עבור לתוכן

בעיה לעבור מ ADSL לכבלים ?

Featured Replies

פורסם

כשהחיבור הוא כזה (ADSL) :

מודם ADSL שמחובר לנתב, ואל הנתב מתחברים 2 מחשבים.

אם רוצים לעבור לכבלים, פשוט מחליפים את מודם ה ADSL במודם הכבלים, וזהו ?

כלומר, המחשבים נשארים מחוברים לנתב, והנתב למודם הכבלים ?

האם לא יכולות להתעורר בעיות בגלישה במחשבים, אם מודם ה ADSL יוחלף במודם הכבלים ?

פורסם

הכל תלוי בנתב שלך. האינטרנט בכבלים בארץ עובד בתקנים די מוזרים ופרוטוקולים שלא כל נתב תומך בהם. אם הנתב שלך תומך, אז מה שתצטרך לעשות זה להחליף את המודמים, לחבר את הנתב למודם ואת המחשבים לנתב, ולהגדיר בנתב את ההגדרות שמתאימות לספקית שלך.

זה מבחינת החיבור שאתה צריך לעשות בעצמך. כמובן שיש גם את בניית תשתית האינטרנט בכבלים בבית, סגירת החשבון אצל בזק, פתיחת חשבון אצל חברת הכבלים שלך, הסבת החשבון אצל הספקית מחשבון ADSL לחשבון כבלים וכל מה שנלווה לזה.

פורסם
  • מחבר

תודה, תאימות המודם-ספק זה אכן החשש היחיד שלי.

הנתב הוא Alcatel Speed Touch 510 Pro עם 4 כניסות LAN

1. אתה יודע אם הוא מתאים ?

2. לא ממש הבנתי את בעיית התאימות, מה זה משנה לנתב אם הוא עובד מול מודם כבלים או ADSL ? הוא אמור לבצע אותם פעולות..

פורסם

:o

איפה השגת את הנתב הזה? הוא עובד גם כמודם או כנתב בלבד? ואם נתב בלבד, באיזה מודם אתה משתמש?

(כל השאלות הן מסיבה אחת פשוטה: אני יודע שבזק מחלקים מודם Alcatel SpeedTouch 510 עם יציאת LAN אחת, ואפשר להסב אותו לתפקד כמודם+נתב ובאופן כזה, כל מה שצריך בשביל להשלים את הרשת זה רכזת. ומכיוון שלא ראיתי אף פעם את הנתב הזה נמכר בחנויות, זה מעניין מאיפה השגת מכשיר כזה, והאם הוא גם מודם או רק נתב.)

בכל מקרה, כל מכשירי ה-SpeedTouch מותאמים ל-xDSL בלבד. אז הנתב הזה לא יתאים בשום מקרה לאינטרנט בכבלים.

2. לא ממש הבנתי את בעיית התאימות, מה זה משנה לנתב אם הוא עובד מול מודם כבלים או ADSL ? הוא אמור לבצע אותם פעולות..

אולי זה נראה כאילו הוא אמור לבצע את אותן הפעולות, אבל הוא עושה זאת בדרכים שונות לחלוטין.

הנתב צריך לדעת איך לתקשר עם המודם ועם הספקית, באיזה "שפה" לדבר איתם. ה"שפות" האלה נקראות פרוטוקולים. אם הנתב והמודם לא ידברו באותם פרוטוקולים, הם לא יוכלו לתקשר אחד עם השני. יש נתבים שיודעים מספר רב של "שפות", כלומר יכולים לדבר גם עם מודם ADSL וגם עם מודם כבלים. אבל צריך לוודא את זה, מפני שהטכנולוגיות שונות לחלוטין. זה בגדול למה נתב צריך להיות תואם לטכנולוגיה.

פורסם
  • מחבר

זהו נתב לכל דבר (לא מודם שהוסב), בעל 4 כניסות - קיבלתי אותו ממישהו, לדעתי הוא רכש אותו.

לגבי השאר - הבנתי, תודה רבה לך ידידי !

פורסם

69, האם תוכל לצלם את היציאות של המכשיר Alcatel Speed Touch 510 שיש לך? אם לא, תוכל לתאר איזה יציאות בדיוק יש לך שם?

ועוד משהו: איזה מודם חיברת אל ה-Alcatel Speed Touch 510 שלך? ולאיזה יציאה חיברת אותו?

פורסם
  • מחבר

אני פשוט לא בבית כמה ימים, אנסה לתאר - אם זה יובן, אצלם בהקדם האפשרי.

הכוונה לכניסות רגילות לכבל רשת.

כעת אני נזכר שיש לו גם יציאת DSL, לכן לא חיברתי אותו למודם...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים