עבור לתוכן

כיצד לבחור נתב?

Featured Replies

פורסם

אני מעונין לקנות נתב בשביל שני מחשבים (בלבד).

היות ואני לא מומחה גדול לקנית נתבים הייתי רוצה לשאול אתכם סדרת שאלות.

השאלה הראשונה הולכת ככה:

אני משתמש מקצועי,אני משתמש בפירוול תוכנה כבר כמה שנים.

לעומת זאת,המחשב השני נמצא בשימוש על ידי שני אנשים עם ידע מועט בהפעלת המחשב.

אינני רוצה לחסום בפני אף אחד מהמחשבים גישה לתוכנות מסוימות,ואינני מעונין בבקרת הורים.

האם מוטב לי לבחור בפירוול תוכנה לשני המחשבים או להשקיע עוד כמה עשרות שקלים (כמה בדיוק דרך אגב?) בשביל פיירוול מובנה בתוך הנתב.

תודה.

פורסם

נתבים פשוטים באים היום עם firewall מובנה,נכון לא חזק כמן למשל ZA אבל זה מספיק למשתמש ביתי.

פורסם
  • מחבר

אני הבנתי שההבדל היחיד בין פירוולי תוכנה לבין פיירווול חומרה היא רמת השליטה,האם זה נכון?

ואם לא מה מבדיל פירוולים תוכנה לבין אחיהם בחומרה?

פורסם

רמת השליטה באמת פחות או יותר, וזה שפיירוול חומרה בנתב ביתי לא ייתן לך לשלוט על תקשורת יוצאת

פיירוול תוכנה גם תלוי במערכת ההפעלה

סה"כ פיירוול חומרה הרבה יותר נוח ולא צריך לגעת בו, מה גם שהוא לא מעמיס על המשאבים של המחשב

פורסם

קודם כל אני רוצה להדגיש שמנגנון הניתוב (NAT) זה לא פיירוול. לצערי הרבה מאוד אנשים לא מבדילים בין שני הדברים, וזה יוצר בלבול מיותר. אתה יכול לקרוא הסבר שלי על ההבדלים בהודעה פה או פה או פה...

בכל מקרה, ה-NAT פעיל by default (אחרת הנתב לא היה עובד), גם בלי שאתה תצטרך להפעיל משהו.

פורסם
  • מחבר

אבל האם אין הבדל בין פיירוול מובנה בנתב לבין פיירוול תוכנה מבחינת יעילות?

הרי בפיירוולי תוכנה אנחנו תמיד נמנעים מנורטון פירוול ומחברות קטנות,אז איך אפשר לדעת האם פיירוול התוכנה הוא טוב מספיק?

פורסם

חפש בדף המוצר של הנתב אצל היצרן אם הוא כולל אפשרויות אבטחה נוספות, הם בד"כ מציינים את זה.

ופיירוול חומרה לא לוקח בכלל ממשאבי המחשב, אז עבודה איתו היא תמיד יותר מהירה מאשר עם פיירוול תוכנה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים