עבור לתוכן

השארת המחשב דולק ימים רצופים = נזק ?

Featured Replies

פורסם

אתה לאתה לא נותן אטרנטיבה להשוות אליה, ברור שמחשב כבוי נשחק פחות ממחשב דולק. לצ'יפים כמו המעבד או ליבה של הכרטיס מסך יש זמן חיים שאחרי הזמן הזה הטרנזיזסטורים שלהם כבר לא עובדים כל כך טוב ולא עוברים ממצב מוליך למצב לא מוליך וחזרה. זה לוקח לפחות 10 שנים, לפעמים יותר קרוב ל15 שנה. אוברקלוק למשל, מקצר את הזמן הזה. אם תפעיל את המחשב שלך חצי מהזמן אז גם תאריך את החיים של הצ'יפים, אבל בטווחי הזמן האלה זה לא ממש רלוונטי, נכון? חוץ מזה ציינו כאן סיכונים הרבה יותר ממשיים כמו נחשולי מתח שיכולים לפגוע במחשב עובד שגם עליהם צריך לחשוב.

כל העובדות כאן, תסיק בעצמך...

זה נכון שיש "אורך חיים" מסויים למעבדים וכו' אבל בדר"כ הוא ארוך מספיק כדי שעד שהוא

ימות בגלל זה אתה כבר תחליף את המחשב

אבל לעומת זאת רכיבים כמו הארד דיסק למשל נשחקים בתהליך הכיבוי והדלקה מחדש

ולכן לדעתי עדיף שהמחשב ישאר דלוק כל הזמן,אפילו בלי מגן זרם או UPS

ואם אפשר להשיג או לקנות מגן זרם או UPS זה בכלל יהיה טוב

• תגובות 32
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אפשר שאלה? תודה :)

האם זה לא יקר להשאיר את המחשב דלוק 24/7

פורסם

אפשר שאלה? תודה :)

האם זה לא יקר להשאיר את המחשב דלוק 24/7

כל הנושא דיבר על האם זה בריא או לא למחשב

בקשר להאם זה יקר מבחינת החשמל זאת בעיה אחרת שלא קשורה בדיוק לנושא...

פורסם

אני רק רוצה לציין שכיבוי והדלקה בתדירות גבוהה יכולים לגרום נזק, לא רק להתקנים מכניים, אלא גם לשבבים (צ'יפים, ג'וקים).

תחשבו על זה ככה - יש לך 2 כוסות זכוכית - אחת אתה מחמם ומקרר כל הזמן, ואחת אתה משאיר מחוממת כל הזמן. איזו כוס תיסדק מהר יותר?

זאת שמחממים ומקררים כל הזמן, כמובן.

עכשיו - כאשר המחשב עובד, זורם זרם ברכיבים שלו והם כמובן מתחממים. כאשר מכבים את המחשב - הרכיבים מתקררים. כשמדליקים אותו שוב - הרכיבים שוב מתחממים וכו'.

אני גם דיי בטוח שהרכיבים מסוגלים לעבוד בטמפרטורה קבועה במשך הרבה זמן (במסגרת הטמפרטורות המתאימות לרכיבים), אבל ייגרם להם נזק מהר יותר אם הטמפרטורה שלהם תשתנה כל הזמן.

פורסם

ההבדל טמפ של המעבד שלי בין זה שהמחשב כבוי לבין זה שהוא דולק הוא גג 8 מעלות. אבל ההבדל בין מאמץ ללא מאמץ הוא 15 מעלות. חוץ מזה, הקירור והחימום הזה של המעבד קורה רק 365 פעמים בשנה, זה כלום לעומת כמה פעמים הוא עובר ממנוחה למאמץ וחזרה.

פורסם

ההבדל טמפ של המעבד שלי בין זה שהמחשב כבוי לבין זה שהוא דולק הוא גג 8 מעלות. אבל ההבדל בין מאמץ ללא מאמץ הוא 15 מעלות. חוץ מזה, הקירור והחימום הזה של המעבד קורה רק 365 פעמים בשנה, זה כלום לעומת כמה פעמים הוא עובר ממנוחה למאמץ וחזרה.

נכון...

אבל עדיין,

זה משהו

וחוץ מזה המעבד הוא לא הרכיב היחידי שסובל מבלאי כתוצאה מכיבוי והדלקה מחדש

פורסם

אין לשאלה הזאת תשובה מדעית כי זה לא מתמתיקה , אז כל התשובות החד משמעיות הן לא לעניין. מה שכן הסטטיסטיקה עובדת פה יפה ואם יגידו לכם שאם אתם משאירים את המחשב "דלוק כל הזמן" לעומת "מכבים אותו מתי שלא נוגעים בו להרבה זמן" אז יש סיכוי של 5-10 אחוז שתפגעו בכל המחשב או באחד מרכיביו - כולל בעיות אי יציבות - אז זה כבר נשמע מפחיד יותר נכון ?  :)

אז ככה - אין "יהרוס או לא " אלא יש "בריא לא בריא" כמו שאנשים הזכירו פה , ויש חשיפה לסיכונים כמו שאנשים הזכירו פה.

לגבי אורך חיים של חלקים - לכל אלו שאומרים שאין בעייה "בריאותית" להשאיר את המחשב פתוח כל הזמן - אתם בעצם גם אומרים (או צריכים) להגיד שגם אין שום בעייה בריאותית לעבוד על אוברקלוק לאורך זמן וכל הקירור המיוחד זה לא לעניין (יש עובד או לא עובד), - כי זה אותו הדבר כמעט שני המשפטים הללו. הבעייה הגדולה היא הרכיבים המכנים - בהארדיסיק שלכם אתם מתעללים קשות אם אתם משאירים את המחשב פתוח כל הזמן ובהחלט מקצרים את אורך החיים שלו (ומי שעברו אצלו לפחות 20 הארדיסקים יודע כמה בסוף מתים) - ראו דוגמה הדיסקים לשעבר של IBM - הגדרת הבעייה היתה קשורה לשימוש ממושך בין היתר. אבל בכל מיקרה הפעלה קבועה ו"חשיפה " ממושכת להרבה חום שנוצר בעיקבותה - "מענים" את כל הרכיבים האלקטרונים , לא סתם יש במחשבים תעשייתים קירור עצבני - דברים נהרסים סטטיסטית - ואת זה חשוב לזכור.

הדבר השני - חשיפה לסיכונים : במהלך חיי היו לי לא מעט מחשבים ולא מעט רכיבים , לא מעט גם הלכו לי קליל וכמעט כל מה שנהרס היה בגלל בעיות בחשמל , נפילת מתח ברשת החשמל יכולה לשרוף למחשב את הצורה - וזה קרה לי לא מעט פעמים (ולא סתם ממליצים על ספק טוב שיודע להגן כמה שיותר), צריך בדיוק שנייה אחת בשביל שכל המחשב כולל מידע שהיה בדיסק - ילך , זה ממש חבל וזה המון כסף ובאלאגן. היו לי גם מיקרים שהלך רק ספק וכרטיס מסך , היו פעמים שיותר מיזה. יש עוד לא מעט דברים שיכולים לגרום סיכון למחשב בזמן שהוא פועל (רוב רובם קשורים לחשמל), לכן כדאי לצמצם את חשיפת הזמן שהוא דולק בצורה מיותרת.

ולגבי הדלקה וכיבוי - כדאי להתייחס יותר להדלקה - הדלקה יוצרת יותר לחץ על הרכיבים , לפעמים השנייה הזאת נותנת זץ רציני הרבה יותר של חשמל - זה באמת לא דבר בריא - אז אם אתם מכבים ומדליקים כל 4 דקות - זה ממש לא "בריא". אבל להשוות את זה להדלקה וכיבוי של שלוש פעמים ביום או אפילו פעם אחת זה ממש לא אותו הדבר. השארת הרכיבים דלוקים כל הזמן בלי הפסקה הרבה יותר לא בריאה (לפי אותן הגדרות בריאות) מהדלקה של המחשב פעם או פעמיים ביום.

אז איך לנהוג? אחריי הכל אנחנו רוצים להנות מהמחשב שלנו ולא להשאיר אותו מכובה ומנותק 24 שעות ביממה. אז ככה , את המחשב תשאירו דולק ותהנו כמו שאתם אוהבים, כשאתם עוזבים את המחשב לזמן של  שעתיים,שלוש ומעלה - כבו אותו , לא סיפור גדול , זה יוביל גג ל 3 הדלקות ביום. כשהמחשב לא בשימוש כל הלילה - אז בטח כדאי לכבות אותו. ה"מנוחה" אחריי הכל היא גם דבר בריא לכל הרכיבים. ואם אתם עוזבעם את הבית לכמה ימים - אז כדאי מאוד לכבות את המחשב ולנתק אותו מרשת החשמל (ולא רק את המחשב).

ועוד משהו שמאוד חשוב לציין - כיבוי של מחשבי ATX ומשפחתם מונע רק את החצי הראשון של הבעיות שהזכרתי וחלק מהשני. מחשב ATX כשהוא מכובה על ידי הכפתור הקידמי או על ידי מערכת ההפעלה - הוא עדיין פועל ! , אמנם רוב הרכיבים מכובים, אך הספק עדיין עובד על מוד מינימלי כמו כן לוח האם בצורה עוד יותר מינימלית (תוכלו לגעת בספק ולראות שהוא תמיד יהיה קצת חם - לפעמים אפילו הרבה כי המאורר לא עובד) והכל מחובר לרשת החשמל - בעייה לא רצוייה ברשת וגם במיקרה כזה שהמחשב מכובה הוא יכול ללכת לפח. אז הכיבוי הכי טוב הוא כולל כפתור שיש בחלק מהספקים מאחורה או ניתוק פיזי של הכבל.

וכמה שיותר זמן שהמחשב שלכם יהיה מכובה ומנותק כשאתם באמת לא צריכים אותו (לאורך זמן, לא ל20 דקות) ככה תקטינו את הסיכוי להיפגע מאחת מהבעיות המוזכרות ותקטינו את הסיכוי של "בעיות אורך חיים" של רכיבים, וזמן חשיפה לחום.

כדאי לזכור - יש פה רק שלילי, אין חיובי - אתם לא יכולים לשפר את הבריאות או אורך החיים - כל שימוש שאתם עושים - מוריד,אתם יכולים רק להקטין סיכוי של בעיות כאלו - כשמתסכלים על זה ככה - קל יותר להבין את ההגיון...

טפו טפו טפו שכל המחשבים שלנו ישארו תקינים  8) ערב טוב ....

פורסם

איזה הסבר מפורט :o

תודה רבה לך, קראתי כל מילה :xyxthumbs:

רק שאלה אחת נותרה לי, עד כמה מערכת אל פסק תורמת וכנגד אילו תקלות? נפילות מתח היא חוסמת נכון? ועומס(נחשול) מתח?

האם מומלץ(טוב ברור שמומלץ, u can never be too careful, השאלה היא אם זה באמת צורך? או שזה מיותר?) לשים שקע כזה מגן ברקים?

טוב בכל מקרה אני מתכנן למגן את כל הבית עם UPSים אחרי שנשרפו לי איזה 4 הרד דיסקים באותה שנייה אחת מקוללת לפני כמה ימים... :'(

פורסם

רק שאלה אחת נותרה לי, עד כמה מערכת אל פסק תורמת וכנגד אילו תקלות? נפילות מתח היא חוסמת נכון? ועומס(נחשול) מתח?

מערכת אל פסק (UPS) חוסמת גם נפילות מתח וגם נחשול

שהרי היא בעצם עושה שלא יהיה חיבור ישיר בין המחשב לקיר

אלא תהיה תחנה באמצע שתווסת את החשמל שהמחשב יחבר

ולכן אין סיבה לכך שנפילה או עלייה פתאומית במתח תזיק למחשב

אם יש UPS

לכן זה דבר שכדאי לקנות בעקרון,אבל יקר...

בעקרון אם יש לך ספק טוב אז הוא אמור להגן על שאר חלקי המחשב,

ובמקרה הגרוע רק הספק ישרף,ולא שום דבר אחר

פורסם

מצאתי APC 700INET ברחוב ;D

הוא היה זרוק ליד חנות, שאלתי אם צריכים אותו, ואמרו לי שהוא מקולקל.

לקחתי הביתה, הבאתי מצברים חדשים מחבר שיש לו מלאי, והופפפפפפפ

יש לי מערכת אל פסק חדשה שעולה 1700 שקל ;D

רק שמשום מה ברגע שמחברים את הCOM למחשב הוא מכבה את עצמו :angryfire:

כנראה שבגלל זה זרקו אותו :nutty:

פורסם

שמעו, "להדליק", "לכבות", מתחילים לעשות פה משחקים שכואב הראש! אם אתם רוצים להוריד משהו גדול, תפעילו אותו רוב הזמן, ופעם בשבוע בלילה תכבו לכלכ הלילה. אם אתם לא מורידים, תשאירו עובד ביום ותכבו בלילה!

פורסם

בעקרון אם יש לך ספק טוב אז הוא אמור להגן על שאר חלקי המחשב,

ובמקרה הגרוע רק הספק ישרף,ולא שום דבר אחר

תגדיר ספק טוב

הכוונה רק ל אנטק/אנרמקס וכאלה או שגם HEC חמוד לא יצור בעיה ?

פורסם
  • מחבר

ספק טוב? לא ג'נרי, חברה מוכרת ואמינה, לווא דווקא חברות הגדולות בתחום כגון, אנטק, אנרמקס וכו'.

פורסם

המחשב שלי לא נכבה לעולם

פעם כיביתי אותו לרגע וכשהדלקתי מחדש נשרף הספק ולקח איתו חצי מחשב

פורסם

לא כיבית אותו לעולם ?

נו , ככה לפחות לא קשה לנחש מה הרג את הספק המיסכן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים