עבור לתוכן

בניית פאן קונטרולר

Featured Replies

פורסם

אני חושב שהדברים המסתובים שאתה מתכוון אלהם אלו נגדים משתנים (ביחיד:נגד משתנה)(OT מור כולם לוקחים תמונות מהפרויקט שלך respect!)

ולנושא:

יש כזה כמעט בכל חנות אלקטרוניקה אחרי שתראה את זה, אתה כבר תבין מה שאתה צריך לעשות ואם לא, יש כל מיני סוגים אז תראה איזה אתה רוצה לקנות\קנית

ותעלה תמונה שלו לפה אם אתה רוצה יותר עזרה..

respect!

פורסם
  • מחבר

נגד משתנה נראה כך:

pot.jpg

ומה אני אמור לחבר למה בדיוק? לפי מה שאני יודע אני צריך לחבר רק לחיבור האמצעי...

אז נגיד ואני רוצה לחבר מולקס לזה אז מה אני מחבר למה??? ומה עם האדמה?!

פורסם

זה לא פשוט לבנות את זה ככה סתם - ברגע שאתה רוצה נגדים משתנים (פוטנציומטר ) זה מסבך את כל העסק.

אין לי כוח להסביר פה ושאלו את השאלה הזאת 200 פעמים לפחות בלי הגזמה ! אז תחפש שמה דברים !!!

עכשיו עוד דבר שיעזור לך תעשה חיפוש ושמה חפש הודעה של Vatos-Locos ותעבור שמה תגובה תגובה ואז תבין איך לבנות אחד עם פוטנציומטרים.

בהצלחה

ופעם הבאה לעשות חיפוש במקום ישר לשאול :)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אני בדרך כלל מבצע חיפוש לפני אך הפעם לא יצא לי כי אני ממהר...

לא כל כך הבנתי את התגובות בעמוד השני אבל שירטטתי מעגל לפי מה שהבנתי ותגידו לי אם זה בסדר ופוטנציאומטר של כמה וואט אני יצטרך:

לפי המעגל שעשיתי יהיה מפסק דו מצבי on/off שהוא יכבה או ידליק את הפאן באס. כשהפאן באס יהיה דלוק הלד יהיה דלוק גם כן הוא יהיה ממוקם בסמוך למפסק. חוץ מזה יהיו שלושה נגדים משתנים שישלטו בעוצמת המאווררים. עכשיו תגידו לי בבקשה אם השמעגל שלי נכון ונגדים משתנים של כמה וואט אני צריך? לפי החישוב שלי יצא לי שאם המקסימום שהנגד יוריד אליו זה יהיה כשהמאווררים יפעלו ב-5v אז אני אצטרך 0.98 וואט. דרך אגב איך אני יודע כמה volt הנגד המשתנה יוריד?

ויש לי הרגשה שטעיתי בקשר למפסק... צריך שלוש רגליים לא? וגם צריך לחבר אותו אחרת נראה לי אבל אני לא יודע איך.. בבקשה תתקנו אותי כמה שיותר מהר כי אני מחר בים המלח. ושאלה אחרונה מה נכון השרטוט הראשון או השני אם בכלל? אוי ובשרטוט שכחתי לחבר את האדמה של המולקס שמהספק לשאר הדברים אז תתיחסו כאילו זה מחובר לכבל השחור...

[attachment deleted by admin - 90 dayss]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים