עבור לתוכן

האם על כל חיבלה שנשלחת צריך לשלוח אחת שתאשר את הקבלה?

Featured Replies

פורסם

אני רציתי לתקן אותך או לברר את העניין הזה:

כבר הסברתי יפה מאוד שאתה לא צריך מהירות שליחה גבוהה כי גם ככה סביר להניח שלא תגיע אליה.

למה אני צריך "להגיע" למהירות שליחה גבוהה? זה לא נעשה אוטומאטית כמו מהירות הורדה גבוהה?

זה לא עניין של "להגיע". זה עניין של לנצל את המהירות הגבוהה.

כשאתה גולש, 99% מהתעבורה נכנסת למחשב שלך (דפי HTML, תמונות וכו'). מה שיוצא מהמחשב שלך זה בסה"כ בקשות קצרות לדפים חדשים, ולכן לא צריך מהירות שליחה גבוהה (כלומר מהמחשב שלך החוצה) אלא מהירות הורדה גבוהה (מבחוץ למחשב שלך).

מתי צריך מהירות הורדה גבוהה?

1. כשאתה מקים שרת אינטרנט שלך שזה לרוב לרוב זה עניין לגופים מסחריים ולכן על שרותים עם מהירות שליחה גבוהה משלמים הרבה - זה מה שמאפשר לגבות הרבה כסף מעסקים ומעט כסף מאנשים פרטיים שלא צריכים את זה.

2. כשאתה שולח EMail עם attachments אתה זקוק למהירות שליחה גבוהה - אבל כמה אתה עושה את זה? במקרה הגרוע זה לוקח טיפה זמן שניות לשלוח כמה מגה, אבל זה נעשה ברקע, אז למי אכפת?

צריך לזכור לגבי (1) שאנשים פרטיים שמקימים אתר משתמשים לרוב בשרותי HOSTING בחברת ארוח שרתים ולא אצלם בבית, ולכן הם לא צריכים מהירות העלאה גבוהה (רק כאשר הם מעדכנים את השרות בדפים חדשים - זה כמו לשלוח EMAIL - אם זה לוקח קצת זמן זה לא ממש משנה).

פורסם
  • מחבר

תודה לך.

אני פשוט כשל בקליטה של משהו ספציפי.

מה הקשר בין שימוש מועט ברוחב הפס של המהירות העולה לבין חשיבות מהירות הקו העולה?

במילים אחרות: אם אני שולח אפילו חבילה קטנה,לא כדאי שהיא תגיע מהר יותר ליעדה?

סליחה על ההטרדה.

פורסם

השאלה שלך נובעת מטעות לשונית נפוצה לקרוא לרוחב פס מהירות גלישה (שגם אני נופל בה).

"מהירות שליחה" גבוהה לא תגרום לחבילה שלך להישלח מהר יותר, אלא תאפשר לך לשלוח יותר חבילות (או חבילות יותר גדולות) בבת אחת.

כלומר אם "מהירות השליחה" שלך היא לדוגמא 500 קילוביט לשנייה אתה מסוגל לשלוח 500 חבילות בגודל של ביט אחד בכל שנייה. כשתנסה לשלוח 501 חבילות כאלה אחת מהן תצטרך לחכות לשנייה הבאה.

מקווה שההסבר שלי מובן

פורסם
  • מחבר

אכן כן,העניין הרבה יותר ברור לי עכשיו.וגם עוד כמה אחרים יש לציין.

פורסם

תודה לך.

אני פשוט כשל בקליטה של משהו ספציפי.

מה הקשר בין שימוש מועט ברוחב הפס של המהירות העולה לבין חשיבות מהירות הקו העולה?

במילים אחרות: אם אני שולח אפילו חבילה קטנה,לא כדאי שהיא תגיע מהר יותר ליעדה?

סליחה על ההטרדה.

קיימים שני מושגים:

רוחב סרט - bandwidth - באיזה קצב מסןגל הקו לעבוד (כמה ביטים לשניה).

השהיה - latency - כמה זמן לוקח מהרגע שהנתונים נכנסים לרשת (או לצומת ברשת) עד שהם יוצאים ממנה.

לדוגמא:

מכונית ספורט עושה נאגלות ב- 200 קמ"ש בין תל אביב לחיפה אבל מעבירה רק נוסע אחד בכל כוון (חוץ מהנהג). ה- latency מהיר מאד (רק חצי שעה מרגע כניסה לאוטו עד רכע היציאה מהאוטו), אבל רוחב הסרט עלוב (2 נוסעים לשעה).

לעומת זאת לרכבת שנוסעת ב- 100 קמ"ש יש latency של שעה, אבל bandwidth של 200 נוסעים לשעה.

כשאתה עושה ping אתה מקבל את זמן ה- latency ממך עד ליעד. זמן זה מורכב מסכום ה- latency של כל ראוטר וראוטר במסלול אל היעד, פלוס ההשהיה על הקו עצמו שהיא לרוב די זניחה יחסית להשהיה בראוטרים. דרך אגב - בראוטרים גדולים של שרתי אינטרנט (אלו שעובדים בקצבים של גיגה-ביט) עיקר ה- latency נגרם מהשהיות פנימיות בתוך הראוטר ולא בגלל ההשהיות המהירות הקבלה והשליחה.

אורך חבילה מקסימלי ב- TCP/IP הוא בערך 1500 בייט (לא ביט!). שליחה בקצב 64 קילו-ביט לשניה תגרום להשהיה של בערך 0.2 שניות. מצד שני, מכיון שהחבילות נשלחות גב-אל-גב ולא מחכות לתשובה, גם אם תשלח קובץ של 100 מגה-בייט זה יוסיף בסה"כ להשהיה הכוללת 0.2 שניות.

(הסברתי קודם של- TCP/IP יש מנגנון של חלון שמאפשר לשלוח כמה חבילות עד לקבלת אישור - בדיוק כדי להתגבר על בעיות ה- latency).

פורסם
  • מחבר

אז בעצם ה - latency בכלל לא קשור באיזו חבילה אנחנו נמצאים (אם חצי מגה בייט או אחד וחצי מגה בייט)?

פורסם

נכון, ה-latency לא קשור לחבילה שאתה נמצא בה.

כל הכבוד על ההסבר, udif.

פורסם
  • מחבר

זאת סיבה מספיק טובה בשבילי לרדת ל750 קסל"ש.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים