עבור לתוכן

עזרה עם ווינדוס 2000 סרבר

Featured Replies

פורסם

אז ככה, התקנתי ווינדוס 2000 על סרבר שמחובר לרשת של כמה מחשבים.

הרמתי Active Directory והוא ה Domain Controller שלי ב Forest אחד ויחיד, כולה רשת קטנה... כמו כן פתחתי Scope שמקצה כ-50 איי פיים והדומיין שהכנסתי בהוסט זהה לדומיין של הדומיין קונטרולר.

עכשיו, אם אני מבין נכון, אני צריך להכניס את המחשב לדומיין ואז הוא יקבל איי פי מתוך הסקופ, אבל זה לא קורה. אני לא מצליח לעשות את זה - הדרך היחידה שהקליינטים יכולים להיכנס לדומיין זה אם מלכתחילה אני נותן להם איי פי, ואז מכניס אותם לדומיין... וגם אז הם בכלל לא מקבלים הקצאה מהסקופ.

אני לא מבין... התפיסה שלי לא נכונה? או שעשיתי משהו לא נכון?

החשד שלי הוא שנתתי Domain Name שהוא מילה אחת, כלומר Home במקום home.local או home.net, זה יכול להיות העניין?

אני אמנם לא מומחה בתחום אבל כבר הצלחתי להתקין את הכול וזה פעל, בעיה עם ה Exchange server גרמה לי להתקין מחדש ועכשיו יש לי את התקלה המדוברת שאני לא יודע איך לתקן.

אם למישהו יש מושג מה הבעיה אני אשמח לקבל עצות, כפי שאמרתי אני לא מומחה אבל יש לי את הידע הנדרש כדי להרים את הרשת לבד ולטפל בבעיות, לכן אשמח אם תוכלו לייעץ לי במקום להמליץ לי על בעל מקצוע.. דבר שלא אפשרי כרגע.

תודה רבה מראש.

פורסם

אתה עשית authorize לScope שיצרת בDHCP?

פורסם

גם אני לא מומחה בתחום, אבל אם אני זוכר נכון, צריך לחכות 15-20 דקות בערך עד שהמחשבים שמתחברים ל domain נרשמים בשרת ה DNS. ברגע שזה קורה, אתה יכול לפנות למחשבים לפי שם ה DNS שלהם ולא לפי כתובת IP או שם NetBios.

אני לא מבין למה אתה לא מגדיר לכל המחשבים קבלת כתובת IP אוטומטית (משרת DHCP), השירות של ה DHCP בשרת אמור לעבוד בכל מקרה (אם הגדרת אותו נכון). ההגנה שלך היא שרק אם החשבון מוגדר בשרת והמשתמש יודע את השם והסיסמה הנכונים הוא יכול להתחבר לשרת. אם אתה רוצה להגביל את הגישה לשרת לפי כתובות IP, עדיף שתגדיר כתובות סטטיות לכל המחשבים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים