור ל12 וולט (כבל צהוב) לא ישרוף את המאוורר, הוא בנוי לזה ?

תודה.

• תגובות 65
  • צפיות 7.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם
  • מחבר

לא חושב שקיים מאוורר נורמלי שתשמע את הרעש שלו ב-7 וולט :)

אבל איך שבא לך :)

מבחינת מאורר אחד אתה צודק, לא ישמעו אותו.. אבל מדובר פה על כל המאוררים ולא על חלק מהם

המטרה היא להגיע לשקט כמה שיותר מוחלט שאני אצליח להרדם כמו שצריך.. (בכל זאת, חוזרים לתקופת לימודים מתישהו צריך לישון)

אני לא כותב סתם 5V, קודם כל בדקתי... והזריקת אוויר של המאורר ב5V תספיק לפי דעתי לקרר את המחשב בלילה שהוא בקושי בשימוש

אהלן, גם אני תכננתי לחבר מפסקים למאווררים שלי,

אני עובד עם מאווררים גנרים, ועניין אותי החיבור שמאפשר שתי מהירויות לבחירתי.

העניין הוא שאני רואה שהמאוורר מחובר כרגיל עם הכבל האדום (והשחור - לא קריטי) וזה כבל של 5 וולט כמו שאמרתם, האם חיבור ל12 וולט (כבל צהוב) לא ישרוף את המאוורר, הוא בנוי לזה ?

תודה.

אם תשים לב צבע החוט שמחובר למאורר הוא אדום

אבל הוא מתחבר ליציאה הצהובה במולקס..

פורסם

וואלה נכון...

עוד משהו: האם יש הבדל עד כדי כך גדול בין מאוורר שלא עובד לבין אחד שעובד על 5 וולט ? האם זה שווה את ההתעסקות או שאפשר פשוט מתג 12-0

תודה.

פורסם

אם אתה רוצה לדים בבייבאס, אז קח מתג DPDT, שזה בעצם מתג SPDT כפול.

ותשתמש במעגל שנדב נתן או בזה שבביט-טק אם אתה רוצה 12-0-7...

לינק:

http://bit-tech.net/article/52/3

פורסם
  • מחבר

Kanshoof

עקרונית זה תלוי במאורר

מאוררים רגילים שפועלים ה5V נותנים דחיפת אוויר חלשה מאוד

אבל שמדובר על מספר מאוררים כאלו במארז, זה נותן קירור מינימלי , ומספק במידה והמעבד לא בפעולה מסיבית

MaSTeR NaRGiLa

תודה (:

אבל האמת היא שאני לא מחפש משהו יפה\מתוחכם, בסך הכל כמה מתגים בשביל לכבות את המאוררים בלילה

לא מתכוון להתעסק עם זה יותר מידי או לעשות מזה פרויקט, מודינג או תוספות למארז זאת לא המטרה כרגע (:

פורסם

הלינק שנתתי לך עושה בדיוק את אותו הדבר רק עם 7 וולט במקום 5 (ואפשר לשנות את זה בקלות), ויש בו גם לדים.

אם אתה לא צריך או רוצה לדים - הסכמה שנדב נתן תהיה מעולה.

"אם כבר, אז כבר" ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים