עבור לתוכן

מה ההליך לקבלת פטור בטירונות?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לדעת איך בדיוק אני משיג את הפטור. אני צריך לגשת לרופא המשפחה כדי שיתן לי איזה אישור, ואיתו לגשת לרופא הצבאי? אני צריך לגשת לרופא הצבאי מייד אחרי שאני מגיע לבסיס הטירונים? אני צריך לגשת לרופא בבקו"ם???

??????

תודה.

פורסם

גם וגם וגם. הכי טוב. כל מה שאתה יכול, אפילו תמציא, אצל הרופא האזרחי והם לא יוכלו להתווכח עם זה. בצבא גם אם יש לך דלקת ריאות הם יגידו לך שזה ברונכיט (כן, גם זה קרה לי). מה שאתה יכול, תוציא פתורים אצל רופא משפחה, אל תתאצל, ריצה לקופ"ח וגמרנו. תיקח עותקים לפתור כדי שכשיקחו לך אותם בבקו"ם ויגידו שהם מוסיפים את זה לתיק הרפואי שלך, לא יקרה לך המצב שקרה לי שהם לקחו לי את הפתור ואיבדו אותו (יחד עם בדיקות הדם) ואחרי זה צעקו עלי ונהגו בניגוד לפתור והחריכו אותי לרוץ עם ציוד, נשק ו-2 קיטבגים. קח 3 עותקים מהפתור, אחד לבקו"ם, אחד לחובש שבודק אותך כשאתה נכנס לבסיס טירונים, דחוף לו את זה בפרצוף, אחד לנופף למ"פ הכלבה מול הפרצוף השעיר שלה, ואחד שיהיה לך עם הפק"ל כיסים לכל מיקרה שלא יבוא.

פורסם
  • מחבר

ומי צריך לאשר לי את הפטור באופן סופי? המכתב מרופא המשפחה מספיק או שאני צריך את החתימה של הרופא בבסיס?

ומתי אני צריך לגשת אל הרופא בבסיס כדי לקבל את הפטור?

תודה.

פורסם

כעקרון רופא המשפחה הוא שקובע לך דברים שהיו לפני הצבא ולרופאים הצבאיים אין מה להתווכח. אם המפקד שלך יתווכח - תגיד לו לאן לדחוף את הויכוחים שלו.

פורסם

ועדיין פטור רפואי חייב להיות מאושר וחתום ע"י רופא צבאי.

ה-פטור זה על אסטמה שזה כולל ריצות קפיצות מסעות וכו'

על מטבחים: שלשולים ובחילות

מיגרנות: תוספת שעות שינה

פלטפוס ובעיות גב: שמירה בישיבה

קב"ן :פטור מהחיים ;)

מה עוד אתה צריך ?

פורסם

מיגרנות לא נתנו לי כלום חוץ מדקסמול.

בעיות גב גם לא - רק גרמו לי שהן יחמירו וכבר יש אפילו סימן חיצוני.

קב"ן - למרות כל הבלגאנים וההגדרות שלה אלי כמישהי מסוכנת לסביבה, הזונה איימה להעיף אותי מהצבא אבל אף פעם לא נתנה לי פתור מנשק. בסוף לא התנגדתי ונתתי להם להעיף אותי. כמה אפשר לסבול?

פורסם

ומה אלרגיות יכול לתת?

פורסם

בלאט לעזאזל איתכם , לכו לצבא , תשרתו כמו גדולים וזהו .

מה הקטע בלנסות לברוח מזה , אותם חיילים שפעם היו חברה כמונו מגנים עלינו ושומרים על ביטחונינו ועל ביטחון עם ישראל ואתם מנסים להשיג פטור מטירונות שואלים איך לקבל הרבה "ג" ובלה בלה בלה .......

תלכו לצבא וזהו , תחשבו מה היה קורה אם כולם ניו לא הולכים לצבא

פורסם

לכמות התיזוזים שלך בטירונות 02 יש השפעה של פחות או יותר 0 על ביטחון עם ישראל

פורסם

לא נכון

פורסם

אכן,זה לא נכון...

יש השפעה בדיוק של אפס על ביטחון מדינת ישראל

אני אישית אנסה להוציא פטור מכל דבר אפשרי

ושירות קל בכיף שלי,אם אפשר במודיעין עדיף

קרבי אני גם ככה לא יכול להיות,

לא עם האסטמה שלי

אז מה זה משנה אם אני ארוץ מסביב לבסיס או לא?

ואם כולם לא היו הולכים לצבא,לא היה צבא

אבל הניסיון מראה שזה לא המצב

אז תפסיק לזבל בשכל

זה כמו שאני לא מתכוון ללכת להצביע כי זה

חסר כל משמעות (קול אחד מתוך מיליון,מה זה משנה?)

ואז אתה תגיד "ואם אף אחד לא יצביע?"

אז אני אגיד לך "אבל זה לא המצב,אני מדבר על המציאות,לא על תאוריות נחמדות"

פורסם

בעקרון - בטירונות 02 - אם אתה מקבל פטור מנעליים צבאיות ליום אפילו - אתה יכול ללכת איתם כל הטירונות - אף אחד לא טורח לשאול לפי נסיוני 8)

צבא זה חרא

עובדה.

פורסם

כמה שאתם ילדותיים .

אולי זה לא רק אתה חשוב ככה , מספיק גפרור אחד בישביל לשרוף יער שלם ..........תחשוב קצת על מה שאתה אומר , כי אתה אומר " זה רק אני " ויש עוד מלאה כמוך שאומרים ככה ובסופו של דבר זה משפיע .

אתם תדברו אחרת על הצבא אחרי שחבר שלכם חס וחלילה יפול בקרב ואז תצטערו על זה שאתם יושבים במשרד ו"לא עושים " כולם ושחבר שלכם נפל בקרב ולמה אני לא הייתי במקומו שם .

תבא זה חשוב , תיהיו גברים לעזאזל .

פורסם
  • מחבר

תשמע, זה לא שאני נגד שירות והתחמקות מזה. אני פשוט לא חושב שהתיזוזים שאני צריך לעבור בטירונות ישפיעו על התיפקוד שלי בהמשך השירות! אני עתודאי, אני לא צריך לדעת לרוץ מהר או להסוות את עצמי בתנאי שטח או כל דבר אחר שחי"רניקים עושים (ואל תנסו להציג את זה כאילו אני מזלזל בחי"רניקים!!!).

נחזור לנושא

אני צריך לבקש מהרופא בקופ"ח שירשום לי פתק שאומר בפרוש שאסור לי לעשות משהו או שהדפס תקציר של התיק הרפואי שלי (מה שכולל את כל הבעיות הכרוניות, המומצאיות, ואת אלא שנמצאות תחת מעקב) יספיק? 

פורסם

מי שהולך ל02 ממילא לא יהיה קרבי ולכן הרצון להוציא פטורים הוא טבעי מאליו. ומי שהולך לקרבי פטורים

לא יהיו בראש מעייניו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים