עבור לתוכן

אררררר קובץ א נמחק!

Featured Replies

פורסם

אז ככה הורדתי בקאזה ותוך כדי עשיתי העתק הדבק לאחד הקבצים הזמניים כדי לראות לפחות חלק ממנו ראיתי אבל לאחר מכן הווינדוס לא נותן לי למחוק אותו!

וזאת לאחר אין ספור ריסטים וכיבויים

תודה

פורסם

צרת אחים חצי נחמה...

נסה לאתחל לדוס (למשל עם דיסקט אתחול של Win98) ולעשות משם scandisk ומחיקה של הקובץ.

אני מקווה בשבילך שאתה לא על NTFS, ואם אתה כן... לפחות תלמד מזה לקח ;)

Prog.

פורסם

דרך דיסקט אתחול לא אמורה להית בעיה למחוק כל קובץ.

התכוונת ללמוד לקח בקשר ל NTFS או בקשר למה שהוא עשה?

פורסם

התכוונת ללמוד לקח בקשר ל NTFS או בקשר למה שהוא עשה?

בקשר לשימוש ב-NTFS.

עם מערכת הקבצים הזאת, ישנו מרחב תמרון הרבה יותר קטן בפתרון בעיות מאשר עם FAT32.

יש ל-NTFS יתרונות, אבל למרבית המשתמשים הביתיים הם לא משמעותיים.

Prog.

פורסם

לא מסכים איתך, אולי י פחות מרחב בתמרון בעיות אבל יש גם פשוט פחות בעיות. ויותר מהירות, יעילות ואבטחה. :asthanos:

פורסם

עם מערכת הקבצים הזאת, ישנו מרחב תמרון הרבה יותר קטן בפתרון בעיות מאשר עם FAT32.

יש ל-NTFS יתרונות, אבל למרבית המשתמשים הביתיים הם לא משמעותיים.

רק בשביל הרקורד.

אמנם מערכת קבצים זאת (שיש לה יותר מיתרון אחד שמשמעותיים למשתמשים ביתיים) היא מערכת עם הגבלות בכל מה שקשור לגישה מדוס.

אבל את הפעולה הבסיסית הזאת של מחיקת קובץ שלא דרך מערכת ההפעלה ניתן לעשות גם עם מערכת קבצים זו ע"י איתחול מדיסק ההתקנה של XP ובחירה במסך הפתיחה של ההתקנה בRECOVERY CONSOLE, שם ניתן דרך שורת הפקודה (בדומה לדוס) לבצע פעולות על דיסקים עם מערכת קבצים NTFS כמו למחוק ולהעתיק קבצים.

אז בוא נגיד שזאת לא הסיבה שתגרום לך לדאוג ;)

:bash:

פורסם

או לחבר את הדיסק למחשב אחר עם מערכת הפעלה שקוראת NTFS ;)

יש גם תוכנה באינטרנט שמאפשרת גישה ל NTFS מ DOS (לא בחינם).

פורסם

לא מסכים איתך, אולי י פחות מרחב בתמרון בעיות אבל יש גם פשוט פחות בעיות. ויותר מהירות, יעילות ואבטחה. :asthanos:

האבטחה של NTFS היא לא יותר מסימלית (ראה את ההודעה של אבירם) .

רמת האבטחה עולה אם אתה מגדיר EFS, אבל כצפוי המהירות סופגת מכה אנושה.

ואם להרחיב בנושא המהירות, ראיתי הרבה יותר Benchmarks שמראים ש-FAT32 מהירה מ-NTFS ומעט מאוד מקרים הפוכים.

אגב, זה צפוי והגיוני לגמרי. בדיוק כמו במקרה של EXT2 ו-EXT3 בלינוקס, כשאתה מוסיף מנגנונים מתוחכמים כמו journaling, מהירות העבודה נפגעת (אבל אתה מרוויח זמן אחרי התרסקויות... זה קורה לך הרבה?).

את רוב משתמשי המחשב לא מעניינת אבטחה ברמה של מערכת קבצים, ואף שרת ממילא לא מסתמך על אבטחה כזאת (רמז: אבטחה פיזית של המחשב עצמו היא החלק הקריטי ביותר).

אבל את הפעולה הבסיסית הזאת של מחיקת קובץ שלא דרך מערכת ההפעלה ניתן לעשות גם עם מערכת קבצים זו ע"י איתחול מדיסק ההתקנה של XP ובחירה במסך הפתיחה של ההתקנה בRECOVERY CONSOLE, שם ניתן דרך שורת הפקודה (בדומה לדוס) לבצע פעולות על דיסקים עם מערכת קבצים NTFS כמו למחוק ולהעתיק קבצים.

הפתרון הזה מוכר וידוע, אבל (וזה אבל גדול) צריך לזכור את סיסמת האדמיניסטרטור של המחשב.

ראיתי כבר יותר מפעם אחת אנשים שעבדו עם לוגין אוטומטי ופשוט לא זכרו את הסיסמה. במקרה כזה, ל-Recovery Console אין כל ערך.

אז בוא נגיד שזאת לא הסיבה שתגרום לך לדאוג ;)

אני? בוודאי שלא :smoke:

יש לי על המחשב בבית FAT32, EXT2, BFS, HPFS ומערכות קבצים אחרות. על שירותיה של NTFS וויתרתי מזמן.

או לחבר את הדיסק למחשב אחר עם מערכת הפעלה שקוראת NTFS ;)

אולי זה יבוא לך כהפתעה, אבל לרוב המוחלט של משתמשי המחשב בעולם יש רק מחשב אחד.

מה שאומר שהשיטה הזאת הרבה יותר מסורבלת ממה שאתה חושב.

לעומת זאת, עם FAT32 מספיק לאתחל לדוס ולמחוק את הקובץ. פשוט ונוח.

ומעבר לעניין הזה, יש הרבה מאוד תוכניות עזר מעולות לדוס שלא תומכות ב-NTFS וכן תומכות ב-FAT/FAT32. אני לא מוכן להגביל את הכלים שלי לאלה שמגיעים עם ה-RC ואין לי כוונה לשלם ל-Winternals את ה-$700 שהם דורשים עבור ה-AdminPak שלהם (ושבכל מקרה לא כולל את כל מה שיש לי על ה-BootCD).

יש גם תוכנה באינטרנט שמאפשרת גישה ל NTFS מ DOS (לא בחינם).

אתה מדבר על NTFSDOS Professional, היא עולה סכום סימלי של $300.

לסיכום, אין לי בעיה לקבל את זה שיש אנשים שמחליטים להתקין על מחשב ביתי NTFS במקום FAT32, שיהנו מכל רגע! אני נשאר עם הבחירה שלי :saint:

Prog.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים