עבור לתוכן

כמה שאלות בקשר לרשת אלחוטית

Featured Replies

פורסם

האם בשביל לחבר 2 מחשבים ברשת אלחוטית אני יצטרך רק 2 כרטיסים כאלה?

http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=6797

איך הכרטיס הזה באמת?

איזה אורך החוט של האנטנה?

אם אני רוצה לחבר מחשב שלישי אני חייב ראוטר או נקודת גישה (מה ההבדל?) או שאני צריך רק עוד כרטיס כזה למחשב השלישי?

מה טווח של דבר כזה בשטח פתוח ובמעבר בין קירות?

עוד הערות והארות משלכם :)

תודה :-*

פורסם

איזה מבול של שאלות -

כן, יספיקו לך 2 כרטיסים כאלה כדי לחבר שני מחשבים במצב "Ad-hoc" - כלומר מצב P2P ללא נתב\AP

לא מכיר את הכרטיס, אבל בקטע הזה מכשירי USB עולים על הPCI בהרבה.

ואתה יכול לעשות את זה גם עם 3 מחשבים, לא צריך נתב\AP

נסביר כך -

האב\סוויץ' - מקשרים בין מחשבים, חיבור פשוט

ראוטר - מקשר בין רשתות, למשל בין הרשת הביתית שלך לאינטרנט, מתחבר למודם ומחייג, מנתב מידע למחשבים שונים ועושה את כל מה שקשור לחיבור הרשת לאינטרנט

ראוטר ביתי = ראוטר + האב\סוויץ'

AP - נקודת גישה - האב אלחוטי, יוצר רשת קבועה בין מחשבים, ללא ההסתמכות על קיום המחשבים ותלות באחד מהם, כמו כן גם מגשר בין הרשת האלחוטית לרשת קווית שאתה מחבר אותו אליה

ראוטר אלחוטי = ראוטר ביתי + AP

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי כלום

AP זה בעצם כמו סוויץ'/האב?

ולמה מוצרי ה USB יותר טובים?

מה לגבי רשת עם 2 דונגלים של בלוטות' 100 מטר? עדיף?

פורסם

כן, AP זה כמו סוויץ'\האב, זה רק אחראי על העברת תקשורת בין מכשירים, ולא יותר (אבל בגלל שמדובר ברשת אלחוטית אז יש גם עניין של הצפנת התקשורת וערוצים ועוד דברים שקשורים לאלחוט, וגם בהם הוא מטפל)

USB עדיף בגלל הניידות של המכשיר והאנטנה

ובלוטות' ייתן לך מהירויות תקשורת מצחיקות (שלא תמיד יספיקו אפילו להעביר אינטרנט בין מחשבים)

פורסם
  • מחבר

עזובות'ך מהניידות. בא עם הכרטיס הזה אנטנה חיצונית, צריך יותר מזה?

אני לא הולך לחבר ולנתק את זה כל יומיים נגיד ככה.

אתה אומר שזה עולה על ה PCI בהרבה, בקצב העברה, באמינות, במה?

ולמה בעצם צריך AP אם אפשר לחבר 2-3 מחשבים בלי "האב" (עד כמה אפשר באמת?)?

פורסם

לא התכוונתי לניידות סטייל laptop, התכוונתי לניידות של האנטנה איפה שתחבר אותה, יותר מהכרטיס PCI עם החוט שלו, וזה הדבר הכי חשוב בכל מה שקשור לקליטה.

לא יודע לאיזה מספר המצב ad-hoc מוגבל, אבל המטרה העיקרית של ה-AP זה בשביל לחבר קליינטים אלחוטיים לרשת קווית קיימת, למשל כזו עם ראוטר וחיבור לאינטרנט ועוד מחשבים.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שהכרטיס יהיה יותר טוב, לא משהו סומך על USB בקטעים האלה.

מה לגבי שאר השאלות?

פורסם

נראה לי המודמים USB של בזק ממש גרמו לטראומות בקנה מידה ארצי... אני חייב להגיד שמודמים של הכבלים וכרטיסי רשת אלחוטיים זה עניין שונה לגמרי, מניסיון

לגבי טווחים - אפשר להגיד שבאופן כללי לא תהיה בעיה עם כמה עשרות מטרים (לפחות נגיד 50 מטר in the open) אבל ככל שיש יותר קירות ומחסומים באמצע הקליטה דועכת. חוץ מזה, אם בכלל חשבת על זה, אז תחנת אלחוט בתוך ממ"ד זה בכלל לא אופציה

פורסם
  • מחבר

אין לי טראומה ממודמי USB, אני משתמש ברוטל 070 ואין לי איתו בעיות מיוחדות (לא חושב שהוא אשם בכל מקרה)...

פשוט אני מעדיף שזה יהיה עם אנטנה שאני יוכל למקם איפה שאני רוצהף ולא סתם תקוע מאחורה המחשב...

בנוסף במחשב השני אני יהיה חייב כרטיס עם אנטנה כזאת כי כל המחשב בתוך איזה כוך די אטום.

ואין לי ממ"ד.

פורסם

ולמה בעצם צריך AP אם אפשר לחבר 2-3 מחשבים בלי "האב" (עד כמה אפשר באמת?)?

בלי Access Point (שכיום רוב ה-AP באים ביחד עם נתב ו-Switch רגיל מובנה בתוכם ונקראים "נתב אלחוטי") אפשר לחבר מקסימום 2 מחשבים. מחשב למחשב. לא יותר מזה. מה גם שאין הצפנות ואבטחה על הרשת שלך בצורה הזאת, מה שאתה כן יכול להגיד עם AP.

פורסם

שני דברים -

1. אני לא חושב שיש הגבלה כזו נמוכה של מספר מחשבים ברשת Ad-Hoc, בכל מקרה זה לא 2.

2. אני יודע שאצלי לפחות, ממה שבדקתי הרגע, אני יכול לעבוד עם הצפנה גם במצב Ad-Hoc

99% מהשימוש של AP זה חיבור רשת אלחוטית לרשת קווית, מה שגשר אלחוטי למשל לא יודע לעשות.

פורסם

למה צריך נתב / AP ??

הנה חומר למחשבה:

1. טווחים והפרעות:

כשיש AP, כל מה שצריך כדי ש- N מחשבים יעבדו ברשת זה שכל מחשב יהיה מסוגל לתקשר עם ה- AP.

בשביל שרשת ללא AP תעבוד, צריך לוודא שכל מחשב מסוגל לתקשר עם כל מחשב אחר. מה שברור מאליו כשיש כבלי רשת, ממש לא מובן מאליו כשמדובר באלחוט.

אני יכול לחשוב על מספיק מצבים בהם יש כמה מחשבים ובמצב ללא AP

איך תחלק את הערוצים (1-13) בין התחנות השונות? מה תעשה כשיהיו לך 10 תחנות? 100 תחנות?

2. אבטחה:

איך תדע שלתחנה מסוימת מותר להתחבר לרשת? אתה צריך נקודה מרכזית ששולטת על זיהוי התחנה.

יש לי עותק של הסטנדרט לאינטרנט אלחוטי (802.11) ומוקדשים שם הרבה עמודים להסברים על הנושא.

פורסם
  • מחבר

1. במדריך שבאתר כתוב שהטווח של ה 802.11g הוא כ 30 מטרים.

מתוך זה אני צריך משהו כמו 10 מטר + הפרעות בדרך ככה שאני חושב שיהיה פסדר.

לא הבנתי את העניין עם הערוצים, אתה מוזמן להרחיב.

2.

2. אני יודע שאצלי לפחות, ממה שבדקתי הרגע, אני יכול לעבוד עם הצפנה גם במצב Ad-Hoc

פורסם

זה לא סותר, ברשת אלחוטית יש הגנות מעבר להצפנה, כמו סינון כתובות MAC, שלזה הוא התכוון

פורסם

דוגמא:

נניח 3 מחשבים, א,ב,ג שמסודרים בקו ישר.

אם מחשב א' קולט את מחשב ב' ולהיפך, הם יכולים לדבר.

אתה מתקין את מחשב ג' שנמצא מהצד השני של א' ומספיק קרוב אליו, אבל הוא לא קולט את מחשב ב' (כי הוא בצד השני של א').

עכשיו כשמחשב ב' משדר, מחשב ג' לא קולט אותוח ולכן ינסה לשדר גם כן. מחשב א' יקלוט את שניהם ביחד והם יחסמו אחד את השני.

כשעובדים עם AP הבעיה פתורה, כי יש מנגנון של master/slave (מה שאומר ש- AP שונה מתחנת קצה) שמנהל את התקשורת.

הבעיה של הערוצים:

ב- 802.11B יש מספר ערוצים: 11 (ארה"ב) או 13 (אירופה וישראל) או 14 (יפאן). אתה אמור לכוון את כל הכרטיסים וה- AP לאותו ערוץ. אני לא זוכר בדיוק את הפרטים אבל אם אני זוכר נכון אז בפועל השידור מתבצע על יותר מערוץ אחד ולכן יש 3-4 קומבינציות של ערוצים שיכולים לעבוד במקביל.

הבעיה היא איך לסדר כמה רשתות אחת ליד השניה בלי שהן יפריעו הדדית. תחום השידור והקליטה של כל רשת תלוי במבנה ובמיקום הציוד ויש רשתות שונות שגולשות אחת לתחום של השניה והן חייבות חהיות בתדרים שונים.

אם אתה פורש רשת בבנין גדול מאד (בנין משרדים גדול או אולם כנסים) אתה צריך לחלק את הערוצים כך שרק רשתות שונות שמחוץ לטווח הקליטה יוכלו לנצל שוב אותם ערוצים.

זה כמו בעיה של צביעת מפה ב- 4 צבעים כך שמדינות שכנות לא יהיו צבועות באותו הצבע במפה.

הבעיה הנ"ל היא בעיה ותיקה בטופולוגיה (ענף של מתמטיקה).

(ב- 3 צבעים זה בלתי אפשרי, ב- 4 הוכח שאפשרי אבל ההוכחה מבוססת על תוכנת מחשב שסרקה את כל הקומבינציות השונות מבחינה מתמטית, ומתמטיקאים לא כל כך אוהבים סוג כזה של הוכחה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים