עבור לתוכן

העתודה האקדמאית, מישהו נרשם ? מישהו בזה ?

Featured Replies

פורסם

היום באו אלינו מהעתודה האקדמאית והרצו לנו עליה.

אני מאוד מעוניין להצטרף לעתודה האקדמאית.

אך רציתי לדעת מאנשים שנמצאים בזה האם זה שווה ? עד כמה צריך להקריב ?

האם הם מצטערים וכו' וכו'.

בכל מקרה אני מתכוון כנראה לבחור הנדסת אלקטרוניקה הנדסת מחשבים.

אם מישהו יכול לעזור לי בדילמה זו , בבקשה עזרו

פורסם

היום באו אלינו מהעתודה האקדמאית והרצו לנו עליה.

אני מאוד מעוניין להצטרף לעתודה האקדמאית.

אך רציתי לדעת מאנשים שנמצאים בזה האם זה שווה ? עד כמה צריך להקריב ?

האם הם מצטערים וכו' וכו'.

בכל מקרה אני מתכוון כנראה לבחור הנדסת אלקטרוניקה הנדסת מחשבים.

אם מישהו יכול לעזור לי בדילמה זו , בבקשה עזרו

עצה כללית שלי, כמו שאני רואה אני מריח מישהו שלא כ"כ מעוניין לשרת, לכן אל תתגייס! תשתחרר מהצבא(תמצא מליון ואחת מחלות) ותלך ללמוד באונ' מה שאתה רוצה. ועכשיו לשאלותיך:

האם זה שווה? יש כאלה שמצטערים.

עד כמה צריך להקריב? לפחות עוד שנתיים נוספות לשירות של שלוש שנים. כלומר חמש שנים מהחיים שלך נקברות לצבא וגם כשאתה בעתודה אתה קבור בצבא כי אתה חייב שיהיה לך ממוצע ציונים גבוה.

לגבי אנשים, אני מכיר הרבה אנשים שמצטערים, ואתה לא יכול להחליט שאתה עוזב באמצע או לא מתגייס אחרי שאתה בעתודה.

אחרי זה, בכל מקום שתלך בצבא יתעללו בך ויעשו ממך צחוק כי הקצינים שאין להם השכלה בזים לאנשים עם השכלה וקוראים להם פרזיטים.

פורסם

תשמע, אם אתה מוכן להשקיע אז העתודה היא בשבילך אתה גם תצא עם תואר גם עם קצונה וגם עם נסיון צבאי (שהיום חשוב בקריירה בתעשיות בטחוניות , ולא רק)

אבל אל תשכח שעתודה זה לא צחוק. החומר קשה , צריך להשקיע ולא תמיד הכל מעניין במיוחד.

פורסם
  • מחבר

עצה כללית שלי, כמו שאני רואה אני מריח מישהו שלא כ"כ מעוניין לשרת, לכן אל תתגייס! תשתחרר מהצבא(תמצא מליון ואחת מחלות) ותלך ללמוד באונ' מה שאתה רוצה. ועכשיו לשאלותיך:

האם זה שווה? יש כאלה שמצטערים.

עד כמה צריך להקריב? לפחות עוד שנתיים נוספות לשירות של שלוש שנים. כלומר חמש שנים מהחיים שלך נקברות לצבא וגם כשאתה בעתודה אתה קבור בצבא כי אתה חייב שיהיה לך ממוצע ציונים גבוה.

לגבי אנשים, אני מכיר הרבה אנשים שמצטערים, ואתה לא יכול להחליט שאתה עוזב באמצע או לא מתגייס אחרי שאתה בעתודה.

אחרי זה, בכל מקום שתלך בצבא יתעללו בך ויעשו ממך צחוק כי הקצינים שאין להם השכלה בזים לאנשים עם השכלה וקוראים להם פרזיטים.

אני דווקא מאוד מעוניין לשרת, הבעייה שלי היא כזו

שאני אתגייס יחסית מאוחר בגיל 22-21, ושאני אתגייס לא בטוח ישימו אותי במקצוע שלמדתי...

וגם שמאוד צריכים להשקיע (טוב זו בעייה פחות קשה)

פורסם

שלום לכולם.

אני ממש לא מסכים עם athlon בקשר לקריאתו לא להתגייס.

דוורא בימים אלה המדינה שלנו צריכה תרומה מהדור הצעיר. צריך להרוויח את הזכות לחיות פה.

וכדי לחיות פה בביטחון ( כלשהו ) - חייבים לשרת בצבא !

האם שווה ללכת לעתודה ? מניסיוני - כן !

אני דווקא ויתרתי על העתודה בדקה ה-90, אבל את רוב השירות שלי העברתי עם קצינים עתודאים בבסיס אלקטרוניקה ומחשבים.

ראיתי איזה עבודות ופרוייקטים הם מבצעים, ובאיזה רמה ...

רוב העתודאית מקבלים מהצבא תנאים טובים מאוד בימים אלה.

יש גם אחלה מסלולים למצטיינים !!!

זה לא שנים שהולכות לאיבוד !! שווה להשאר בקבע לאחר השירות סדיר בעתודה.

לא רק שהמשכורת לא רעה בכלל , אלא גם אפשר להשלים לתואר שני בקבע ועוד הרבה דברים אחרים !

אז לכל האלה שלא החליטו .....

אני מצטער שויתרתי על העתודה לפני הגיוס !

פורסם

אני מדבר בתור אחד שכבר נרשם לעתודה אקדמאית במסגרת הנדסת אלקטרוניקה במכללת אורט בראודה שנמצאת בכרמיאל (למי שלא יודע).

אז ככה :

א' כל אין דבר כזה שהצבא לא ישים אותך במקצוע שאותו למדת !. אם הצבא אישר לך את המשך הלימודים, זאת אומרת שהוא זקוק לאנשים כמוך במקצוע הספציפי הזה ולכן הוא שלח אותך ללמוד אותו.

נכון, האומנם תתגייס בגיל 21 או 22, אבל אל תשכח שאתה תתגייס כבר בתור קצין מן המניין (סגן), לא תתצטרך לעשות שמירות וכולי.

המשכורת הצבאית שלך תהיה גבוהה בהרבה מזו של חיל קרבי, ויהיו לך הטבות רבות מאוד.

הלימודים האומנם קשים , אך לדעתי הם שווים את זה.

גם אני הייתי יכול ללכת ליחידות התנדבותיות (צנחנים, סיירות וכולי), וזו הייתה התוכנית שלי עד שהבנתי כי אני יכול למצות את עצמי בתחום האלקטרוניקה יותר מאשר בקרבי. בדיעבד, אולי אני מצטער על כך ..

הלימודים מתקיימים 5 פעמים בשבוע, במשך קצת פחות מחצי שנה (שנת לימודים אקדמאית), בשנה הראשונה הלימודים משעממים, אבל בשנתיים הנותרות אתה נשלח מפעל שעוסק בתחום האלקטרוניקה, ועובד שם, ובכך אתה מקבל גם עבודה מכובדת,משכורת,הטבות כעובד מן המניין, וגם מממש את פרויקט הגמר שלך בכדי לקבל את התואר הראשון שלך.

קצת מידע על קצה המזלג ;)

פורסם
  • מחבר

אני מדבר בתור אחד שכבר נרשם לעתודה אקדמאית במסגרת הנדסת אלקטרוניקה במכללת אורט בראודה שנמצאת בכרמיאל (למי שלא יודע).

אז ככה :

א' כל אין דבר כזה שהצבא לא ישים אותך במקצוע שאותו למדת !. אם הצבא אישר לך את המשך הלימודים, זאת אומרת שהוא זקוק לאנשים כמוך במקצוע הספציפי הזה ולכן הוא שלח אותך ללמוד אותו.

נכון, האומנם תתגייס בגיל 21 או 22, אבל אל תשכח שאתה תתגייס כבר בתור קצין מן המניין (סגן), לא תתצטרך לעשות שמירות וכולי.

המשכורת הצבאית שלך תהיה גבוהה בהרבה מזו של חיל קרבי, ויהיו לך הטבות רבות מאוד.

הלימודים האומנם קשים , אך לדעתי הם שווים את זה.

גם אני הייתי יכול ללכת ליחידות התנדבותיות (צנחנים, סיירות וכולי), וזו הייתה התוכנית שלי עד שהבנתי כי אני יכול למצות את עצמי בתחום האלקטרוניקה יותר מאשר בקרבי. בדיעבד, אולי אני מצטער על כך ..

הלימודים מתקיימים 5 פעמים בשבוע, במשך קצת פחות מחצי שנה (שנת לימודים אקדמאית), בשנה הראשונה הלימודים משעממים, אבל בשנתיים הנותרות אתה נשלח מפעל שעוסק בתחום האלקטרוניקה, ועובד שם, ובכך אתה מקבל גם עבודה מכובדת,משכורת,הטבות כעובד מן המניין, וגם מממש את פרויקט הגמר שלך בכדי לקבל את התואר הראשון שלך.

קצת מידע על קצה המזלג ;)

תוכל לספר יותר פרטים, כמו למשל באיזה שנת אתה בעתודה ?

מתי התקבלת ?

עד כמה שעות אתה לומד כל יום ? מה בדיוק לומדים בהנדסת אלקטרוניקה (לי יש רק מושג כללי)

נ.ב

ואם יש לך אולי איי סי קיו זה גם יהיה טוב

אני פשוט מעוניין לדעת קצת יותר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים