עבור לתוכן

המחשב לא מזהה את ההר דיסק כ-UltraDMA רק dma רגיל

Featured Replies

פורסם

יש לי הגדרות בביוס לבחירת "סוג תקשורת"

pio: mode1\mode2\mode3\mode4\auto

לחיבור הראשון על הלוח אם יש שניים כאלה ולחיבור השני יש שניים כאלה

ואחרי זה יש

DMA: לאפשר (מצב auto) את ההאפשרות הזאת או לבטל אותה כמו באפשרות הראשונה יש שניים כמו זה לכול אחד מהחיבוריים על הלוח אם

ועכשיו השאלה שלי

ניסיתי לעשות את כול האפשרויות auto אחרי שהוינדוס עלה ראיתי שאת ההר דיסק הוא הפך לי לpio mode

ואת הסידי רום הוא הפך לי ל ulta dma

ניסיתי לשנות את זה בכול מיני "משחקים" בביוס בהגדרה הזאת

לבסוף עשיתי את ההגדרה של ההר דיסק בpio ל mode 4 ואת כל השאר ל auto

את ה dma עשיתי "דיסאבייל" משום מה המחשב מעדיף לתת את הסוג תקשורת הזאת לסידי רום..

אחרי שהוינדוס עלה ראיתי שהוא כותב במצב של ההר דיסק dma mode..

למה הוא לא נתן לי אפשרות לעשות את ההר דיסק על  ultra dma ? זה הרבה יותר מהירות לא?

זה נראה כאילו הוא מגביל אותי לdma mode בלבד בקטע של ההר דיסק בלבד לפי מה שהבנתי זה יכול לתת שיפור ביצועים משמעותי.. אז למה לא..

תודה לעונים..  :)

פורסם

אפשרויות:

1. כבל לא מתאים - לעבודה ב ultra DMA אתה צריך כבל של 80 גידים ולא של 40. 40 מתאים היום רק לכונני CD. זאת האפשרות הסבירה ביותר.

2. תתקין את הדרייברים של הלוח שלך, ובמיוחד של ה chipset.

3. הלוח/דיסק קשיח לא תקינים (אבל זה ממש לא סביר).

4. תקבע את כל האפשרויות ב BIOS ל AUTO.

פורסם
  • מחבר

הורדתי תוכנה מהאתר של החברת הר דיסק - הגדרתי את ההרדיסק ל66 מגה לשניה ועכשיו הוינדוס מגלה את אותו כultra dma ואת הסידי כ dma רגיל

מה שמוזר גם על הלוח יש לי רק 40 פינים לכול חיבור אין לי מושג איפה יכנס חיבור של 80 פינים

יש לי את הלוח הבא:

http://www.avadirect.com/product_details_parts.asp?PRID=875

ואת ההר דיסק הבא:

http://www.seagate.com/support/disc/ata/st360020a.html

אם אתה חושב שכדי\צריך לקנות כבל של 80 פינים תענה לי בשעה\שעתיים הקרובות שאני יוכל לקפוץ לקנות..

תודה.. :)

פורסם

החיבור של ה80 גידים ושל ה40 גידים הוא אותו חיבור ההבדל הוא שה 80 גידים פחות רגיש להפרעות כי כל גיד שני הוא סיכוך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים