עבור לתוכן

מהו ה-MP3 Encoder הטוב ביותר?

לפני שאתם מתלוננים, גם למי שמעדיף חלופות ל-MP3, יש שתי אופציות אחרות בסקר (וגם "אחר") 425 הצבעות

1. 1. לפני שאתם מתלוננים, גם למי שמעדיף חלופות ל-MP3, יש שתי אופציות אחרות בסקר (וגם "אחר")

• LAME
    • Gogo-No-Coda
      0
    • Ogg Vorbis
    • Fraunhofer (הגירסה של Radium)
      0
    • Fraunhofer (המקורי)
      0
    • Blade
      0
    • M$ WMA
    • אחר (פרט!)
      0

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

לא בדיוק סדר ההעדפה האישי שלי, אבל קרוב :)

Prog.

פורסם

LAME , אני עכשיו מריץ אותו ברקע , עושה לי גיבוי חדש לMATRIX , גירסא 3.92 , והוא יותר מהיר מהגירסא הקודמת שלו .

איכות קידוד הכי טובה שאיי פעם שמעתי .

פורסם

אם היה קצת מידע לגבי היתרונות/חסרונות של המקודדים או לינקים זה היה עוזר להצבעה לדעתי.

:bash:

פורסם
  • מחבר

אם היה קצת מידע לגבי היתרונות/חסרונות של המקודדים או לינקים זה היה עוזר להצבעה לדעתי.

השאלה היא לא איזה מקודד הוא הטוב ביותר אבסולוטית (אם יש דבר כזה), אלא איזה מקודד נתפס כטוב ביותר בעיני המשתתפים בפורום.

אותי מענין לראות מהם פני הדברים היום, sans advocacy.

Prog.

פורסם

ואני התכונתי שלדעתי רוב המשתמשים לא מבדילים במקודדים ומשתמשים במקודד ברירית המחדל של התוכנת קידוד שלהם (אם היא נותנת בכלל אפשרויות לבחור בין מקודד). לכן הצעתי לתת לינקים שיזרקו קצת אור על הנושא !

אבל מכיוון שאתה רצית לדעת בסך הכל מה נתפס כמקוד הכי טוב ולא מה הכי טוב בפועל לדעתי תקבל תשובות כמו "אינטל יותר טוב מAMD" כי לרוב יש אינטל, כשבשטח ידוע שיש הרבה דברים מעבר למה שהרוב משתמש בו.

:bash:

פורסם

אני בכלל לא מופתע שהסקר נראה כך.

LAME הוא המקודד שאני אישית איי פעם השתמשתי, ואני מתכוון להמשיך בכך.

לי אישית לא מוכרים כל המקודדים האחרים(חוץ אולי משל $M...) ואני בטוח שהמצב הוא דומה לגבי רוב הפורום...

אז קצת הסבר על כל אחד מן המקודדים לא יזיק... :smoke:

פורסם
  • מחבר

לי אישית לא מוכרים כל המקודדים האחרים(חוץ אולי משל $M...) ואני בטוח שהמצב הוא דומה לגבי רוב הפורום...

אז קצת הסבר על כל אחד מן המקודדים לא יזיק... :smoke:

בסדר... בסדר... השתכנעתי 8)

על שני המקודדים שבסקר שאינם מיועדים ל-MP3 (כלומר M$ WMA ו-Ogg Vorbis) הסברתי בת'רד הזה.

הנה הסבר חפיפניקי על שאר המתמודדים:

LAME - קיצור מטעה בכוונה של "LAME Ain't an Mp3 Encoder"... אז זהו שכן :smoke:, לא רק שהוא כן Mp3 Encoder, אלא שהוא גם ממש לא Lame (צולע).

מדובר בפרוייקט קוד פתוח פעיל מאוד (הגירסה החדשה 3.92 יצאה אך לפני שבוע, ואתמול יצאה כבר גירסה ל-BeOS). הפרוייקט הזה מוציא את מה שלדעת רבים נחשב למקודד הטוב ביותר.

למי שרוצה להתנסות בו, מומלץ להוריד את CDEX שמגיעה איתו באופן מובנה (פרטים בלינק שלמעלה).

Gogo-No-Coda - גירסה יפנית ל-LAME שעברה אופטימיזציות ל-SSE, SSE2, MMX ו-3D-Now. כצפוי, אנקודר מהיר ביותר (לא פחות מ-XING הידוע לשימצה) ובאיכות טובה למדי. חסרונות? כמו במקרה של נטסקייפ ומוזילה, גם כאן תמיד ישנו פיגור משמעותי בגרסאות ולכן ב-Gogo תמיד יהיו יותר באגים ופחות פיצ'רים מאשר ב-LAME.

עמוד חלופי באנגלית

Blade - עוד פרוייקט קוד פתוח. בהשוואה ל-LAME, הוא פחות איכותי, פחות מהיר ופחות מעודכן. לפסוח...

Fraunhofer - על גירסאותיו השונות, המקודד המקורי. איכותי, מהיר ועולה לא מעט כסף ... אלא אם כן, אתם בוחרים בגירסה הלא-ממש-חוקית-והדי-נפוצה של Radium. קבוצת וו@#רז שהתמחתה בעבר בתוכנות אודיו.

הגירסה האחרונה שהוציאו היתה v1.263 והיא היתה משמעותית יותר מהירה מהמקור (בזכות אופטימיזציות אסמבלי שהכניסו למקודד של פראונהופר). לא אפרסם כאן לינק אל הקובץ, אבל לא תהיה לכם כל בעיה למצוא אותו בגוגל.

אם כבר הזכרתי קודם, אז ישנו גם XING (או AudioCatalyst), מוסכם על הכל שהוא המקודד הכי מהיר והכי גרוע, ולכן המסקנה פשוטה: לא לגעת ולא להתקרב.

אמרתי שזה יהיה חפיפניקי...

Prog.

פורסם
  • מחבר

סוף סוף קצת גיוון בסקר... מישהו כאן הצביע עבור WMA! :o

אפשר לשמוע נימוקים?

Prog.

פורסם

תגידו מה יהיה עם ווינאמפ וVBR ? למה אי אפשר להריץ את השיר קדימה ואחורה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים