עבור לתוכן

זיכרון DDR, ביצועים ושדרוג

Featured Replies

פורסם

שאלום. הרבה זמן לא הייתי פה, לקחתי קצת חופשה מכל העניין הזה של להתעסק בתוך המחשב.

בכל מקרה, זה המפרט שלי:

P4 1.7GHz 478

Asus P4S-GX-MX SDR/DDR capable

320 MB SDRAM generic

Gigabyte Radeon 9000 Pro

אני זוכר שבזמנו רציתי להחליף זיכרון, כי הביצועים של המחשב לא היו במיטבם איתו. שאלה ראשונה:

איפה אני יכול לבדוק את הביצועים של המחשב עם הזיכרון SDR ולהשוות אותו אל מחשב מקביל עם זיכרון DDR? יש בסיס לטענה שהSDR מאט את המחשב? ה300 שקל של הDDR מצדיקים את קנייתו?

שאלה שנייה:

אני רוצה לקנות זיכרון DDR. מה הזיכרון הכי זול ששווה לקנות? אני מדבר על יחס עלות/תועלת. אני רוצה לקנות מודולה של 256 בינתיים....

שאלה שלישית:

יש לי מה לעשות עם הSDR? אולי טרייד אין בחנות? יש כאלה חנויות שיעשו לי כזה דבר?

תודה!

פורסם

שאלה ראשונה - DDR, כשמו כן הוא Double Data Rate שלא כמו הSDR שמשמעו Single Data Rate, מכאן אתה יכול להבין איזה מהם יהיה יותר מהיר.

לגבי השאלה השנייה - כרגע, הזכרונות שהכי משתלם לקנות אלו הזכרונות של ADATA, הם דיי זולים והביצועים שלהם חביבים מאוד.

שאלה שלישית - את זה אתה צריך לברר בחנות שבא אתה קונה, אנחנו לא הנציגים שם, ולפי מיטב ידיעתי אין כזה שירות, אבל יכול להיות שכן יסכימו לעשות טרייד אין.

פורסם

ההבדל בביצועים הוא עצום, אפילו בפעילות שוטפת בוינדוס.

ה SDR פשוט חונק את המעבד לגמרי.

פורסם
  • מחבר

אתם לא תאמינו ... (או שכן)

הרצתי בנצ'מרק בסנדרה....ויצא לי שהמחשב שלי (שוב - פנטיום 4) מקביל לAMD 750 (אפילו לא מהסדרה הטובה של הAMD!) מבחינת ביצועי זיכרון...עצוב. אני אברר על ADATA, תודה!

ועוד שאלה - ברגע שאשדרג את הזיכרון...האם יהיה לי צוואר בקבוק נוסף? מה המעמד של הרדיאון היום מבחינת ביצועים - הוא עדיין שווה משהו ? (גירסת ה64 מ"ב)

פורסם

המעבד והכ.מסך יהיו שתי המגבלות של המחשב.

הלוח הזה תומך רק ב DDR333 (ז"א שאתה יכול לשים עליו DDR400 אבל הוא יפעל ב 333 מה"ז) ובכלל זה לא לוח כזה טוב.

אתה יכול לשקול לחסוך קצת ופשוט להחליף את כל השילוש+כ.מסך אם אתה ממש מחפש ביצועים טובים.

אתה יכול גם בינתיים לקנות את הזיכרון כי לא תהיה לך בעיה להשתמש בו בחצי השנה הקרובה ואולי גם יותר אז הוא לא יהיה מבוזבז.

פורסם
  • מחבר

אני לא מחפש עכשיו להחליף מחשב...יש לי מעט כסף ואני חושב להחליף את הזיכרון כדי שהמחשב באמת ימצה את היכולת שלו.

מדבריך הבנתי שהוא כן ימצה את היכולת שלו עם הזיכרון. וחצי השנה הקרובה? אני עוד מעט מתגייס :P

פורסם

מדובר פה בעליה ברוחב הפס של הזיכרון בפקטור של 2.5, זה שיפור משמעותי ללא ספק.

אתה תרגיש הבדל עצום בהשקעה יחסית נמוכה.

זה לא משנה את העובדה שבמונחים של היום זה מחשב די איטי, בגלל זה רשמתי את כל השאר. אבל ביחס למה שיש לך עכשיו אתה תראה שיפור משמעותי.

פורסם
  • מחבר

excellent. ;D

איך Infineon בתור חברה?

פורסם

מצויינים.

פורסם
  • מחבר

עכשיו מתחילה השאלה היותר קשה - מאיזו חנות באינטרנט להזמין?

אני משער שאסור לדבר על זה בפורום....אז למי שהיתה התנסות טובה עם חנות כלשהי - מוזמן לשלוח לי מסר.

תודה לך אסף!

פורסם

דבר ראשון לא חייבים באינטרנט, אם אתה קונה קרוב לבית זה יכול להיות הרבה יותר פשוט במקרה שיש בעיה.

דיונים על חנויות יש בפורום כללי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים