עבור לתוכן

השארת המחשב דולק ימים רצופים = נזק ?

Featured Replies

פורסם

המחשב שלי לא נכבה לעולם

פעם כיביתי אותו לרגע וכשהדלקתי מחדש נשרף הספק ולקח איתו חצי מחשב

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

כמה שזה לא מצחיק, זה מצחיק.

לדעתי Ice2k נתן את הפירוט הכי טוב שאפשר והכי נכון. לדעתי כדי לכבות ולהדליק אם אתה מתכוון לעזוב את המחשב ליותר משעתיים שלוש, ובטח אם זה ללילה\יום שלם או יותר.

חלק אמרו פה שכיבוי\הדלקה של המחשב פוגע בדיסק קשיח, השארת המחשב דולק 12 שעות פוגעת בדיסק קשיח יותר מאשר כיבוי והדלקה שלו פעם או פעמיים, לדעתי.

אגב, לאחד שכתב פה לגבי הטמפרטורות, אני לא מבין גדול בתחום אבל לדעתי ההתקררות של הרכיבים לא ממש פוגעת בהם, גם לטווח הארוך, מכיוון שזה מתקרר לאט ובמתינות, לאומת זאת ההתחממות פוגעת בהם יותר, כי זה קורה בבת אחת ובמהירות.

עדיין, לטעמי עדיף לכבות את המחשב מאשר להשאיר אותו דולק 12שעות נוספות.

דבר נוסף שאני חייב להתייחס אליו, לבעלי ספקים ג'נריים, בעיקר ישנים: אל תדליקו את המחשב בקביעות בלי לכבות אותו (24HR)! אני מכיר כמה שעשו את זה והספק פישל בסוף ונשרפו להם רכיבים! (לגבי RadOctober, הספק גם ככה היה עייף מאוד, גם אם לא היית מכבה אותו הוא היה נשרף אחרי יומיים כנראה.)

בקיצור: אם המחשב לא מתכוון לעשות כלום למשך יותר מ3 שעות, כבו אותו בלי היסוס!, אין טעם להשאיר אותו דולק, השארתו דולק פוגעת בו יותר מאשר כיבוי\הדלקה.

בכל זאת, עדיין לא בריא לכבות ולהדליק יותר מידי פעמים ביום.

• תגובות 32
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בעבר (4שנים) היה לי מחשב פנטיום 4 1.6 עם לוח VIA, בזמנו השארתי את המחשב דלוק 24 שעות במשך בלי להגזים חצי שנה לפחות (!!)

אחרי 9 חודשים של המחשב הוא פשוט נשרף! שלחתי לתיקון באחריות ומסתבר שנשרף הלוח-אם, אבל רק הלוח אם, במעבדה שאלו אם אני רוצה להוסיף ללוח איכותי של Asus בתשלום או ללוח פשוט של VIA באחריות, הוספתי כסף ומאז עד היום אני משאיר את המחשב ימים על ימים ללא כיבוי ולא נשרף לי שום חלק במחשב,

קיצר, צריך חלקים איכותיים ולא זבל, לשמור על טמפרטורות נורמליות והכל יהיה בסדר.......

פורסם

או לא ....

(כשמדברים על סטטיסטיקה צריך גם לדעת איך לעשות אותה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים