עבור לתוכן

כמה שאלות על סוקט 775

Featured Replies

פורסם

מה העתיד של הסוקט הזה? האם יצאו מעבדי 64 ביט בסוקט זה?

למה הם עברו מסוקט 478?

פורסם

הסיבה העיקרית היא יכולת לספק זרם גבוה יותר למעבד ותמיכה בגופי קירור גדולים יותר.

יש לו גם פוטנציאל גבוה יותר לתמיכה בבאסים גבוהים.

כנראה שיהיה מעבד 64 ביט בסוקט 775, אבל הסיכויי שהלוחות שיש היום יתמכו בו אפסי.

פורסם

הסיבה העיקרית היא יכולת לספק זרם גבוה יותר למעבד ותמיכה בגופי קירור גדולים יותר.

יש לו גם פוטנציאל גבוה יותר לתמיכה בבאסים גבוהים.

כנראה שיהיה מעבד 64 ביט בסוקט 775, אבל הסיכויי שהלוחות שיש היום יתמכו בו אפסי.

העניין אם הזרם - זה נשמע לי קצת מוזר בהתחשב בעובדה שאינטל טוענת שהסטפינגים הקרובי שלה יצרכו פחות חשמל

יותר סביר שזה בשביל המעבר לDDR2 והבאסים הגבוהים שיבואו איתו ולPCIE.

המעבד נקרא Pentium4f והוא דוקא די קרוב אלינו, בקשר לתמיכה - אי אפשר לדעת.

פורסם

יכול להיות שסטפינג מתקדם יצרוך פחות זרם, אבל מה יקרה כשהם יתחילו להעלות את התדר, להוסיף 64 ביט ולשים 2 ליבות ?

פורסם

יכול להיות שסטפינג מתקדם יצרוך פחות זרם, אבל מה יקרה כשהם יתחילו להעלות את התדר, להוסיף 64 ביט ולשים 2 ליבות ?

טוב אני לא רוצה להגיד כלום כי כל דבר שיש לי זה רק השערות

בוא נחכה לכפולי הליבות ואז נדבר ...

בכל מקרה 775 פינים זה הגיוני אבל השאלה למה צריך את הLGA הזה ? האמת שלא לגמרי ברור...

פורסם

העניין אם הזרם - זה נשמע לי קצת מוזר בהתחשב בעובדה שאינטל טוענת שהסטפינגים הקרובי שלה יצרכו פחות חשמל

יותר סביר שזה בשביל המעבר לDDR2 והבאסים הגבוהים שיבואו איתו ולPCIE.

המעבד נקרא Pentium4f והוא דוקא די קרוב אלינו, בקשר לתמיכה - אי אפשר לדעת.

מעבדי P4F שאינטל "מוכרת" (זמינים בכמויות די קטנות וגם זה רק במזרח אסיה) עכשיו מיועדים לשרתים של מעבד אחד ואינם מיוצרים בתושבת LGA775 הרגילה של מחשבים אישיים אלא בתושבת FCLGA775. אני לא יודע מה בדיוק ההבדלים הפיזיים בתושבת הזו אבל לפי האתר של אינטל הם קיימים.

מעבדי ה-P4F למחשבים אישיים עדיין לא קיימים ואי אפשר לדעת מתי אינטל מתכוונת לשווק אותם. ככה שקשה לי להאמין שהם קרובים אלינו.

לגבי הסטפינגים הבאים שדל אינטל, שמועות טענו שסטפינג D של P4 יצרכו פחות חשמל ובפועל זה התבטא בפחות מ-3-4Watt. לגבי סטפינג E שיכלול גם NX Bit יצא לי לקרוא סקירה מקדימה עליו וגם הוא לא מציע שיפורים מבחינת צריכת חשמל. אני חושב שגם סטפינג F ו-Z לא יעזרו לאינטל כי הבעיה נובעת מהארכטיקטורה עצמה, נראה לי שצריך לעשות שם שינוי מסיבי כדי לגרום לו לצרוך פחות חשמל.

פורסם

שינויים בין סטפינגים יכולים להיות גדולים מאוד לפעמים - למשל בCG של AMD הוחלף הבקר זכרון ושופר הCNQ .

ועוד טיפה סטפינגים למעלה זה כבר ליבה חדשה .

אבל אם אתה אומר שמדובר בכמה וואטים נוספים - אז אינטל ממש בבעיה לא ברור לי איך הם מתכוונים לקרר את הE3.8 ו 4.0E אם הם לא ידחפו את הBTX יותר מהר.

הקטע המוזר הוא שליטוגרפיה אמורה להוריד טמפרטורות - המצב כאן הוא הפוך - זאת אומרת שאינטל תקועים עם ליתוגרפית 0.09 עם ביצועים פחות טובים משל 0.13 , לא ברור לי איך מתכוונים להעלות עוד מהירויות שעון ככה

פורסם

הבעיה שלהם היא לא הליתוגרפיה, ה 0.09 עושה את העבודה שלו. אבל את כל היתרון של התהליך הקטן יותר הם הרסו ע"י זה שהגדילו את מספר הטרנזיסטורים מ 57 מיליון ל 125 מיליון.

אם לפחות הם היו משפרים את הביצועים עם כל הטרנזיסטורים היה אפשר לקבל את זה, אבל ממש לא ברור מה הם עשו עם כל הטרנזיסטורים האלו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים