עבור לתוכן

זקוק להמלצה: קירור יעיל ושקט למעבד P4

Featured Replies

פורסם

שלום לכם.

המעבד שלי (Intel Pentium 4A, 2000 MHz ללא שום O/C) החל מאז תחילת יולי (בדיוק לאחר ששדרגתי מGF2 לR9600XT) להתחמם לטמפרטורות של מעל ל57 מעלות כמעט כל פעם שאני משחק במשחקים עם גרפיקה רצינית (ואפילו כאלה עם גרפיקה פחות רצינית - Enemy Territory לדוגמא). מרחתי מחדש משחה תרמית ג'נרית טרייה שהייתה בסביבה (אל תשאלו) ביעילות, על פי המדריך שישנו כאן באתר, אבל לא היה שיפור משמעותי במיוחד. הגעתי למסקנה שאני צריך גריז תרמי או HS/F יותר רציניים בכדי לשמר את המעבד שלי.

לצערי התקציב די מוגבל לאחר קניית כ. המסך ובזבוזי הקיץ השונים, ולכן אני זקוק להמלצה על HS/F שאפשר לקנות מהאינטרנט בלא יותר מ- 180 ש"ח כולל מע"מ כולל משלוח, או לחלופין המלצה לגריז תרמי איכותי וכמה שיותר זול (מכיוון שאני רוצה להשאיר לי מספיק כסף להוסיף עליו גם HS/F אם זה לא יספיק.)

הHS/F לא חייב להיות טופ שבטופ, רק שלא יהיה רעשן מדי, ושישמור את המעבד שלי בטמפרטורה בטוחה גם תחת מאמץ כבד. נמאס לי לשמוע את הASUSprobe שלי ברקע כל שתי דקות כשאני משחק במחשב. אם בכלל יש שאלה בדבר, הHS/F צריך להתאים לSocket478.

תודה רבה מראש.

פורסם

בקשר לגריז תרמי אני לא יכול לעזור לך (אני לא מבין בזה)

אבל אולי זאת לא הבעיה?

כמה מאוררים יש לך במארז? אולי אין לך מספיק פשוט?

אולי האלה שיש מלאים אבק ולכן לא מגיעים לתפוקה מלאה?

תנסה לעבור על המאוררים שיש (ועל הגרילים שלהם) ולנקות

אותם מאבק ותראה אם המצב משתפר

ואולי כדאי לך לנסות להוסיף מאוררים

בעקרון 57 מעלות זאת טמפרטורה ממש ממש גבוהה לדעתי

למעבד כזה בלי OC (אני חושב),אפילו במאמץ

פורסם
  • מחבר

בקשר לגריז תרמי אני לא יכול לעזור לך (אני לא מבין בזה)

אבל אולי זאת לא הבעיה?

כמה מאוררים יש לך במארז? אולי אין לך מספיק פשוט?

אולי האלה שיש מלאים אבק ולכן לא מגיעים לתפוקה מלאה?

תנסה לעבור על המאוררים שיש (ועל הגרילים שלהם) ולנקות

אותם מאבק ותראה אם המצב משתפר

ואולי כדאי לך לנסות להוסיף מאוררים

בעקרון 57 מעלות זאת טמפרטורה ממש ממש גבוהה לדעתי

למעבד כזה בלי OC (אני חושב),אפילו במאמץ

את כל הפנים של המחשב (ובמיוחד מערכת האיוורור) ניקיתי בעזרת פחית אוויר פעמיים מאז סוף יוני. (ואת המאווררים עצמם ניקיתי גם במברשת).

מה שיש לי כרגע זה שני מאווררים:

1. Arctic-Cooling שקט חכם 1000-2500RPM שנשלט על ידי הטמפרטורה במארז, מכניס אוויר מקדימה למטה.

2. מאוורר גנרי אבל חזק יחסית, מוציא אוויר מאחורה למעלה (ממש מתחת לספק).

שניהם 80מ"מ.

יש לי עוד Arctic Cooling (זהה לנוכחי) שמחכה להתקנה. פשוט יש לי על הבורד רק שני חיבורי מולקס של שלושה פינים ואין לי ממיר, אז עד שאני משיג או מאלתר אחד המאוורר הזה נשאר בחוץ (אני לא רוצה להחליף לו את החיבור ידנית כי אני אצטער על זה פעם הבאה שאני מחליף בורד).

כרגע הפתרון שלי להתחממות הוא זה שאני משאיר את המארז פתוח רוב הזמן. כשהמארז פתוח המאוורר החכם רץ בסביבות 1500RPM, כשהמארז סגור הוא נוטה לכיוון ה1700 נדמה לי. אני גם לא יודע בדיוק באיזה מהירות הוא רץ תחת מאמץ כי לא טרחתי לבדוק פעם אחרונה ששיחקתי במשחק כבד.

פורסם

תיקנה את ה

Zalman CNPS7000A-Cu Cooler for PIV/AMD

קירור מעולה ושקט

פורסם
  • מחבר

תיקנה את ה

Zalman CNPS7000A-Cu Cooler for PIV/AMD

קירור מעולה ושקט

איפה ניתן להשיג אותו בטווח המחירים שרשמתי?

פורסם
  • מחבר

כמה טוב הSpire SP420B8 CopperStream? בהשוואת הHS/Fים שיש קישור אליה בת'רד הטמפרוטורות וההמלצות הייתה ביקורת מאוד אוהדת על גוף הקירור הזה ומצאתי אותו בפנדה מחשבים ב158 ש"ח. הוא שווה את הכסף?

(מצטער על ההקפצה.)

עריכה:

ומה בנוגע לVANTEC AeroFlow TMD VP4-C7040 FOR P4? אותו מצאתי בפנדה ב139 ש"ח... בזיגזג יש אותו בגרסאת 5600RPM ב- 156 ש"ח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים