עבור לתוכן

המחשב שלי לא סוחב

Featured Replies

פורסם

זה שהזכרון שלך כרגע רק על 170 לא אומר כלום. 256 זה מעט לווינדוס XP.

לגבי המכפלות, מהירות לוח האם מבוססת על תדר מסויים. לכל מעבד וזכרון יש את התדר שהוא צריך.

המעבד שלך בבסיסו צריך תדירות של 166 ומכפיל אותו X11 לכן הוא עובד בתדירות (או כמו שכולם אומרים מהירות) של 11X166 שזה קצת יותר מ 1800 MHZ.

הזכרון שלך אמור לעבוד על תדירות של 200 אותה הוא מכפיל פי 2, לכו אומרים שיש לו מהירות 400. אבל, הזכרון תלוי במהירות הלוח ואם זו 166 אז הוא עובד ב 2X166 שזה 333 (וזה בסדר).

לפעמים, מסיבות כאלה ואחרות הלוח עובר לעבוד במהירות 100 במקום 166 ואז המעבד עובד ב 11X100 שזה 1100 במקום 1800+.

כמובן שזה אומר שהוא עובד הרבה יותר לאט ואת זה כבר ראיתי. לכן אמרתי לך שתסתכל במהירות של הלוח (ה FSB) ותבדוק אם היא באמת 166 או ש 100.

• תגובות 33
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

צתיע לך לבדוק וירוסים והגדרות ביוס.

תעשה סריקה מלאה של וירוסים וSPYWARE בSAFE MODE

אחרי זה, כנס לביוס וטען את ההגדרות ברירת מחדל (LOAD OPTIMAL SETTING)

עם זה עדיין לא עוזר, בדוק בביוס את המעלות לאחר חצי שעה של תוכנת מאמץ ;) אם זה עובר את ה65 תשקול טיפול בקירור המעבד שלך(ניקוי אבק ::))

כמובן שתוספת זיכרון רק תעשה טוב למחשב 8)(יותר זיכרון פעיל=פחות זיכרון וירטואלי)

מקווה שעזרתי ;)

פורסם

integral אל תדבר סתם, אני עם 256 MB מסתדר יופי טופי ועם נעבד P4 2.0 .

קודם כל מורידים את כל האפקטים הגרפיים של וינדאוס XP במידה ואתה יכול להסתדר בילדיהם (אם אתה לא יודע איך עושים את זה אז תשאל).

יכול להיות גם שהמחשב שלך קפץ למצב PIO וזה ממש מוריד מהביצועים (אם אתה לא יודע איך בודקים את זה אז תשאל).

מורידים דברים מה services.msc דברים לא נחוצים כמו כן מורידים דברים לא נחוצים מה MSCONFIG כמו שנאמר כאן. עושים DEFRAG בודקים שגיאות ב NORTON UTILITIES מחפשים וירוסים ו SPYWARES . רק שתדעו אני עם הוינדאוס שלי כבר יותר מחצי שנה בלי פורמט והמחשב טס... הכל תלוי באיך שמשתמשים במחשב, אם יודעים לנצל אותו כמו שצריך אין צורך ביותר מ 512 מגה.

אחרי שתעשה את כל הדברים האלה כמו שצריך אז אני מבטיח שהמחשב יעבוד הרבה יותר מהר. (יש עוד הרבה טויקים שונים, כמו לנקות את ה PERFETCH ולמחוק את ה TEMP FILES וכו')

פורסם

אני לא מדבר סתם. XP עם 256 זה עגלה. או שאתה נהנה לסוע על עגלות, או שאתה יודע לעבוד מאוד מאוד חכם , ולתחזק את המחשב בצורה מאוד מאוד מקצועית, מה שרוב האנשים לא יודעים לעשות. וכמובן, תלוי גם מה אתה עושה על המחשב.

פורסם

אתה צודק אני יודע לתחזק את המחשב טוב . קניתי לאח שלי 512 מגהבייט וכששמתי אותם במחשב שלי חשתי בשיפור ממש זניח בעבודה בוינדאוס ושיפור טיפה משמעותי יותר במשחקים (עם 256 מגה אני לא יכול לשחק חלק לגמרי כש EMULE וה KAZAA מופעלים אבל עם 512 אני יכול).

בקיצור לפותח הת'רד - כדאי לך לחפש באינטרנט מדריכי TWEAKING כי זה יעזור לך לחסוך כסף. תתחיל במדריך של PC-SPOT הוא דיי בסיסי.

פורסם

וכן, כמו שאמרתי בהתחלה, אני חושב שהאטה כל כך רצינית כמו שהוא מדבר עליה באה ממקום הרבה יותר משמעותי מאשר ההבדל בזכרון.

256 ל XP זה מעט, אבל זו לא חייבת להיות הבעיה היחידה.

פורסם

בהתחלה קראתי את ההודעה של פותח הת'רד בפזיזות ועכשיו כשקראתי שוב הקטע של העכבר זז בקפיצות יכול להיות שבאמת המחשב שלך קפץ למצב PIO רצוי מאוד שתבדוק את זה.

פורסם

אתה יכול לפרט קצת על מצב PIO הזה (באופן בסיסי)

כי אנ י לא רוצה לשנות את הנושא של הת'רד.

אם הפותח של התרד ירצה עוד מידע שיבקש (אני אשמח לדעת) ;)

פורסם

בוא לא נגזים! גם עם 256 זיכרון אפשר לעבוד עם XP, נכון ממומלץ לעבוד עם 512 ומעלה אבל עדיין ב256 העכבר שקופץ לו ושדברים עובדים לאט לא צריכים לקרות.

אתה צריך לבדוק בTask Manager על כמה אחוז המעבד. אם הוא עובד רצוף על 100 אז תבדוק מה לוקח את ה100%.

בקשר לPio

http://www.windows-help.net/WindowsXP/howto-05.html

תבדוק שגם בPrimary וSec שתיהם מכוונים על Dma ועובדים על DMa.

אני התקנתי על מחשב PIII 800 עם 128 זיכרון את WIndows XP. נכון בוטלו הרבה שירותים והרבה ממהמשק הגראפי אבל עדיין המחשב עובד עד היום חלק ללא שום בעיה.

פורסם
  • מחבר

טוב יש הרבה דברים, נתחיל:

זה שהזכרון שלך כרגע רק על 170 לא אומר כלום. 256 זה מעט לווינדוס XP.

לגבי המכפלות, מהירות לוח האם מבוססת על תדר מסויים. לכל מעבד וזכרון יש את התדר שהוא צריך.

המעבד שלך בבסיסו צריך תדירות של 166 ומכפיל אותו X11 לכן הוא עובד בתדירות (או כמו שכולם אומרים מהירות) של 11X166 שזה קצת יותר מ 1800 MHZ.

הזכרון שלך אמור לעבוד על תדירות של 200 אותה הוא מכפיל פי 2, לכו אומרים שיש לו מהירות 400. אבל, הזכרון תלוי במהירות הלוח ואם זו 166 אז הוא עובד ב 2X166 שזה 333 (וזה בסדר).

לפעמים, מסיבות כאלה ואחרות הלוח עובר לעבוד במהירות 100 במקום 166 ואז המעבד עובד ב 11X100 שזה 1100 במקום 1800+.

כמובן שזה אומר שהוא עובד הרבה יותר לאט ואת זה כבר ראיתי. לכן אמרתי לך שתסתכל במהירות של הלוח (ה FSB) ותבדוק אם היא באמת 166 או ש 100.

התדר של המעבד בסדר (11*166) בדקתי בסנדרה, אבל לא מצאתי איפה אפשר לבדוק את התדר של הזכרון (הכוונה בסנדרה, זה לא הופיע במידע על הזכרון) וגם לא הבנתי מה בסדר בזה שהזכרון עובד על 333 במקום על 400, אחרת למה קניתי 400... ???

אל תדבר סתם, אני עם 256 MB מסתדר יופי טופי ועם נעבד P4 2.0 .

קודם כל מורידים את כל האפקטים הגרפיים של וינדאוס XP במידה ואתה יכול להסתדר בילדיהם (אם אתה לא יודע איך עושים את זה אז תשאל).

יכול להיות גם שהמחשב שלך קפץ למצב PIO וזה ממש מוריד מהביצועים (אם אתה לא יודע איך בודקים את זה אז תשאל).

מורידים דברים מה services.msc דברים לא נחוצים כמו כן מורידים דברים לא נחוצים מה MSCONFIG כמו שנאמר כאן. עושים DEFRAG בודקים שגיאות ב NORTON UTILITIES מחפשים וירוסים ו SPYWARES . רק שתדעו אני עם הוינדאוס שלי כבר יותר מחצי שנה בלי פורמט והמחשב טס... הכל תלוי באיך שמשתמשים במחשב, אם יודעים לנצל אותו כמו שצריך אין צורך ביותר מ 512 מגה.

אחרי שתעשה את כל הדברים האלה כמו שצריך אז אני מבטיח שהמחשב יעבוד הרבה יותר מהר. (יש עוד הרבה טויקים שונים, כמו לנקות את ה PERFETCH ולמחוק את ה TEMP FILES וכו')

לא הבנתי כמה דברים- מה זה DEFRAG, מה זה PERFETCH ואיך מוחקים את הTEMP FILES (ד"א אין לי נורטון, יש לי MCAFEE אז כנראה שהNORTON UTILIES לא רלוונטי לגבי)

בדקתי את הPIO ובIDE השני זה מכוון על PIO אז שיניתי את זה לDMA.

רק אם מישהו מוכן להסביר לי מה זה בכלל שני הדברים האלה?

ד"א אין לי שני הארד דיסקים- רק אחד, אז אני מניח שזה שהשני היה עד עכשיו על PIO זה לא שינה כלום... אני צודק?

אני עכשיו קורא את הטויקינג בPC-POT

תודה...

עריכה- הפעלתי את המחשב מחשב אחרי שהתקנתי את התוכנה WINDOWS WASHER 5 ואחרי מעט טויקינג וניקויים והקיצורי דרך (quick launch) שנמצאים בשורת המשימות נעלמו לי. החזרתי אותם רק מה שמסקרן אותי זה הסיבה שזה קרה ואם זה קשור למה שעשיתי...???

פורסם

תתקין את את הדרייבר של הכרטיס מחדש אחרי שתמחק אותו לגמרי לגמרי, אצלי גם הבעיה הזאת נגרמת כשיש איזשהו דרייבר שלא מותקן כמו שצריך, או שהוא מותקן אבל משהו בו לא בסדר, אם לא עוזר לך להתקין מחדש דרייברים אז תפרמט, הבעיה היא במערכת ההפעלה ולא בחומרה.

פורסם
  • מחבר

אחרי איזה שעה של משחק הטמפרטורה של המעבד עולה ל64 מעלות (מ49) והלוח ל45 בערך (מ39)

פורסם

פתח TASKBAR ותבדוק איזה תוכנה לוקחת הכי הרבה זיכרון. אם יש צורך בזיכרון נוסף אז אין מה לעשות!

אתה רק טוחן את ההארדיסק שלך יותר ויותר ומקצת את חייו. תקנה עוד זיכרון.

פורסם

טוב יש הרבה דברים, נתחיל:

התדר של המעבד בסדר (11*166) בדקתי בסנדרה, אבל לא מצאתי איפה אפשר לבדוק את התדר של הזכרון (הכוונה בסנדרה, זה לא הופיע במידע על הזכרון) וגם לא הבנתי מה בסדר בזה שהזכרון עובד על 333 במקום על 400, אחרת למה קניתי 400... ???

המעבד שלך עובד על 333 ולכן גם הזכרונות (166X2) וכך זה צריך להיות. אם תעשה המהרה (אוברקלוקינג) ע"י זה שתעלה את מהירות הלוח ל 200 FSB אז הזכרונות יעבדו ב 400 והמעבד ב 11X200. כמובן שצריך לדעת איך עושים את זה ועל הסכנות שיש בזה וקרור מתאים על המעבד.

לא הבנתי כמה דברים- מה זה DEFRAG, מה זה PERFETCH ואיך מוחקים את הTEMP FILES (ד"א אין לי נורטון, יש לי MCAFEE אז כנראה שהNORTON UTILIES לא רלוונטי לגבי)

DEFRAG זה אומר לאחות את הקבצים על הדיסק. הצורה שהמחשב כותב לדיסק יוצרת מצב שבו אותו קובץ יכול להיות מפוזר בהרבה מקומות שונים בדיסק. אם צריך להשתמש בו אז זה מעכב את פעולת המחשב. איחוי כשמו מאחה את הקבצים החתוכים. כדי לאחות את הדיסק ולמחוק קבצים כנס ל HELP ל MAINTAINING YOUR COMPUTER ותקרא על הכל.

לגבי סריקת מרגלים (SPYWARE), תוריד תוכנה בשם SPYBOT שתעבור על כל המחשב ותזהה מרגלים ואף תנקה אותם. מרגלים יכולים להאיט משמעותית את עבודת המחשב.

[color=Black]

בדקתי את הPIO ובIDE השני זה מכוון על PIO אז שיניתי את זה לDMA.

רק אם מישהו מוכן להסביר לי מה זה בכלל שני הדברים האלה?

DMA היא שיטה להעברת מידע בין הזכרון של המחשב לדיסקים שמחוברים אליו שעושה זאת בלי להשתמש במעבד בדרך. ב PIO העברת המידע מנוהלת ע"י פקודות מעבד ולא ישירות דבר שמעמיס את המעבד ומוריד מהמהירות.

פורסם
  • מחבר

אז למעשה אין אצלי הבדל בין זכרון 333 לזכרון 400...

חבל.......

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים