עבור לתוכן

בעית רשת מוזרה ומעצבנת בSP2

Featured Replies

פורסם

יש לי בבית רשת כזאת - מחשב אחד עם 3 כרטיסי רשת, אחד מחובר למודם ADSL, והשניים האחרים לשני מחשבים.

המחשב שאליו מחוברים כרטיסי הרשת משתף אינטרנט וקבצים ומגשר בין שני המחשבים האחרים.

הכל עבד טוב ויפה עד שהתקנתי את SP2 - פתאום האינטרנט לא עובד בשני הקליינטים.

עוד דבר מוזר - לאחר שאחד הקליינטים עושה ריסטארט וכרטיס הרשת מתנתק, כשהוא עולה שוב אצל השרת עדיין יש סמל של כבל מנותק למרות שהכל בסדר ואפשר לגשת אל השרת מהקליינט.

ניסיתי הכל ואין לי מושג מזה.

* בשרת מותקן za בגרסה הכי חדשה (תומך SP2 ), בקליינט אחד הוא גם מותקן ובשני יש את הפיירוול המובנה של ווינדוס.

זאת בעיה די רצינית, לפחות מבחינתי.

כל תשובה תתקבל בברכה.

פורסם

גם לי יש בעיה דומה !!

יש לי בבית רשת בין 2 מחשבים המחוברים לסוויץ ואליו מחובר מודם כבלים בחיבור קבוע אשר נותן IP אוטומטי ל2 המחשבים ברשת דרך הסוויץ.

שניהם עם Windows XP Pro - אחד עם SP2 והאינטרנט עובד יופי טופי ובשני היה מותקן SP1 והכל פעל מצויין גם - גם הרשת וגם האינטרנט. בסוף השבוע ביצעתי פורמט למחשב עם הSP1 ...והתקנתי Windows XP SP1 ובמקום לעדכן אותו ישירות התקנתי את הSP2 הגרסה הסופית כמובן - אותה גרסה כמו במחשב שלא פורמט.

הבעיה היא שהשיתוף פועל - אני רואה שה Local Area Connection פעיל מצויין בין 2 המחשבים כולל שיתוף - רק האינטרנט במחשב שפורמט והותקן עליו SP2 לא פועל...שיחקתי קצת עם ההגדרות - פועל לבערך חצי דקה - ושוב לא פועל. הסרתי את הכרטיס רשת - התקנתי מחדש - פועל כדקה ושוב פעם לא פועל. בדקתי הגדרות, פיירוול מובנה בSP2 - שום דבר לא עזר.

הסרתי מהמחשב הזה את הSP2 - האינטרנט עובד מצויין עכשיו כמו לפני הפרמוט.

נראה לי באג גדול בSP2...

פורסם
  • מחבר

יש שינוי קל - פתאום הקליינט החליט שיש אינטרנט אבל זה לסירוגין (יש אינטרנט\ אין אינטרנט) ....

פורסם
  • מחבר

כן כן זה בדיוק זה!

גם לי השרת מקצה IP אוטומטית לקליינטים וזה באמת לפעמים םועל חצי דקה - דקה אחרי החיבור הראשוני ואז מפסיק... שיתוף הקבצים פועל כרגיל..

! אין פיתרון?

פורסם

אצלי כמו שאתה מבין אין קליינט והוסט :)

אבל אין פתרון - רק לחכות שמייקרוסופט יוציאו עדכון נוסף שרשמית מטפל בבעיה הזו.

בינתיים אני נשאר עם SP1 במחשב שלא נותן לי אינטרנט עם SP2 :lol:

פורסם
  • מחבר

בושה וחרפה.

אבל יכול להיות שלמישהו יש פיתרון????

פורסם
  • מחבר

יש שינוי בבעיה, אולי זה ישפוך עליה קצת אור...

כנראה שרק דפדפני האינטרנט לא פועלים, לפחות בקליינט אחד, ותוכנות אחרות יכולות לגשת לאינטרנט.

לפעמים באורח פלא אפשר לגלוש בדפדפן פתאום.

פורסם
  • מחבר

אחרי הרבה חיפושים ונסיונות, כנראה שהבעיה היא עם Zone Alarm Pro 5.1.011 . (כל פעם משהו אחר לא בסדר אצלם...)

למי שיש את הבעיה הזאת, תנסו להוריד את zap לרגע ותבדקו אם הדפדפן בקליינט פועל טוב (זה מה שקרה אצלי)  כתבו פה את מה שקרה כדי לאמת את ההנחה.

פורסם

בחדשות האתר פירסמו כתבה על ה SP2, ושם היה לינק לכל התוכנות שיש איתם בעיות ב SP2 (למעשה יש 2 רשימות - אחת של תוכנות שבכלל לא עובדות ואחת של תוכנות ש"עושות בעיות").

הכתבה:

http://www.hwzone.co.il/archive.php?file=newsid1093100520,12970,

Zone Alarm מופיעה שם איזה 4 פעמים (ב-4 גירסאות), ולכן אולי היא באמת מקור הבעיות.

בקשר לבעיה - לא ממש הבנתי - אם הבעיה נובעת מהקצאת כתובות IP אוטומטית ע"י המחשב שמריץ את ה ICS, למה שלא תשתמשו בכתובות קבועות?

לי זה נשמע מוזר שכל התוכנות, למעט דפדפנים, יכולות לגשת לאינטרנט באופן תקין.

האם הבעיה היא רק ב IE או בכל הדפדפנים (Qtec רשם שזה בכל הדפדפנים, אבל רק כדי להיות בטוח)?

לפי מה שהבנתי ה firewall של ה XP מופעל אוטומטית ב SP2, ואולי אצלכם הוא חוסם את הגישה לפורט 80 (למרות שזה נשמע מוזר).

פורסם
  • מחבר

בחדשות האתר פירסמו כתבה על ה SP2, ושם היה לינק לכל התוכנות שיש איתם בעיות ב SP2 (למעשה יש 2 רשימות - אחת של תוכנות שבכלל לא עובדות ואחת של תוכנות ש"עושות בעיות").

הכתבה:

http://www.hwzone.co.il/archive.php?file=newsid1093100520,12970,

Zone Alarm מופיעה שם איזה 4 פעמים (ב-4 גירסאות), ולכן אולי היא באמת מקור הבעיות.

בקשר לבעיה - לא ממש הבנתי - אם הבעיה נובעת מהקצאת כתובות IP אוטומטית ע"י המחשב שמריץ את ה ICS, למה שלא תשתמשו בכתובות קבועות?

לי זה נשמע מוזר שכל התוכנות, למעט דפדפנים,  יכולות לגשת לאינטרנט באופן תקין.

האם הבעיה היא רק ב IE או בכל הדפדפנים (Qtec רשם שזה בכל הדפדפנים, אבל רק כדי להיות בטוח)?

לפי מה שהבנתי ה firewall של ה XP מופעל אוטומטית ב SP2, ואולי אצלכם הוא חוסם את הגישה לפורט 80 (למרות שזה נשמע מוזר).

אני לא משתמש בכתובות קבועות כי יש לי גשר ברשת שמגשר בין שני קליינטים ומשתף לשניהם אינטרנט.

הבעיה היא בכנראה בכל הדפדפנים, כי ניסיתי לגלוש גם דרך mozila firefox ולא הצלחתי.

הXP FIREWALL לא מופעל.

ולגרסה של zap (הכי חדשה) אמורה לתמוך בSP2 (כתוב באתר שלהם)

עכשיו הסרתי את SP2 ויש עדיין את הבעיה, אבל קרו שני דברים מוזרים שמערערים את הקביעה שלי - אתמול ניסיתי לגלוש בקליינט אחד- לא עבד ואז הורדתי את זון אלארם בשרת ופתאום זה התחיל לעבוד, והיום אני גולש עם הקליינט השני (שבו יש SP2, בקליינט הראשון ובשרת הורדתי)  כשזון אלארם בשרת מופעל...   

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים