עבור לתוכן

הצעות ורעיונות להקמת רשת

Featured Replies

פורסם

אז ככה יש לנו כרגע 2 מחשבים בבית (אחד אצלי בחדר ואחד בסלון) שמחוברים ברשת והמחשב שלי מארח את האינטרנט.

בקרוב נקנה מחשב חדש שיחליף את זה שבסלון, ככה שיוצא שיש מחשב מיותר שאין ממש מה לעשות איתו.

חשבתי בהתחלה סתם לפרק ולהתעלל ו, אבל אולי תוכלו להציע משהו יותר טוב שקשור להקמת רשת.

התנאים וההגבלות:

*3 מחשבים עם 3 כרטיסי רשת, בכולם הולך להיות מותקן XP.

*מודם אלקטל speed touch home (שמעתי שאפשר לפרוץ ולהפוך אותו ל pro ולנתב, לא יודע איך זה יעזור לי).

*מהירות חיבור אינטרנט בעדיפות ראשונה אצלי ועדיפות שנייה במחשב בסלון (משחקים והורדות דורשים יותר רוחב פס מאשר ICQ).

* תקציב של כמה מאות שקלים בודדים, לא יותר מדי.

*יש לי ידע בסיסי ביותר ברשתות (את הרשת הנוכחית הקמתי לבד) אבל הייתי שמח ללמוד עוד.

חשבתי אולי להפוך את המחשב הנותר לשרת הורדות שיוריד 24 שעות אבל אני לא בטוח איך זה ישפיע על מהירות החיבור, הרי תוכנות כמו אימיול ודומות תופסות כמעט את כל הפס הזמין להן).

ד"א כמה עולה מתג KVM והאם אפשר להשיג אותו בארץ? פשוט אין לי בבית עודף של מקום.

פורסם

יש מאמרים טובים על הנושא באתר, הם יוכלו לעזור לך.

פורסם
  • מחבר

אולי לא הסברתי את עצמי טוב... אני כרגע לא מחפש מדריכים או מאמרים כיצד להקים רשת וכו', אלה דיעות והצעות של אנשים אחרים שמבינים מה כדאי בכלל לעשות במצב כזה.

פורסם

אין הרבה מה להגיד כאן. אתה הופך את האלקטל לנתב ומחבר אליו סוויץ' וכל מחשב אתה מחבר לסוויץ'. וזהו, יש לך רשת.

פורסם
  • מחבר

אוקיי להסביר את עצמי יותר ברור יהיה קצת קשה אבל אני ינסה.

מחשב שלישי. אין לו תפקיד. מה לדעתכם כדאי לעשות איתו בהקשר של רשת?

האם להפוך אותו למחשב הורדות? אם כן אז איך ישפיע על המהירות גלישה בשאר המחשבים?

האם להפוך אותו למארח של הרשת ואם כן אז מה זה ייתן לי?

אולי בכלל אין לדעתכם שום שימוש יעיל בו ועדיף כבר לנסות למכור או להשתמש במה שאפשר?

ד"א מקודם הייתה לי טעות- במחשב שלי יש 2 כרטיסי רשת, אחד לADSL ואחד לרשת. ככה שזה יותר 4 כרטיסי רשת ל 3 מחשבים.

פורסם

נתב כבר יש לך. האלקטל זה אחלה נתב, והוא יספיק לך. תעשה אותו שרת אחסון + הורדות. בקלות אפשר אפילו לשלוט בכל העניין מרחוק ולהשאיר אותו בלי מקלדת\עכבר\מסך בכלל. חוץ מזה, כמו בכל רשת, רוחב הפס יתחלק בין המחשבים ככה שכמה שהוא יצרוך, למחשבים האחרים יהיה פחות.

פורסם
  • מחבר

חשבתי לפתור את בעיית המסך והשליטה ע"י מתג KVM, ראיתי שיש כאלה בפנדה במחירים זולים יחסית.

הבעיה היחידה שמטרידה אותי היא מהירות הגלישה- יש לי כרגע חיבור 750 ק"ב.

במחשב שלי אני צריך מהירות גבוהה יחסית כדי לשחק, לגלוש ולהוריד כל מיני דברים.

במחשב בסלון צריך מהירות סבירה כדי לגלוש בלבד

ובמחשב הורדות צריך גם מהירות גבוהה אחרת זה לא יעיל אם הוא יפעל 24 שעות אבל במהירות איטית.

בואו נגיד באחוזים (מתוך ה 750) כמה לדעתכם צריך לאפשר (יותר נכון להגביל) לכל מחשב?

עכשיו בנוסף לנתב אני גם יצטרך סוויטץ' או רכזת לא? איזה מהם ומה הטווח מחירים?

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים