עבור לתוכן

WD 60GB 7200ps- תקול

Featured Replies

פורסם

שלום פורום נכבד,

לא מזמן קניתי HDD חדש תוצרת WD והרכבתי אותו על מחשב הP3 450MHZ

הBIOS שלי כנראה ישן ולא מזהה לי את הHDD, אני בכל זאת השארתי את הHDD וקיוויתי שה WIN_XP יזהה אותו

ובאמת בלי שום בעיות הוא זיהה לי אותו.

לא מזמן שיניתי פיזית את מיקום הHDD על ה IDE (לא זוכר איך הייתה התצורה הקודמת) ומאז הWIN לא מזהה לי אותו

ורק לאחר שאני מבצע זיהוי חומרה חדשה הוא מוצא לי את הHDD ומתקין לי אותו, בכל פעם שאני מדליק את המחשב אני צריך לבצע את

הפעולה הזאתי על מנת שהמחשב יזהה לי את הHDD.

אני מאמין שיש דרך פשוטה יותר (עידכון IDE או BIOS או HDD) אבל כל מה שאני עשיתי לא עזר - אולי בגלל שאני גם לא יודע

בבקשה עיזרו לי,כי זה מעצבן!!!!

תודה מראש גל.

פורסם

מוזר...

אין סיבה שהוא כל פעם "יישכח" שההארד דיסק מחובר...

יש לי רעיון שאולי יעזור ואולי לא,

אבל ניסית לשחק קצת עם הג'אמפרים שעל ההארד דיסקים?

פורסם
  • מחבר

ניסיתי, פעם MASTER פעם SLAVE ,על IDE לבד או שירשור עם CD אבל כלום... אותו הדבר הוא פשוט לא מזהה לי אותו...

פורסם

ניסית נגיד ששום דבר לא יהיה מחובר

חוץ מההארד דיסק הבעייתי? (הזה שוינדוס לא מזהה כל פעם)

אני יודע שככה הוינדוס לא יעלה, כי לפי מה שהבנתי

הוא נמצא על הארד דיסק אחר,נכון?

אבל ככה לפחות תראה אם הביוס מזהה את ההארד דיסק

אגב אולי אם יש לך אחריות אתה יכול להשיג מהם שיחליפו

לך את ההארד דיסק אבל לא בטוח

פורסם
  • מחבר

מה אני יגיד לך, את הHD קניתי דרך האינטרנט מאתר שנקרא GTECH לא יודע אם הם קיימים, יש אחריות אבל הHD טוב כי לאחר

שאני מזהה אותו בWIN הוא רץ תקין,אולי אני צריך לעדכן את הלוח אם או הBIOS ,אני פשוט לא חזק בדברים האלה...

פורסם

רגע ההארדיסק מחובר לבד בכבל IDE? אם כן תנסה להחליף את המיקום שלו ולשנות ג'אמפרים

יש סיכוי שהכבל נהרס בצורה כלשהי כשהוצאת את ההארדיסק?

פורסם
  • מחבר

אני יבדוק את הנושא

מה שאני מבין בגדול שאין צורך בעידכון דריבריים?

פורסם

אני לא רואה סיבה לעדכון דרייברים (דרייבר של מה? להארד דיסקים יש דרייברים?)

אולי צריך לעדכן את הביוס של הלוח אם אבל זה גם לא נראה לי יותר מדי...

השערה:

אולי בגלל שהלוח אם ישן כל כך (פנטיום 3 450 מגה הרץ) אז הלוח אם לא

תומך בהארד דיסק גדול כמו שכנראה יש לך?

פורסם

אבל אתה רואה שאחרי הזיהוי הוא פתאום כן תומך

ומפעיל אותו בצורה תקינה.

פורסם

ל WD יש ג'ימפור שונה ל Master ו Stand Alone

כשהכונן לבד הוא אמור להיות בלי שום ג'אמפר

פורסם
  • מחבר

אסף, נדמה לי שאתה צודק, אני יבדוק את זה ויחזיר לכאן תשובה...

תודה....

פורסם

אסך צודק!! יש לי הרד דיסק של WD גם חדש אם 8 מגה באפר וזה אוות הדבר אצלי ;)

פורסם

אמרת דריבר לכונן הקשיח... מממ אז לא :-)

אבל אתה יכול לנסות להוריד דריבר חדש של הלוח אם... אם זה VIA אז את ה 4in1 הזה שלהם

יניב

פורסם

1. ה XP בכלל לא מסתכל על ה BIOS כדי למצוא התקני IDE - הוא מריץ מעין גירסה שלו ל BIOS שבכלל לא קשורה ל BIOS שיש במחשב. ה BIOS מיועד למערכות הפעלה מיושנות כמו 9x ו DOS. עידכון BIOS לא יעזור.

2. אם הדיסק, כשהוא עובד, עובד בצורה תקינה - זה לא הכבלים (מתח או מידע).

3. עידכון דרייברים לא יעזור - שוב הדיסק עובד. דרך אגב, לדיסקים קשיחים אין דרייבר תוכנתי - הדרייבר שלהם הוא חומרתי, מה שאומר שה Windows משתמש בדרייבר משלו, שבסה"כ פונה לכתובת בה נמצא הדיסק הקשיח ושולח אליה פקודות.

לדעתי הבעיה היא ב Windows עצמו:

1. יש בעיה ב registry - הוא משום לא לא שומר את ההגדרות הקיימות. במקרה כזה מומלץ לפרמט.

2. ה Windows נוהג לשמור את כל ההגדרות והדרייברים שבהם הוא עשה שימוש, גם אם ההתקן לא קיים יותר. במקרה שלך - שינית את הכתובת של הדיסק הקשיח (בגלל שינוי המיקום שלו) ומבחינת המחשב מדובר בדיסק אחר לגמרי. יש דרך לפתור את זה, אם אכן זו הבעיה.

אתה צריך להציג במנהל ההתקנים את כל החומרה, כולל התקנים ניסתרים. יש התקנים שלא יוצגו בגלל שמבחינת המחשב הם לא קיימים (כמו הדיסק הקשיח הראשון), אבל הם עדיין על תקן של התקן ו"תופסים" הגדרות. כאן יש לבצע "טריק" קטן - יש להוסיף משתנה סביבתי (Environment Variable) בשם devmgr_show_nonpresent_devices ולתת לו ערך של 1. את המשתנה הזה מוסיפים ב System properties, בכרטסת Advanced. יש לסגור את ה System properties ולפתוח אותו מחדש ואז להיכנס ל Device Manager ואז להפעיל את אופציית Show Hidden Devices. הדיסק ה"פאנטום" יוצג ואז תמחק אותו. תפעיל מחדש את המחשב ותראה אם ה Windows מזהה את הדיסק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים