עבור לתוכן

בעיה , לא קריטית אבל מוזרה

Featured Replies

פורסם

ראשית אני עובד על WIN98 לא SE

שדרגתי לאמא שלי את המחשב הישן שלה למחשב הישן שלי (מP3 500 לWillimate 1700) ומשום מה אם אני מחבר את הכרטיס קול הישן שלה (Creative Vibra 128) אני מקבל הודעה של משהוא כמו

" IRQ שגוי לSoundblasterPCI בחר בביחרה אוטומטית בהגדרות ההתקן" הבעיה שהבחירה שמה היא כבר מוגדרת על אוטומטי ואם אני מנסה לשנות את ז בווינדווס הוא אומר לי שאי אפשר לשנות את המשאבים האלו או משהוא כזה , כמובן שמדובר בלוח אם ערבי(PC-Chips m927l) שלא נותן לי בכלל בביוס לשנות IRQ לדברים.

במקום להתחבט בבעיה פשוט הגדרתי למחשב להשתמש באונבורד סאונד ...אבל אני לא אוהב להתחמק ככה מבעיות ... יש רעיונות ?

עוד משהוא , משום מה הווינדווס מזהה את המעבד כ GenueIntel x86 family 15 model 1 stepping 2

הוא אפילו לא מזהה את המהירות של המעבד ... זה פשוט כWin98 לא יודע לזהות מעבדים שיוצרו אחריו או שזה בגלל שלא פירמטתי בין השדרוג למקור?

פורסם

בWIN98 הוא לא רושם את המהירות של המעבד.

הוא מזהה את המעבד כ GenueIntel x86 family 15 model 1 stepping 2

פורסם

אם לא התקנת מחדש את וינדוס אחרי השידרוג כדאי שתשה את זה.

לפחות תסיר את הדרייבר של הכרטיס קול ותתקין אותו שוב.

פורסם
  • מחבר

אם לא התקנת מחדש את וינדוס אחרי השידרוג כדאי שתשה את זה.

לפחות תסיר את הדרייבר של הכרטיס קול ותתקין אותו שוב.

התקנתי מחדש , אבל לא התקנה נקייה אלא התקנה מעל ההתקנה (דרך הפעלת setup מהCD בתוך ווינדווס , בלי בוט לדוס או משהוא כזה)

בכל מקרה אם זה הפתרון זה לא ממש משנה ... אני אפילו לא בטוח אם האונבורד לא יותר טוב מהכרטיס קול הענתיקה הזה.

פורסם

אני חושב ש 98 משתמש בהגדרות של ה BIOS בכל מה שקשור ל IRQ ו DMA. נסה להקצות IRQ מסויים (מומלץ IRQ 5) לחריץ ה PCI בו נמצא כרטיס הקול. כמו כן - תבטל את הכרטיס שעל הלוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים