עבור לתוכן

בעיה חמורה אם דיסק קשיח וא"ק.

Featured Replies

פורסם

שלום, לפני פחות משבוע קניתי כוננן קשיח חדש משום שהקודם כנראה נשרף ממנת יתר של ריסטים או כנראה בעיה אחרת, עכשיו הבעיה קרתה לאחר הא"ק והמחשב ציין שחסר לכונן קשיח קובץ בשם krnl משהו כזה, אני לא זוכר בדיוק, עכשיו היום ניסיתי לשפר את הOC וניתקתי הפעם את הכוננן הקשיח לפני תחילת הא"ק ואחרי שסיימתי לראות שהכל יציב חיברתי חזרה את הדיסק הקשיח והפעלתי את המחשב ושוב כאשר שהכונן הקשיח ניסה לעלות הוא ציין שנמחק קובץ בשם krnl או משהו כזה מהתיקיה של הווינדוס, בקודם פירמוט לא עזר אז אני לא רוצה להסתכן שוב ולפרמט גם את זה ולאבד שוב את כל מה שהספקתי להתקין, והשאלה היא מה גורם לבעיה הזאת? אני בבעיה מאוד גדולה אם הכונן הקשיח לא יפעל (לפחות החדש) קרעתי את התחת בשביל זה למרות שזה לא היה הדבר היחיד שקניתי בקיצור אני בבעיה מאוד גדולה, תודה מראש ומקווה שתמצאו לי פיתרון בהקדם האפשרי.

ערכיה: החזרתי את הכל לכמו שהיה שהייתי בא"ק של 2500@3200+ והמחשב עלה, עכשיו עדיין אני שואל מה הסיבה לזה שאני עושה א"ק יותר גבוהה מ2200MHZ יש את הבעיה שהמחשב נותן איזה שהוא error בעליה של הכונן הקשיח?מה יכולה להיות הסיבה לקח?, שוב תודה.

פורסם

לדעתי - הבעיה היא בזכרונות. תריץ בדיקה על הזיכרונות עם memtest כשהמחשב לא ב OC ותראה אם יש שגיאות.

אם לא - תעשה את ה OC שלך ושוב תבדוק את הזיכרונות. אם אתה רואה שה OC הוא הגורם לשגיאות בזיכרון, תקטין אותו עד שתקבל זיכרון ללא שגיאות. אם זאת הבעיה - כנראה שה OC שלך לא יציב כמו שאתה חושב.

פורסם
  • מחבר

לא הבנתי בדיוק איך אני מפעיל את memtest, בכל אופן אתמול הפעלתי את prime95 למשך 6 שעות ולא היו שום בעיות יציבות.

פורסם

תבדוק על המחשב אחר את שני הדיסקים הקשיחים. תבדוק אולי נדפק הלוח עם או עוד משהו בגלל ה OC.

עריכה:

יש לך בעיית O.C

חומרה שלא מתאימה לOC קורה הרבה.

נובע בעיקר מבעיית טעימות חומרה לOC.

תשאיר את זה על הכי הרבה כאשר המשחב יציב תריץ ל8 שעות prime95 תראה שהמחשב לא מתחמם יתר על המידה ואם הכל עובר כך אתה יכול למצוא את המהירות המירבית של המחשב של ב O.C.

פורסם

זה קורא בגלל שגיאות בזכרון או בגלל מתח נמוך מדי למעבד (יחסית למהירות ששמת אותו..)

כשאתה מעלה את הFSB אתה גם מעלה את מהירות הזכרונות, כשהזכרון לא עומד במהירות הוא מחזיר מידע שגוי והעניין הוא שהכל עובר דרך הזכרון, כשאתה מנסה להעלות את חלונות הוא מטעין קבצים לתוך הזכרון, אם הזכרון לא עומד במהירות שקבעת לו אתה תיתקל בשגיאות ובקריסות מרובות, בנוסף על כך אתה עלול לדפוק את המידע בכונן הקשיח.

בדיקה בPRIME או בתוכנות דומות לאימוץ המחשב לא ממש בודקות את הזכרון וגם אם הזכרון דפוק הבדיקה יכולה להצליח ואתה בדרך כלל לא תראה שגיאות אחרי שחלונות עלה. לכן תמיד תדאג לבדוק *לפני עלייה של חלונות* בעזרת memtest86 לפחות 5-10 דקות ע"מ להיות בטוח שהOC יציב.

פורסם

שמע אני די מופתע מהדרך שלך לעשות OC...

אתה מנתק את הכונן הקשיח... מעלה למהירות הגבוהה ביותר שיש לך POST ואז מחבר את הכונן הקשיח חזרה ומצפה שזה יעבוד לך בלי שום בעיה?

אז לא.

ה"דרישות" ל POST (הפעלה כללית של המחשב) הם הרבה הרבה הרבה יותר נמוכות מהדרישות להפעיל את ה WINDOWS. בדיוק כמו שלהפעיל 3DMRAK לבדיקה אחת יש "דרישה" הרבה יותר גבוהה מאשר סתם את המערכת הפעלה ואחר כך גם להריץ 3DMARK ל 8 שעות גם צריך יותר דרישה

מה הכוונה "בדרישה" אתה שואל? שכל הרכיבים יעמדו באמת בעומס שאתה מעלה עליהם... זה אומר מספיק מתח למעבד. אם אתה מעלה גם FSB וזה חורג מהמהירות של הזכרון אז גם צריך להעלות לו את המתח (אם אתה רוצה, הרמת סיכון פה עולה)... גם המהירות PCI עולה וכך גם המהירות בקר של ה HDD וכן כל הכרטיסים שיש לך במחשב (רשת, קול וכו')

שמע אל תתפלא אם המחשב נדלק ויש לך הודעות שגיאה.

אם העלית עד המקסימום שאתה מוכן להסתכן מבחינת מתחים במחשב ועשית את כל הטריקים שיש ל OC פשוט העלית יותר מדי את המהירות. תוריד בכמה MHZ עד שהכל יעבוד חלק ובלי שגיאות.

יניב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים