עבור לתוכן

עזרה בחישוב פוטנציומטר מתאים למאוורר פשוט -פרטים על המאוורר בפנים...

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי מאוורר 12V ואני רוצה לחבר אותו למתח של 5V (יש לי יציאה במולקס רק לשחור ואדום).

הזרם של המאוורר הינו 0.13A.

עשיתי את החישוב לפי חוק אוהם:

R = 5V:0.13A

ומצאתי שערך הפוטנציומטר יהיה 38.46 אוהם.

אז רציתי לדעת מה הכי קרוב לערך הזה שהוא יוכל לעבוד..

וגם אם אפשר אז אני צריך סרטוט לאיזו רגל בפוטנציומטר אני צריך לחבר לאיזה חוט..

תודה מראש,

אוהד כהן.

פורסם

אתה לא יכול לעשות כזה דבר, כי אם תיתן לו 5V, הכוונה שאתה מוריד לו את המתח ואז הוא יפעל חלש יותר. אם זה היה ההיפך כלומר היית רוצה לשים מאוורר של 5V על מתח של 12V היית צריך נגד.

מה שכן אם אתה מחבר לו פוטנציומטר, ומחבר את הפוטנציומטר ל-5V אז פשוט הגבול העליון שהוא יפעל יהיה 5V והגבול התחתון לבחירתך..

הבנת את הכוונה?

פורסם
  • מחבר

לא ממש.. :-\

אם אני רוצה לחבר מאוורר של 12V למולקס של ה12V עם פוטנציומטר אני יכול ?

פורסם

כן, ככה זה צריך להיעשות.

אם תחבר אותו ל-5V אתה בעצם מגביל את העוצמה המקסימלית בפוטנציומטר ל-5V ואז לא מנצל את מלוא עוצמת המאוורר..

פורסם

מאוורר של 12V אומר שהמקסימום שהמאוורר יכול לקבל זה 12V. כל דבר בין 0V ל- 12V זה בסדר גמור. כאשר מתחילים לדבר על טווחים שהם מעל הטווח המקסימלי של הצרכן (במקרה שלנו המקסימום זה 12V) אז משתמשים בנגד על מנת להוריד את המתח.

בשורה התחתונה, אתה צריך להסתכל על הצרכן, ולא על הספק (במקרה שלנו המאורר ולא ספק המחשב) על מנת לדעת את הערך המקסימלי שלו.

מה זה אומר? שאם תתן למאורר שלך 5V, לא יקרה לו כלום, כי בעקרון אתה שם אותו בטווח שבין 0V ל-5V, שנמצא בתוך הטווח שבין 0V-12V - הטווח הבטוח למאוורר.

מקווה שעזרתי!

נדב

פורסם
  • מחבר

הבנתי תודה רבה רבה

..אז אני רוצה לחבר למאורר פוטנציומטר כדי לשלוט על המהירות שלו ונגיד ואני מחבר לו 12V אז אני יצטרך פוטנציומטר של 92.30 ולא ממש נראה לי שיש כזה ...אז אני צריךנגד משתנה של 100 אוהם. אני צודק?

פורסם

כן אתה צריך של 100אום.

הבעיה שקשה מאוד למצוא פוטנציומטרים של אומים, אני כבר חיפסתי בשלוש חנויות במרכז, וגם בחנות של אריהיב ולא מצאתי את מה שאני מחפס.

עם תמצא במקרה, אני ישמח מאוד עם תגיד לי איפה.

פורסם
  • מחבר

אני גר בהרצליה ויש חנות בשם בר-אור משם קניתי את הפוטנציומטר..אז אם אתה גר בסביבה אז אתה יכול לקפוץ לשם.

אבל נדמה לי שיש גם בת"א בתחנה ההמרכזית הישנה...

פורסם

הייתי בשלושת החנויות שליד התחנה המרכזית ויש להם רק פוטנציומטרים של קילו אום.

עם במקרה יש בחנות בהרצליה פוטנציומטרים של אומים, אני ירחיק עד הרצליה בשבילם.

אשמח עם תעדכן אותי.

פורסם
  • מחבר

כן יש בהרצליה , אני קניתי 1 !

אם כבר שאלת אותי אז אפשר לשאול אותך.. קילו אוהם 1 זה כמה אוהם ?100?

פורסם

1K Ohm = 1000 Ohm

פורסם
  • מחבר

תודה רבה !~!~!

פורסם

סתם לידע כללי, קילו = 1000 באיזו שפה (יוונית?)

זה למה קילומטר = 1000 מטר, קילוגרם = 1000 גרם, וכו'...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים