עבור לתוכן

שרת קבצים

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין להתקין מחשב אחד ברשת ביתית שיהווה שרת קבצים

איזה מערכת הפעלה כדאי לי להתקין?

אני רוצה שתהיה לי אפשרות להגביל גישה לקבצים למשתמשים שונים ברשת

המחשב הולך להיות מורכב משאריות ככה שהוא לא חזק במיוחד (p3 -700 . tnt2 , שאיפה ל256 מגה זיכרון)

פורסם

אני הייתי הולך על ה Windows 2000, ואם אפשר - גם גירסת ה SERVER (למרות שלא חייב). מומלץ לפרמט את המחיצות ל NTFS, ולתת גם הרשאות שיתוף רשת וגם הרשאות שיתוף של NTFS (פשוט כי בשיתוף NTFS יש לך שליטה הרבה יותר גדולה על הרשאות של קבצים).

פורסם
  • מחבר

כמו שחשבתי אבל המחשב המדובר יהיה מספיק חזק להריץ windows server?

מה באמת היתרונות המשמעותיים של server edition על הגרסאות הרגילות ?

למישהו יש מדריך לwindows 2000 server?

פורסם

אם יש לך גישה למערכת ההפעלה, תשיג את NT4 או, NT3.1 for workgropus. אבל קשה להשיג את זה כי זה די ישן, וזה גם היה יקר בזמנו... הם הרבה יותר יציבים מ95-98, (יש להם יציבות כמו של אקספי), והם מהירים כמו 95! אפשר להשאיר אותם חודשים והם לא יאטו!, אבל אם אין לך גישה\משאבים תשיג את 2000.....

פורסם
  • מחבר

nt4 עדיף על server 200?

או שזה רק בגלל שמחשב חלש יחסית?

פורסם

תקח בחשבון ששרת גיבויים, הורדות, פקסים, הדפסה יכול להיות חלש, אבל שרת שיתוף קבצים צריך להיות חזק ועדיף עם איזה רייד0 אחרת כל המחשבים שלך יעמדו.

פורסם
  • מחבר

זה בסך הכל רשת ביתית....

השימוש העיקרי של השרת יהיה לאחסן שירים \ סרטים כדי שלכולם ברשת תוכל להיות גישה לקבצים האלו

או כדי שאני יוכל להריץ תוכניות שיתוף קבצים למינהן בלי לעשות ריסטים מדי פעם

פורסם

אני ממש לא בטוח שיוכלו לראות סרטים חלק תוך שימוש במחשב הזה ובטח לא מספר משתמשים ביחד. כמו שאמרתי, להורדות, ולפקסים, ולהדפסות זה יהיה מצוין. לסרטים משותפים - אני בספק גדול.

פורסם

כמו שחשבתי אבל המחשב המדובר יהיה מספיק חזק להריץ windows server?

הצלחתי להפעיל W2K PRO על AMD 450MHz, עם 64MB (או 128MB, לא זוכר) ו Riva TNT2 והוא עבד טוב מאד.

גירסת ה SERVER עובדת גם על 96MB (ואולי גם על 64MB, לא בדקתי) ובהחלט תרוץ על המחשב שלך.

מה באמת היתרונות המשמעותיים של  server edition על הגרסאות הרגילות ?

בגירסת ה SERVER יש כל מיני תוספות - כמו שרת WEB, שרת DHCP, תוכנת ניתוב, שרת DNS ועוד כל מיני תכונות שלא בטוח שאתה צריך. בקשר ליציבות - אני לא חושב שיש הבדל בין גירסת ה PRO לגירסת ה SERVER.

בסופו של דבר, אתה סה"כ צריך מחשב עם מערכת הפעלה יציבה שמסוגלת לתת לך שיתוף קבצים. ה W2K PRO היא גם יציבה וגם בעלת דרישות מיחשוב נמוכות.

פורסם

יש לי גנו/לינוקס על פנטיום 2 עם 192mb זיכרון רצים עליו:

vsftp

dhcpd

apache

nfs

iptables

בפעם האחרונה שבדקתי, אני חושב שהעברת קבצים הייתה 8 מגה בית לשניה. יש לו הארד דיסק של 20 ג'יגה. בנוסף לזה, המשפחה שלי משתמשת בו למשחקים/גלישה/דוא"ל/ICQ.

הuptime המקסימלי שלו היה 100 ימים. זה היה בין הפסקת חשמל לנסיון לשדרוג הזיכרון (מסתבר שהלוח אם לא תומך ביותר זיכרון).

פורסם

לי יש סרבר קבצים עם 140 גיגה (60+80), הסרבר הוא סלרון 900 עם 512 מגה והוא עובד מצויין

סרטים ותוכנות שיתוף למינהם.

בלי בעיות כבר כמעט 3 שנים.

מותקן עליו WUN2K PRO, והגדרתי הגדרות אבטחה וגישה לתקיות...כגון יכולת קריאה אבל לא כתיבה, והכל לפי שם המשתמש של המחשב המרוחק

בלי בעיות.

עידו

פורסם

איזו מערכת הפעלה זו WUN2K PRO

סליחה על הבורות

פורסם

הוא כנראה התכוון ל Windows 2000 Pro (או W2K Pro בקיצור).

פורסם

האאאאא

אז תגיד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים