עבור לתוכן

מספר שאלות בנושא אלקטרוניקה וצביעה

Featured Replies

פורסם

1. לפי מה שהבנתי כדי לחשב איזה נגד אני צריך אז אני צריך לחשב כך:

מתח חלקי זרם. זאת אומרת... אם יש לי לד של 3v הזרם הוא 0.02 ואני מספק לו 12v אז אני מחשב ככה:

9:0.02=450 זאת אומרת אני צריך נגד של 450. האם זה נכון? כי לפי התוכנה שהורדתי מהאתר אני צריך של 1800!!! זאת אומרת שלפי התוכנה הנוסחא היא:

מתח·מתח שאני נותן לו וכל זה חלקי זרם. מה הנכון מביניהם???

2. בקשר להספק של הנגד הבנתי שזאת הנוסחה: מתח·זרם=הספק זאת אומרת שאם יש לי מתח 9v וזרם של 0.02 בנגד אז אני יוצא לי שההספק הינו0.18 האם זה נכון? כי לפי התוכנה שהורדתי מהאתר אני צריך 0.045 ולפי מה שהם אומרים צריך להכפיל את זה בשתיים...

3. מה היא הדרך הטובה ביותר לצביעת מארז כך שיראה כאילו זה הצבע המקורי שלו?

4. היכן באזור תל אביב אפשר להשיג פרספקס וחומרי אלקרוניקה?

וכרגע אין לי שאלות נוספות... ;D

פורסם

בקשר לשאלה 3...

תשייף את הצבע המקורי עם נייר קצת גס

ואז תעבור על זה עם ניר עדין ואז תצבע שכבה.

ועצה שלי..

אל אבל אל תעבור על מקום אם פיספסת.

תחכה 24 שעות ואז תצבע...

פורסם

1. לד של 3V הכוונה שהוא פועל במתח של 3V בלי נגד. החישוב לנגד הוא כזה:

מתח/זרם שווה להתגדות שאתה צריך. לדוגמא 12/0.02= 600 אוהם. זה הנגד שאתה צריך ללד שהזרם שלו 0.02.

2. נוסחא להספק: מתח*זרם

5. חנויות אלקטרוניקה יש בלי סוף באיזור התחנה המרכזית הישנה, פרספקס אתה יכול לקנות / למצוא באיזור התעשיה איפה שמתעסקים עם פרספקס.

פורסם
  • מחבר

1. לד של 3V הכוונה שהוא פועל במתח של 3V בלי נגד. החישוב לנגד הוא כזה:

מתח/זרם שווה להתגדות שאתה צריך. לדוגמא 12/0.02= 600 אוהם. זה הנגד שאתה צריך ללד שהזרם שלו 0.02.

2. נוסחא להספק: מתח*זרם

5. חנויות אלקטרוניקה יש בלי סוף באיזור התחנה המרכזית הישנה, פרספקס אתה יכול לקנות / למצוא באיזור התעשיה איפה שמתעסקים עם פרספקס.

1. חייבים לחבר לנגד... אני מספק לו 12v אם לא יהיה נגד הוא ישרף. ונראה לי שמה שאתה רשמת מוטעה....

2. תודה!

3. תודה למי שענה לי!

5. אתה מכיר אולי מקום מסויים כלשהו כדי להשיג פרספקס?

פורסם

מקום ספציפי אני לא יודע בדיוק אבל...מה שאני יכול להגיד לך זה

שאני קניתי מזגג בתל-אביב באזור התעשייה

פורסם
  • מחבר

טוב תודה.

ובבקשה תעזרו לי בקשר לשאר השאלות... וגם אני צריך חנות אלקטרוניקה כמה שיותר קרוב לקניון איילון.... אני גר באזור שם.... ויהיה לי מאוד קשה להגיע לתחנה המרכזית. בבקשה תעזרו לי!!! אני רוצה כבר ביום ראשון לקנות

פורסם

איזו תוכנה בדיוק הורדת מהאתר?

פורסם
  • מחבר

איזו תוכנה בדיוק הורדת מהאתר?

http://www.hwzone.co.il/pafiledb/pafiledb.php?action=file&id=119

אז רגע החישוב שלי נכון? זאת אומרת שאם יש לי לד של 3v זרם של 0.02a ואני מחבר אותו ל12v אז הנגד צריך לספוג 9v ואז אני מחשב ככה: 9/0.02

ואז זה יוצא 450. אז זה אומר שאני צריך נגד של 450 אוהם. האם זה נכון?

הביאו לי את המחשבון הבא:

http://ourworld.compuserve.com/homepages/Bill_Bowden/led.htm

האם הוא מדויק?

פורסם

אתה לא הבנת את מה שהתכוונתי בקשר ל-LED של ה-3V. אני התכוונתי שאם אתה משתמש במתח 3V אז אתה לא צריך לשים נגד ל-LED 3V כי הוא מותאם לעבוד במתח כזה ללא נגד..

אתה גם יכול לשים 4 לדים של 3V בטור במתח של 12V ולא תצטרך נגד

פורסם
  • מחבר

אתה לא הבנת את מה שהתכוונתי בקשר ל-LED של ה-3V. אני התכוונתי שאם אתה משתמש במתח 3V אז אתה לא צריך לשים נגד ל-LED 3V כי הוא מותאם לעבוד במתח כזה ללא נגד..

אתה גם יכול לשים 4 לדים של 3V בטור במתח של 12V ולא תצטרך נגד

כן את זה אני יודע... אבל אני שם אותם במקביל כך שאני צריך נגד ועכשיו הבנתי את מה שאמרתי בקשר ל-3v ואני יודע את זה אבל אני מספק 12v ולא 3v...

ועוד שאלה.... מה עדיף לי לספק ללד 2v או 3v? אני מפחד שהוא ישרף לי..

והמחשבון שהבאתי מקודם מדויק??

פורסם

המחשבון בסדר גמור. אתה צריך נגד של בערך 450 אוהם, הוא יתאים טוב. אבל למה לחבר ל-12V? עדיף לך לחבר ל-5V, גם נגד יותר קטן (מה שאומר פחות חום, למרות שזה לא משמעותי כל כך...) וגם יותר נוח לעבוד לדעתי.

אם אתה רוצה לחבר 4 לדים ל-12V אתה חייב לחבר אותם בטור! אחרת הם ישרפו (ועדיין רצוי להשתמש בנגד, גם אם הוא קטן כי זה מונע בעיות)

בכל מקרה, אם אתה עדיין רוצה לחבר במקביל, שים נגד לכל לד, ולא נגד אחד לכולם, כי אז תצטרך נגד שיעמוד בהספק הגדול.

פורסם
  • מחבר

ברור שאני שם נגד לכל לד.... וכנראה שאני אחבר אותו ל5v בסוף.. אם אתה אומר שזה פחות חום... אבל עדיין לא עניתם לי על כמה שאלות...

1. היכן יש חנות אלקטרוניקה שקרובה לקניון אילון?

2. האם עדיף לי לספק ללד 2v או 3v והאם זה ישפיע על עוצמת האור שהוא יפיק?

3. היכן אפשר להשיג בתל אביב פרספקס גם כן בקרבת קניון אילון?

4. אין לי עוד שאלות סתם רשמתי 4..

פורסם

1. לא יודע אני גר בחיפה

2. תספק ללד כמה שכתוב שהוא יכול לספוג...תלוי בלד ובצבע שלו. בין 3V ל-2V יש הבדל ענק בחוזק - כמו שכתוב במדריך הלדים של תום, לד הוא רכיב אקספוננטיאלי, מה שאומר שבין 2.1 לבין 2.3 וולט יש הבדל דיי רציני למרות שזה כולה 0.2 וולט תוספת.

3. תשובה ל-1

4. אין לי עוד תשובות סתם רשמתי 4 :)

חחח אני ZONE WANNABE!!! :)

פורסם

החישוב שלך בסדר, אתה צריך 450 במקרה שאתה מחבר ל 12 וולט (או 100 במקרה של 5 וולט).

אסור לחבר אף פעם לד בלי נגד, אפילו אם זה מסתדר ככה שעל כל לד נופל בדיוק המתח שהוא צריך, הם פשוט ישרפו.

פורסם

אסור לחבר אף פעם לד בלי נגד, אפילו אם זה מסתדר ככה שעל כל לד נופל בדיוק המתח שהוא צריך, הם פשוט ישרפו.

זה די עושה שכל, כי כאילו הלד הראשון מקבל ישר את ה-12V ואז במקום להעביר הלאה בטור הוא נשרף?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים