עבור לתוכן

המחשב שלי לא סוחב

Featured Replies

פורסם

יש לי מעבד AMD2500 לוח ABIT NF7-SL ו256MB DDR 400MH של זכרון וגיפורס5200 והמחשב שלי מתפקד כמו עגלה.

פשוט כל פעולה קטנה כאילו תוקעת אותוץ ואני מדבר על דברים כמו לפתוח את המחשב, שלי ללחוץ על כפתור התחל, לסייר בין תקיות, להפעיל תוכנה קטנה. כל הדברים האלה פשוט גורמים לו להיות איטי וזה מתבטא בכך שהעכבר נהיה יותר איטי- והוא זז בקפיצות ולא בצורה רציפה וסדירה. ובנוסף לוקח לזה יותר מידי זמן לפעול...

כשאני לוחץ על המחשב שלי אני מצפה שהוא יפתח מיד ושאני לא אצטרך לחכות את השניה המעצבנת הזו שבה הסימן של העכבר חושב והוא בקושי זז או שאם אני ממזער או מגדיל (הכוונה ההפך מלמזער) חלון מסויים, שאני לא אראה את התצוגה של החלון הקודם במשך כמה שניות עד שהוא מציג את החלון המבוקש.

בקיצור זה מעצבן הקטע הזה. עשיתי ניקיון למחשב שלי, עשיתי גם איחוי דיסק כמה פעמים ועידכונים לונדוס (XP דרך אגב) וגם סריקות של וירוסים ושל קבצי בלשות (בתוכנה AD-AWARE) אבל הוא עדיין נשאר עגלה... :P

למה זה ככה?!?! AMD2500, זה לא אמור להיות יותר טוב?!?

או שאולי עשיתי טעות והייתי צריך ללכת על פנטיום.....?

איך לפתור את זה??? ???

תודה

• תגובות 33
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תוסיף זיכרון

פורסם

זה פיתרון לטווח הארוך.

כרגע קודם כל תנקה את ה msconfig

פורסם

תריץ סריקת וירוסים, אולי יש לך איזה וירוס.

ותשובה יותר יעלה אבל לא מקצועית- תפרמט, זה תמיד עובד  ;D

פורסם

תריץ סריקת וירוסים, אולי יש לך איזה וירוס.

בקיצור זה מעצבן הקטע הזה. עשיתי ניקיון למחשב שלי, עשיתי גם איחוי דיסק כמה פעמים ועידכונים לונדוס (XP דרך אגב) וגם סריקות של וירוסים ושל קבצי בלשות (בתוכנה AD-AWARE) אבל הוא עדיין נשאר עגלה... :P

פורסם

טעות שלי, לא שמתי לב למילה "וירוסים".

לדעתי פירמוט זה הפתרון הטוב ביותר, כמה זמן הוינדוס הנוכחי מותקן אצלך ?

פורסם
  • מחבר

הוינדוס מותקן כבר משהו כמו שלוש חודשים

ומה בדיוק לנקות מהMSCONFIG?

אם אתה מתכוון לאיקונים שמופיעים בTASKBAR ליד השעון אז יש לי רק 3 כאלה- כלומר כבר ניקיתי שם...

מה עוד אפשר לנקות משם?

פורסם

אם זה וינודס לא חוקי שהורדת

אל תצפה ליותר מידי

הוא לא אמור להיות טוב.

פורסם

darkman

למה אתה ממציא ?, זה בכלל לא משנה אם חוקי או לא חוקי - ווינודס אותו דבר בול אבל בול אותו דבר!

פורסם
  • מחבר

כן אה

חושב נולדתי שלשום בלילה....

למישהו יש עוד רעיונות חוץ מללכת לקנות וינדוס? (ד"א שלא תחשבו לא הורדתי אותו)

פורסם

יכול להיות בעיה של חימום (במיוחד בימים האלה) אולי הוא מתחמם ולכן לא מצליח לתפקד

פורסם

RazorJunior :

זה פיתרון לטווח הארוך.

כרגע קודם כל תנקה את ה msconfig

Tzion :

הוינדוס מותקן כבר משהו כמו שלוש חודשים

ומה בדיוק לנקות מהMSCONFIG?

אם אתה מתכוון לאיקונים שמופיעים בTASKBAR ליד השעון אז יש לי רק 3 כאלה- כלומר כבר ניקיתי שם...

מה עוד אפשר לנקות משם?

לא לזה הוא ( = RazorJunior ) התכוון, כלומר כן, חלק מהתוכנות שפעולות ברקע עם עליית הווינדוס אכן מופיעות ליד השעון אך יש כאלה שאינן מופיעות שם ולכן אתה צריך לעשות את מה שהוא ( = RazorJunior ) התכוון.

Start >> Run >> msconfig >> startup ופשוט שם תנקה תוכנות שאת לא צריך / אין לי שימוש בהם כאשר אתה הווינדוס עולה.

( בעברית ממש אותו דבר, התחל >> הפעלה >> msconfig >> אתחול ).

ופשוט תוריד משם תוכנות שאינך צריך שיעלו אוטומטית כאשר הווינדוס עולה, ICQ / Messenger וכד' .

מקווה שזה יעזור, בכל מקרה תמיד תוכל לפרמט את המחשב כדי לנקות אותו מכל השטויות ופשוט להתחיל על  'נקי'  ;)

The Wizard

פורסם
  • מחבר

יכול להיות בעיה של חימום (במיוחד בימים האלה) אולי הוא מתחמם ולכן לא מצליח לתפקד

מעניין...

איך אני יכול לדעת אם זה באמת חימום?

וחשבתי שהחום לא משפיע בצורה משמעותית כל כך, עד לנקודה שהוא כבר גורם ממש נזק...

פורסם

256 ל XP זה מעט, אבל זו לא חייבת להיות הבעיה היחידה.

תלווה סטיק מחבר ותבדוק אם המחשב נפתח עם יותר זכרון.

תעלה תוכנת בדיקה כדי לבדוק מה קורה (סנדרה למשל), אולי ההגדרות בביוס השתנו (למשל אם הבאס ב 100 אז הזכרונות ב 400 ואין בעיה, אבל המעבד ב 11X100 במקום ב 11X166, את זה אתה יכול ישר לבדוק בביוס)

תבדוק את טמפרטורת המעבד.

מה המצב בדיסק שלך (סתום?).

פורסם
  • מחבר

256 ל XP זה מעט, אבל זו לא חייבת להיות הבעיה היחידה.

תלווה סטיק מחבר ותבדוק אם המחשב נפתח עם יותר זכרון.

תעלה תוכנת בדיקה כדי לבדוק מה קורה (סנדרה למשל), אולי ההגדרות בביוס השתנו (למשל אם הבאס ב 100 אז הזכרונות ב 400 ואין בעיה, אבל המעבד ב 11X100 במקום ב 11X166, את זה אתה יכול ישר לבדוק בביוס)

תבדוק את טמפרטורת המעבד.

מה המצב בדיסק שלך (סתום?).

המחשב לא משתמש בכל הזכרון רק במשהו כמו 170MB (לפי הTask manager)

ולא הבנתי בדיוק בקשר למכפלות- מה אסור ומה מותר..?

טמפרטורת המעבד עכשיו (המחשב היה דלוק כמה שעות אבל לא הפעלתי משהו רציני) היא 52 מעלות צלזיוס

ויש לי 58.5 גיגה פנויים מתוך 74.5 (יעני 80) אם זאת היתה הכוונה שלך. (עשיתי איחוי דיסק..)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים