עבור לתוכן

צריך עזרה בתכנון רשת עם שלושה מחשבים

Featured Replies

פורסם

עד היום היתה לי רשת בין 2 מחשבים (במחשב הראשי 2 כרטיסי רשת ובמחשב השני כרטיס רשת).

לאחרונה קיבלתי עוד מחשב ורציתי לחבר גם אותו לרשת רק שאני לא מבין הרבה בעניין לכן אני צריך את עזרתכם.

הבנתי שאני צריך שבכל מחשב יהיה כרטיס רשת ושאני צריך גם HUB וראוטר.

יש לי מודם של אלקטל שפועל על כרטיס רשת והבנתי שאני יכול גם להפוך אותו לראוטר.

מישהו יכול בבקשה להגיד לי מה בדיוק אני צריך כדי לבנות רשת כזו ואיך אני מחבר הכל?

פורסם

את האלקטל אתה הופך לנתב. ואז אתה פשוט מחבר את כל המחשבים ואת האלקטל להאב\סוויץ'. זהו, סיימת, יש רשת.

פורסם
  • מחבר

איך אני בדיוק מחבר את ההאב או הסוויץ' לנתב?

המודם אמור להמשיך להיות מחובר לכרטיס רשת כמו שהוא עכשיו?

כי אם כן אז לאן בדיוק אני מחבר את ההאב\סוויץ' באלקטל?

ואיך אני הופך את המודם לנתב? אני מודע לזה שבטח התפרסמו פה הרבה מדריכים על זה אבל אין לי כח לחפש :P

פורסם

אתה מחבר את כל המחשבים ברשת להאב/סוויטצ', ואת הסוויטצ' למודם (שהפך לנתב).

כדי לפרוץ את המודם של אלקטל- http://www.avi.org.il/

פורסם
  • מחבר

אני מחבר את ההאב או הסוויץ' לכניסה של הכבל רשת שם?

אז אני לא צריך יותר את הכרטיס רשת שאליו המודם היה מחובר?

פורסם

כן, בדיוק. האלקטל לא יהיה מחובר לאף מחשב אלא רק להאב\סוויץ', ובגלל שתהפוך אותו לנתב, לכולם יהיה אינטרנט בו זמנית

פורסם
  • מחבר

אחלה בדיוק הפכתי אותו לפרו תודה רבה על העזרה שלכם :)

עכשיו גם חלק מהתוכנות לא עובדות ולפי מה שאני מבין זה בגלל הפיירוול כן?

איך אני יכול לגרום להן לעבוד חוץ מלבטל את הפיירוול?

פורסם
  • מחבר

אגב בינתיים אין לי HUB אלא רק 2 מחשבים שמחוברים בעזרת כרטיסי רשת.

אם יש HUB או סוויץ' אז הבנתי איך להפעיל את שיתוף האינטרנט בכל המחשבים אבל בינתיים אין לי והשאלה היא איך אני מפעיל את שיתוף האינטרנט בשני המחשבים במצב הנוכחי שלי (אחרי שהפכתי את המודם לנתב)?

פורסם

תגדיר על כל כרטיסי הרשת על כל המחשבים IP של 10.0.0.1/2/3 וכן הלאה. כמו-כן, על כל כרטיסי הרשת תגדיר Subnet Mask של 255.0.0.0.

בכרטיס שמחובר ישר למודם+נתב (האלקטל) תגדיר בנוסף ל-IP גם Gateway ל-10.0.0.138 ואת שרתי ה-DNS של הספקית שלך. בכרטיס השני שמחובר למחשב השני תשאיר מוגדר רק IP.

במחשב השני, תגדיר בכרטיס הרשת שמחובר למחשב הראשון אותו דבר (אותו Gateway ושרתי DNS).

ודבר אחרון: אני לא מבין למה כולם עדיין נתפסים ל-HUB... כל הזמן HUB, HUB, HUB... די! אנשים, תשכחו מהמכשיר המיושן הזה! זה מכשיר מימי הביניים, הוא עובד בצורה מטומטמת, לא שווה לעשות רשת איתו, וגם לא מוכרים אותו כבר בשום מקום.

תכניסו לראש: Switch.

זה מה שצריך בשביל לעשות רשת עם מספר מחשבים. לא HUB.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה אבל כבר קניתי סוויץ' והכל עובד יפה מאוד ואני שמח :)

אין לי מושג מה ההבדל בין האב לסוויץ' חשבתי שזה אותו הדבר O_0

עוד מעט אני גם אחבר את המחשב השלישי עם ווינדוס 98. צפויות לי בעיות בגלל המערכת הפעלה? או שאולי צריך להגדיר את הדברים בצורה שונה שם לכרטיס רשת?

פורסם

על ההבדל בין HUB ל-Switch אתה יכול לקרוא פה.

וההגדרות ב-98 הן פחות או יותר זהות, רק המיקום שלהן שונה.

פורסם
  • מחבר

אוקי ועוד שאלה.

לא ניסיתי אבל אני בטוח שכאשר המחשב שלי כבוי אני לא אוכל להדפיס ממחשב אחר כי המדפסת מחוברת למחשב הכבוי.

יש איזשהי דרך לחבר את המדפסת אל הסוויץ' כדי שכולם יוכלו להשתמש בה גם כשהמחשב כבוי כמו שעשיתי עם האלקטל?

פורסם

רק אם המדפסת שלך תומכת בדבר כזה, ואני מאוד בספק. יש מדפסות רשת שאתה יכול לחבר לחיבור Ethernet ישירות (= לסוויטצ'), וכך אין תלות במחשב כלשהו, אבל צריך לבדוק את זה.

פורסם
  • מחבר

המדפסת שלי היא לא מדפסת רשת ולא נראה לי שהיא תומכת בזה כי אני לא רואה אצלה שום חיבור ETHERNET :\

אין אולי איזשהו מתאם כזה LPT TO ETHERNET או משו? :\

פורסם

יש נתבים שהם גם שרתי מדפסות, אבל חוץ מזה אני לא חושב שיש משהו דומה למה שאתה מחפש

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים